MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Ο γιος της παπαρούνας: Το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη και της Παυλίνας Κωνσταντάρα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δίχτυ

Το ψυχολογικό θρίλερ των Δημήτρη και Παυλίνα Κωνσταντάρα, Ο γιος της παπαρούνας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δίχτυ και παρουσιάζει μία ιστορία που κινείται ανάμεσα στην περιπέτεια, το έγκλημα και την κάθαρση.

author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη και της Παυλίνας Κωνσταντάρα, με τίτλο «Ο γιος της παπαρούνας», μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Δίχτυ. Οι συγγραφείς, δύο άνθρωποι ενωμένοι απ’ το νήμα της ζωής, μπαμπάς και κόρη, έγραψαν την ιστορία δύο άλλων ανθρώπων, επίσης ενωμένων απ’ αυτό το νήμα. Δύο ανθρώπων που συναντήθηκαν στον διάβα της ζωής τους για πολύ λίγο, αλλά αυτό το λίγο ήταν τόσο σημαντικό που τους καθόρισε.

Η πλοκή του μυθιστορήματος

H ιστορία της Μιράλ και του Αλέξη αρχίζει στην Παλαιστίνη του 1985, σ’ έναν οικισμό, στα περίχωρα της Γάζας, όπου επικρατούσαν συνθήκες φτώχειας και φόβου, με πολλά παιδιά να έχουν βρεθεί μες στους δρόμους και στα ερείπια. Η Μιράλ έγινε πρόσφυγας και –αναγκαστικά– μετανάστρια στην Ελλάδα και ταυτόχρονα θύμα εκμετάλλευσης συμμοριών. Το μοναδικό πράγμα για το οποίο αποφάσισε στη ζωή της ήταν να κρατήσει και να γεννήσει το παιδί της, το οποίο εγκατέλειψε στο μαιευτήριο για να μην το καταδικάσει στην ίδια μοίρα.

Η μάνα και ο γιος έζησαν παράλληλους βίους μέχρι που ήρθε η μεγάλη στιγμή: η συνάντηση. Οι συγγραφείς, πατέρας και κόρη, έγραψαν ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα, ένα ψυχολογικό θρίλερ, που κινείται ανάμεσα στην περιπέτεια, στο έγκλημα, στην υιοθεσία και στην κάθαρση.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Δημήτρης Κωνσταντάρας

Δημήτρης Κωνσταντάρας

Δημήτρης Κωνσταντάρας

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε Αμερικανικό Λύκειο στις ΗΠΑ. Ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό και σπούδασε Αγγλική και Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε -και συνεχίζει να αρθρογραφεί – επί 40 χρόνια σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Ασχολήθηκε με την πολιτική το 2002 και εξελέγη 4 φορές (Υπερνομαρχία, Βουλή και Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών). Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Ειρήνης Αμπντί Ιπεκτσί. Με τη σύζυγό του Βίκυ Βουρλάκη, έχουν δυο παιδιά, την Παυλίνα και τον Λάμπρο. Έχει γράψει 8 μυθιστορήματα, την μονογραφία «Λάμπρος Κωνσταντάρας – Μέσα απ’ τα δικά μου μάτια», τα «Γράμματα στον Παράδεισο», το θεατρικό «Βουλευτή να σε πει η μάνα σου», την ερευνητική μελέτη «Ημερολόγια», τη μελέτη «Πολεμικές Αποζημιώσεις και Κατοχικό Δάνειο» και πολλά ιστορικά αναγνώσματα.

Παυλίνα Κωνσταντάρα

Παυλίνα Κωνσταντάρα

Παυλίνα Κωνσταντάρα

Η Παυλίνα Κωνσταντάρα γεννήθηκε και μένει στην Αθήνα και εργάζεται στο χώρο της Εταιρικής Επικοινωνίας. Είναι πτυχιούχος των ΤΕΦΑΑ καθώς και της Σχολής Σκηνοθεσίας «Σταυράκου» και κατέχει Master με ειδικότητα Media Arts από το Πανεπιστήμιο Emerson της Βοστόνης. Εργάστηκε ως παραγωγός εκπομπών σε ραδιοφωνικούς σταθμούς από το 1997,  ως σκηνοθέτης στο Supersport και την ΕΡΤ, ως επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή και ως στέλεχος Marketing σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες. Συνεργάστηκε στη συγγραφή της συλλογής διηγημάτων «Των Εμών Ερώτων», ήταν μία εκ των 12 συγγραφέων του ομαδικού μυθιστορήματος «Δώδεκα» και έγραψε το ένα εκ των τριών κεφαλαίων στα «Ημερολόγια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒικτόρια Χίσλοπ: «Ξεφυλλίζουμε» πέντε αγαπημένα μυθιστορήματα της δημοφιλούς Βρετανίδας συγγραφέως12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το μυθιστόρημα «Ο γιος της Παπαρούνας» του Δημήτρη και της Παυλίνας Κωνσταντάρα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δίχτυ και είναι διαθέσιμο στα Βιβλιοπωλεία και online.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b