MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Αμοργός: Το νησί με τη χαλαρωτική αύρα και τους φανατικούς θαυμαστές

Το παραδοσιακό κυκλαδίτικο χρώμα, ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο, οι παραλίες με τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα και η ιδιαίτερη ατμόσφαιρά της είναι οι λόγοι που η Αμοργός έχει φανατικούς θαυμαστές που δεν την αλλάζουν με τίποτα.

Photo by Johnny Africa on Unsplash
Photo by Johnny Africa on Unsplash
Monopoli Team

Όποιος επισκεφτεί την Αμοργό θα καταλάβει αμέσως γιατί η ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» γυρίστηκε εκεί. Η μαγευτική θέα της θάλασσας του Αιγαίου, τα κρυστάλλινα νερά που παίρνουν όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου και ένα άγριο και επιβλητικό τοπίο συνθέτουν την εικόνα αυτού του νησιού στην ανατολική άκρη των Κυκλάδων.

Είναι ιδιαίτερο νησί η Αμοργός. Οι φανατικοί επισκέπτες της, που επιστρέφουν κάθε καλοκαίρι, λένε πως δεν μπορούν να βρουν την ατμόσφαιρά της αλλού. Είναι εύκολο να τους πιστέψετε.

Η πανέμορφη Χώρα της Αμοργού

Χτισμένη στο κέντρο του νησιού, ώστε να μην είναι ορατή από τη θάλασσα, η λαβυρινθώδης Χώρα της Αμοργού είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ωραιότερες των Κυκλάδων. Ο οικισμός έχει αναπτυχθεί γύρω από έναν ψηλό βράχο πάνω στον οποίο βρίσκεται το ενετικό κάστρο. Η βόλτα στα κατάλευκα σοκάκια της θα σας αποκαλύψει παραδοσιακής κυκλαδικής αρχιτεκτονικής σπίτια με πολύχρωμες πόρτες, αυλές που μοσχομυρίζουν αγιόκλημα και γιασεμί, σκεπασμένα περάσματα, ανεμόμυλους, αμέτρητες εκκλησίες και παραδοσιακά καφενεία που είναι ιδανικά για παρεΐστικα ξενύχτια με ψημένη ρακή.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b