MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πρεμιέρες: Η θλιμμένη πριγκίπισσα της Αγγλίας

Οι ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες την Πέμπτη 21 Ιουλίου με μια ματιά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Spencer

Αναμφίβολα η ταινία της εβδομάδας είναι το «Spencer» του χιλιανού Πάμπλο Λαραΐν, η πειραγμένη αλλά όχι και τόσο εμπνευσμένη αποσπασματική βιογραφία της Λαίδης Νταϊάνας που έχει τη μορφή μιας μάλλον ανώδυνης μυθοπλαστικής ματιάς πάνω σε ένα εορταστικό τριήμερο στη διάρκεια των Χριστουγέννων, με τη μορφή της Κρίστεν Στιούαρτ να ταυτίζεται απόλυτα με τη γνωστή φιγούρα της θλιμμένης πριγκίπισσας.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Το κόλπο της νυφίτσας

Από τις υπόλοιπες νέες πρεμιέρες ξεχωρίζει μια μαύρη κωμωδία από την Αργεντινή με τον πιασάρικο τίτλο «Το κόλπο της νυφίτσας» σε σκηνοθεσία Χουάν Χοσέ Καμπανέλα. Αν δεν σας λέει τίποτα το όνομα του Καμπανέλα να σας πούμε απλώς ότι πρόκειται για το δημιουργό του μεγάλου χιτ του 2009 «Το μυστικό στα μάτια της» που είχε φτάσει μέχρι την κατάκτηση του ξενόγλωσσου Όσκαρ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ο αήττητος

Η άγνωστη αλλά πραγματική ιστορία του βρετανού πυγμάχου Τζεμ Μπέλτσερ είναι το θέμα της ταινίας «Ο αήττητος» του Ντάνιελ Γκρέιαμ με τον Ράσελ Κρόου σε ένα δεύτερο αλλά καθοριστικό για την εξέλιξη της πλοκής ρόλο.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ο τενόρος

Η γαλλική κομεντί «Ο τενόρος» του Κλοντι Ζιντί Τζούνιορ παρακολουθείται ευχάριστα χάρη στην επάρκεια των πρωταγωνιστών και στο αποτελεσματικό σενάριο που ασκεί εύστοχη κοινωνική κριτική.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Η υγρή γη

Αντίθετα, το φιλόδοξο ισπανικό οικολογικό θρίλερ «Η υγρή γη» δεν μοιάζει να πετυχαίνει τους στόχους του κυρίως λόγω του προσχηματικού και εντέλει αδιέξοδου σεναρίου που αδυνατεί να συνδέσει το προσωπικό με το γενικό.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μικρός Νικόλας και το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού

Ο «Μικρός Νικόλας και το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» είναι το μεταγλωττισμένο τρίτο μέρος της κινηματογραφικής εκδοχής του ήρωα των Γκοσινί και Σεμπέ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Η οικογένεια του μεγαλοπατούσα

Η δεύτερη παιδική ταινία της εβδομάδας είναι το βελγογαλλικό animation «Η οικογένεια του μεγαλοπατούσα» που αποτελεί συνέχεια του προ πενταετίας φιλμ «Ο γιος του μεγαλοπατούσα».
Κριτική και αίθουσες προβολής

Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων

Σπουδαία επανέκδοση για τους σινεφίλ και ειδικά του θαυμαστές του Χίτσκοκ η προβολή του κατασκοπικού θρίλερ με δυνατές δόσεις χιούμορ «Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων» που αποτέλεσε την τέταρτη και τελευταία συνεργασία του μετρ του σασπένς με τον Κάρι Γκραντ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Γιορτή της Μπαμπέτ

Τέλος, η δεύτερη επανέκδοση της εβδομάδας είναι η χορταστική «Γιορτή της Μπαμπέτ» του Γκάμπριελ Άξελ που βασίστηκε σε βιβλίο της Κάρεν Μπλίξεν και απέσπασε το ξενόγλωσσο όσκαρ το 1987.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b