MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
03
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, από την Πέμη Ζούνη και τον Ιάκωβο Κολανιάν, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μια μουσική – ποιητική παράσταση αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, με τα μελοποιημένα μέρη του «Επιταφίου» του Γιάννη Ρίτσου από τον μεγάλο συνθέτη, θα παρουσιάσουν η Πέμη Ζούνη και ο Ιάκωβος Κολανιάν στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς.

Πέμη Ζούνη και Ιάκωβος Κολανιάν σε ένα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Μουσική – ποιητική παράσταση, αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με την Πέμη Ζούνη και τον Ιάκωβο Κολανιάν να παρουσιάζουν το έργο «Επιτάφιος» του Γιάννη Ρίτσου, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης, την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Αφιέρωμα σε έναν σπουδαίο συνθέτη

H καταξιωμένη ηθοποιός και ο διεθνώς διακεκριμένος κιθαριστής συμπράττουν αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να δημιουργήσουν το δικό τους αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη. Στην παράσταση θα παρουσιαστούν τα μελοποιημένα από τον Μίκη Θεοδωράκη μέρη του «Επιταφίου» του Γιάννη Ρίτσου, όπως διασκευάστηκαν από τον Ιάκωβο Κολανιάν για σόλο κλασική κιθάρα, παρουσιάστηκαν σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών σε Ελλάδα και εξωτερικό λαμβάνοντας εγκωμιαστικές κριτικές από κοινό και μουσικοκριτικούς και έτυχαν της θερμής υποδοχής του ίδιου του συνθέτη, ενώ μεταξύ των μερών η Πέμη Ζούνη ερμηνεύει τους στίχους των ποιημάτων.

Τα μελοποιημένα μέρη του ποιητικού έργου που θα ακουστούν είναι: «Μέρα Μαγιού», «Πού πέταξε τ’ αγόρι μου», «Να’ χα το αθάνατο νερό», «Χείλι μου μοσχομύριστο», «Ήσουν καλός», «Βασίλεψες αστέρι μου», «Γλυκέ μου εσύ δε χάθηκες», «Στο παραθύρι στέκοσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜίκης Θεοδωράκης: Η ζωή και το έργο του σπουδαιότερου Έλληνα συνθέτη12.09.2018

Κατά την ερμηνεία των μερών του ποιητικού έργου που δεν έχουν μελοποιηθεί ακούγονται συνθέσεις για κιθάρα σπουδαίων δημιουργών, όπως: Anonymo, Romanza Leo Brower, Un dia de Noviembre Fernando Sor, Largo Francisco Tarrega, Recuerdos de la Alhambra Jorge Cardoso, Milonga Agustin Barrios, El Ultimo Canto Frederic Chopin, Valse No 2 Johann Sebastian Bach, Chaconne.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρασκευή 29 Ιουλίου | Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Τι θα κάνουμε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στην πόλη;
Εκδηλώσεις
Free City: 12 δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου
Εκδηλώσεις
Από τις Τρωάδες έως τα «αιθέρια γλυπτά» της Βένιας Δημητρακοπούλου: 6+1 λόγοι να βγεις από το σπίτι αυτό το Σ/Κ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Το 3ο Φεστιβάλ Ακροναυπλίας επιστρέφει ως ζωντανή σκηνή πνευματικής και λαϊκής ιστορίας
Εικαστικά
Μετεώρημα Ι-II: Στα Κύθηρα, η ζωγραφική της Βασιλικής Κοσκινιώτου “συναντά” τoν Νίκο Καρούζο
Εκδηλώσεις
Από τις συμπεριληπτικές «Τρωάδες» του Εθνικού έως τις γυναικείες φωνές του «Choreka»: Όσα θα κάνουμε αυτή την Παρασκευή
Εκδηλώσεις
Από τον Μανώλη Χιώτη έως την «Τραβιάτα»: Όσα θα κάνουμε αυτή την Πέμπτη στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Από τον Σακελλάριο έως το hip hop: Όσα θα κάνουμε αυτή την Τετάρτη στην Αθήνα
Εικαστικά
Τοπία της Ψυχής: Έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης στη Σπάρτη αφιερωμένη στο έργο του Wassili Lepanto
Εκδηλώσεις
Χορευτικές ακροβασίες, ανάλαφρες κωμωδίες και οι θρυλικοί Cro-Mags: Όσα θα κάνουμε αυτή την Τρίτη στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Το Φεστιβάλ Ρεματιάς συνεχίζεται με μουσική, θέατρο και ξεχωριστές καλλιτεχνικές συναντήσεις