MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Ανατολικό Πήλιο: 8 από τις πιο μαγευτικές παραλίες της Ηπειρωτικής Ελλάδας

Βουνό και θάλασσα δεν συνδυάζονται πουθενά καλύτερα απ’ ότι στο Ανατολικό Πήλιο, πάνω από το Αιγαίο. Εδώ μπορείς να ανακαλύψεις τη μαγεία της πηλιορείτικης φύσης και να βουτήξεις σε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Photo by Nick Panagou on Unsplash
Photo by Nick Panagou on Unsplash
Monopoli Team

Το Πήλιο είναι από τους προορισμούς εκείνους που μπορείς να τους χαρείς όλες τις εποχές του χρόνου. Όσοι γοητεύτηκαν σε κάποια χειμερινή επίσκεψή τους στο βουνό των Κενταύρων, σίγουρα θα επιστρέψουν για να γνωρίσουν και τη θαλασσινή πλευρά του.

Χρυσές αμμουδιές, διάφανα νερά και το πράσινο του δάσους να βουτά ως το κύμα. Αυτές είναι οι εικόνες που αντικρίζει κανείς κατηφορίζοντας από τις πλαγιές του ανατολικού Πηλίου προς τις μικρές και μεγάλες παραλίες στην πλευρά του Αιγαίου. Εδώ είναι 8 μαγευτικές παραλίες που αποδεικνύουν ότι το Πήλιο είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός παράδεισος.

Ανατολικό Πήλιο: Παραλίες – όνειρο στο Αιγαίο

Μυλοπόταμος
Μυλοπόταμος Πηλίου, Photo by Dimitris Kiriakakis on Unsplash

Μυλοπόταμος Πηλίου, Photo by Dimitris Kiriakakis on Unsplash

Σε κοντινή απόσταση από την Τσαγκαράδα, ο εξωτικός και πανέμορφος Μυλοπόταμος είναι μία από τις διασημότερες και πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες του Πηλίου. Το τοπίο είναι επιβλητικό: γαλαζοπράσινα νερά, χρυσή άμμος, λευκό βοτσαλάκι και ένας βράχος με άνοιγμα που χωρίζει την παραλία στα δύο. Η πρόσβαση είναι εύκολη κατεβαίνοντας μερικά σκαλοπάτια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤριήμερο στην Ύδρα: Ο δικός μας οδηγός για τα «must visit» σημεία του νησιού12.09.2018

Χορευτό

Το Χορευτό είναι μία απέραντη παραλία με άμμο στις ακτές του Αιγαίου στο ανατολικό Πήλιο. Η ακτή είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά και πολύ χώρο για να απλώσετε την πετσέτα σας, ενώ στον οικισμό θα βρείτε πολλές ταβέρνες και καφέ. Η πρόσβαση είναι εύκολη με αυτοκίνητο από τη Ζαγορά, η οποία απέχει 7,5 χλμ. από το Χορευτό. Από εδώ, με τα πόδια μπορείτε να επισκεφθείτε μια ακόμα πανέμορφη παραλία που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, την Παρίσαινα, ενώ αν έχετε σκάφος αξίζει να δείτε τις τεράστιες θαλάσσιες σπηλιές στην περιοχή της Παλιάς Μιτζέλας.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b