MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΔΑ

Paula Ulargui Escalona: H σχεδιάστρια που φυτεύει σπόρους πάνω στα ρούχα, δείχνει τον δρόμο για μια βιώσιμη μόδα

Την ώρα που η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και την ευθύνη της βιομηχανίας της μόδας παραμένει ανοιχτή, νέα ταλέντα έρχονται να μας ανοίξουν τα μάτια γύρω από τις δυνατότητες της, με out of the box και καινοτόμες ιδέες που δύνανται να αλλάξουν τα δεδομένα.

Monopoli Team

Πώς θα σας φαινόταν να φορούσατε ρούχα με αληθινά φυτά ριζωμένα στο ύφασμά τους;

Την ώρα που η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και την ευθύνη της βιομηχανίας της μόδας παραμένει ανοιχτή, νέα ταλέντα έρχονται να μας ανοίξουν τα μάτια γύρω από τις δυνατότητες της, με out of the box και καινοτόμες ιδέες που δύνανται να αλλάξουν τα δεδομένα. Ιδέες που συνδυάζουν τη δημιουργική φαντασία, την τεχνογνωσία και τελικά μπορούν να αποδώσουν καρπούς – κυριολεκτικά.

Τον περασμένο μήνα, όταν ο οίκος Loewe παρουσίασε τη συλλογή ανδρικών ενδυμάτων για την άνοιξη του 2023 στο Παρίσι, στο runway περπάτησαν μοντέλα που φορούσαν ρούχα διακοσμημένα με πλούσια βλάστηση. Υπήρχαν παλτό με γρασίδι σε ασύμμετρα μοτίβα, αθλητικά παπούτσια διακοσμημένα με φύτρες και παντελόνια με αγριόχορτα ριζωμένα κυριολεκτικά μέσα στο ύφασμα. Ακόμη πιο εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι τα φυτά ήταν αληθινά — το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ του οίκου μόδας και της Ισπανίδας σχεδιάστριας Paula Ulargui Escalona.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαπούτσια και τσάντες από ανανά, μήλο, μπανάνα: Τα φυτικά δέρματα είναι η νέα sustainable μόδα12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b