MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Πέμπτη 21 Ιουλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Sabaton και Blind Guardian στην Πλατεία Νερού

Δύο απ’τα μεγαλύτερα power metal συγκροτήματα, οι Sabaton και οι Blind Guardian, ανεβαίνουν μαζί στη σκηνή του Release Athens 2022, με τη συνοδεία των βετεράνων της συμφωνικής πλευράς του «σκληρού» ήχου, Epica και των δύο ξεχωριστών εγχώριων ονομάτων, Enemy of Reality και The Silent Rage για να παρουσιάσουν ένα κορυφαίο metal live act, ένα επικό show. Oι Sabaton είναι, χωρίς αμφιβολία, μία από τις πιο σκληρά εργαζόμενες μπάντες του πλανήτη, με εκατομμύρια αφοσιωμένους οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο, πλατινένιους δίσκους, headline shows στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ και sold-out περιοδείες σε Βόρεια και Νότια Αμερική, Αυστραλία και Ασία. Οι Blind Guardian δεν χρειάζονται συστάσεις. Για πολλούς, παραμένουν η επιτομή του heavy metal, μουσικά και αισθητικά. Επιδραστικοί για πάνω από 30 χρόνια, ανακαλύπτουν συνεχώς εκ νέου τους εαυτούς τους.
Πέμπτη 21/07, 17:00
50-125€
Πλατεία Νερού, Φάληρο

2. Placebo στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το Rockwave έρχεται στην Τεχνόπολη, στo κέντρο της πόλης με μια σειρά συναυλιών, τα Rockwave Nights, όπου οι Placebo, μία από τις επιδραστικές alternative ροκ μπάντες των τελευταίων 20 χρόνων με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 13 εκατομμύρια μέχρι σήμερα, έρχονται για να μοιραστούν μουσική και ιδέες με το φανατικό ελληνικό κοινό τους, που δε σταματά ποτέ να τους περιμένει και να τους υποδέχεται με δύναμη και πάθος. Οι Placebo κέρδισαν επάξια τη θέση τους στη βρετανική μουσική ιστορία με έξι κορυφαία “top 10” άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και μέσα από συνεργασίες με μουσικούς θρύλους όπως οι David Bowie, Robert Smith και Michael Stipe.
Πέμπτη 21/07, 19:30
48-88€
Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων – Γκάζι

ΘΕΑΤΡΟ

3. Η Μικρασία, σε σκηνοθεσία του Λεωνίδα Παπαδόπουλου στο Βεάκειο Θέατρο

Η μουσική-θεατρική παράσταση «Μικρασία», σε σκηνοθεσία του Λεωνίδα Παπαδόπουλου, παρουσιάζεται από ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών και μουσικών στο Βεάκειο Θέατρο. Η «Μικρασία» αποτελεί μια μουσική – θεατρική παράσταση βασισμένη σε αφηγήσεις, τραγούδια και μνήμες μιας εποχής κι ενός τόπου που σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Με στραμμένο το νου στα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό εκατομμυρίων Ελλήνων από τις χαμένες πατρίδες, και με ενδελεχή έρευνα σε μαρτυρίες στα αρχεία προσφυγικού ελληνισμού ανά την Ελλάδα, αλλά και ιστορίες προφορικής μνήμης που γέννησαν εκείνες οι φωτιές, καημούς ερμηνευμένους και όχημα τη μουσική που άνθισε από εκείνη την καταστροφή, η παράσταση αποτελεί ένα φόρο τιμής στις αλησμόνητες πατρίδες που δεν κατάφεραν να τις αφανίσουν ούτε σφαγές, ούτε διαπλοκές. Μέσα στις καρδιές των επιζώντων η Μικρασία έγινε σύμβολο και μύθος του πλούτου και της αντοχής ετούτου του λαού που πάντα θα αγκαλιάζει ανατολή και δύση.
Πέμπτη 21/07, 21:00
13-16€
Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32, Αθήνα

4. Οι Τρωάδες του Ευριπίδη σε διασκευή Jean Paul Sartre στο Θέατρο Πέτρας

Η επαγγελματική συμπεριληπτική θεατρική ομάδα ΘΕΑΜΑ παρουσιάζει στο Θέατρο Πέτρας την καθολικά προσβάσιμη θεατρική παράσταση με τίτλο «Τρωάδες», σε διασκευή του Ζ. Π. Σαρτρ, μετάφραση Ελίνας Νταρακλίτσα, σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου και Σοφίας Σταυρακάκη, και με τη συμμετοχή της κορυφαίας ερμηνεύτριας της λαϊκής προφορικής παράδοσης, Γιώτας Βέη, καθώς κι έναν μεγάλο αριθμό ηθοποιών. Παρουσιάζεται η βεβήλωση της γυναικείας ύπαρξης και της κοινωνικής της ταυτότητας – η γυναίκα ως λάφυρο στη διαχρονία. Άκρα ταπείνωση. Η απαξίωση του ανθρώπινου είδους, μέσα από τον βασανισμό αυτών που κουβαλάνε το κοινωνικό στίγμα.
Πέμπτη 21/07, 21:30
10-15€
Θέατρο Πέτρας – Πετρούπολη

ΧΟΡΟΣ

5. Fúria / Μανία, της Lia Rodrigues στην Πειραιώς 260

H σπουδαία χορογράφος και μια από τις πιο σημαντικές «φωνές» στο χώρο της παγκόσμιας χορογραφικής δημιουργίας σήμερα, Lia Rodrigues, παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το χορευτικό μανιφέστο «Fúria / Μανία», για μία τελευταία εμφάνιση στην Πειραιώς 260. Οι εννέα χορευτές της Λίας Ροντρίγκες έρχονται για να συνδιαλλαγούν με τις αρχετυπικές ανάγκες του ανθρώπου, σε μια χορογραφία μεγάλης ακρίβειας, όπου ο σύγχρονος χορός συναντά τη βραζιλιάνικη παράδοση. Το σώμα, σε κατάσταση μανίας, εκστασιάζεται, γιορτάζει ξέφρενα, μπορεί όμως και να οδηγηθεί στην πιο βίαιη εξέγερση. Σεξ, βία, πόνος, επανάσταση, ήττα, πόλεμος. Η μουσική οδηγεί κοινό και χορευτές σε τρανς μ’ ένα φινάλε που κόβει την ανάσα.
Πέμπτη 21/07, 21:00
5-30€
Πειραιώς 260 (Χώρος Δ), Ταύρος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b