MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Online Agenda: 15 προτάσεις με εκδηλώσεις που γίνονται διαδικτυακά, την εβδομάδα 18 με 24 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες προτάσεις για εκδηλώσεις που θα μπορείτε να απολαύσετε διαδικτυακά την εβδομάδα 18 με 24 Ιουλίου.

Online εικονική περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Online εικονική περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Arte in English: Δωρεάν on demand προβολές βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από όλη την Ευρώπη
"The Burden" της Niki Lindroth von Bahr

“The Burden” της Niki Lindroth von Bahr

Η δωρεάν πολιτιστική πλατφόρμα του τηλεοπτικού δικτύου Arte in English προσφέρει, για δωρεάν on demand παρακολούθηση έως τις 8 Μαΐου του 2023, μια επιλογή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από όλη την Ευρώπη:

2. Μικρή Μαμά: Η ταινία της Σελίν Σαμιά διαθέσιμη on demand

Η Weirdwave διαθέτει για on demand παρακολούθηση την ταινία της Σελίν Σαμιά «Μικρή Μαμά» μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας videorama.gr. Η οκτάχρονη Νέλι μόλις έχασε την αγαπημένη της γιαγιά και βοηθά τους γονείς της να τακτοποιήσουν τα πράγματά της. Εξερευνά το σπίτι όπου μεγάλωσε η μαμά της, Μαριόν, και το δάσος όπου έπαιζε και είχε χτίσει ένα δεντρόσπιτο, για το οποίο έχει ακούσει τόσα πολλά. Ξαφνικά η μητέρα της φεύγει και η Νέλι αναζητά παρηγοριά στο δάσος. Εκεί, θα συναντήσει ένα κορίτσι της ηλικίας της που χτίζει ένα δεντρόσπιτο, το όνομα του οποίου θα είναι Μαριόν. Η γαλλίδα δημιουργός, αγαπημένη των κριτικών και των μεγαλύτερων φεστιβάλ στον κόσμο επιστρέφει για να εδραιώσει ξανά τη φήμη της ως μία από τις σημαντικότερες auteur των καιρών μας.
Εισιτήριο: Online έως 3 ημέρες (72 ώρες) από 1,90 €
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

3. «Τα 400 χτυπήματα»: Η εμβληματική ταινία του Φρανσουά Τριφό διαθέσιμη on demand

Η Weirdwave διαθέτει για on demand παρακολούθηση την εμβληματική ταινία του Φρανσουά Τριφό «Τα 400 Χτυπήματα» μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας videorama.gr. Ο Antoine Doinel είναι ένα νεαρό αγόρι που μεγαλώνει στη πόλη του Παρισιού κατά τη δεκαετία του 1950. Παρεξηγημένος από τους γονείς τους επειδή είναι αδικαιολόγητα απών από το σχολείο και κλέβει, καθώς και βασανισμένος από τον δάσκαλό του (Guy Decomble) γιατί έχει προβλήματα πειθαρχίας.
Εισιτήριο: Online εως 3 ημέρες (72 ώρες) από 1,90 €
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ.

4. Ταξίδι Αναψυχής: Η ταινία του Πάολο Βίρτζι διαθέσιμη on demand

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Michael Zadoorian, η τρυφερή και γεμάτη χιούμορ ταινία του Πάολο Βίρτζι είναι διαθέσιμη on Demand από τη Strada Films στην πλατφόρμα viva.gr. Οι βραβευμένοι με Όσκαρ, Έλεν Μίρεν και Ντόναλντ Σάδερλαντ, πρωταγωνιστούν σε ένα αξέχαστο ταξίδι ζωής. Ο Τζον και η Έλα έχουν μοιραστεί περισσότερα από πενήντα χρόνια υπέροχης κοινής ζωής και στα ογδόντα τους, λαχταρώντας μια τελευταία περιπέτεια μαζί, αποφασίζουν να ξεφύγουν μακριά από τα ενήλικα παιδιά τους και τους γιατρούς, σε ένα «απαγορευμένο» ταξίδι.
Διαθέσιμη έως 31/7
Εισιτήριο: 2.50€ 
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

5. Σκοτεινός Ποταμός: Η ταινία της Clio Barnard διαθέσιμη on demand

Η Strada Films διαθέτει έως τις 31 Ιουλίου του 2022, την ταινία της Clio Barnard «Σκοτεινός Ποταμός» μέσω της πλατφόρμας viva.gr. Με κυρίαρχο μοτίβο τη νέα εκτέλεση της παραδοσιακής φολκ παιδικής μελωδίας, «My Father Gave me An Acre of Land», η ταινία είναι εμπνευσμένη από το συγκλονιστικό best-seller μυθιστόρημα της Rose Tremain «Trespass». Η Άλις επιστρέφει στη γενέτειρά της, μετά τον θάνατο του πατέρα της, για πρώτη φορά μετά από δεκαπέντε χρόνια. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπη με έναν αδερφό της, τον οποίο μετά βίας αναγνωρίζει. Κουρασμένος από τις προσπάθειες χρόνων να διατηρήσει το οικογενειακό αγρόκτημα, είναι πλέον αποφασισμένος να το πουλήσει, προς μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση της αδερφής του. Η διαφωνία τους θα φέρει στην επιφάνεια τραυματικές μνήμες για την Άλις, οι οποίες ήταν αδρανείς για χρόνια.
Διαθέσιμη έως 31/7
Εισιτήριο: 2,50€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

Εικαστικά

6. Online εικονική περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με στόχο την υποστήριξη και ανάπτυξη εφαρμογών Εικονικής-Επαυξημένης-Εκτεταμένης Πραγματικότητας και στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος XRCosmos, παρουσιάζει μία συναρπαστική ξενάγηση στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας τον 2ο αιώνα π.Χ. Με ιστορική ακρίβεια, τεκμηρίωση και εντυπωσιακές τρισδιάστατες εικόνες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τον ιερό χώρο και τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό του.
Μνημεία και ιερά κτήρια θα ζωντανέψουν, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γίνουν «κοινωνοί» των αγωνισμάτων και των τελετουργιών των Ολυμπιακών Αγώνων και να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης. Περιηγηθείτε σε σαράντα οκτώ διαφορετικά σημεία της Αρχαίας Ολυμπίας και ανακαλύψτε με τον πιο συναρπαστικό τρόπο πολύτιμες πληροφορίες για εβδομήντα πέντε, και πλέον, διαφορετικά αξιοθέατα.
Οι χρήστες θα μπορούν να επισκεφθούν τον ναό του Δία, υπόδειγμα δωρικού περίπτερου ναού με θαυμαστό γλυπτό διάκοσμο, το Ηραίο, το παλαιότερο μνημειακό οικοδόμημα του ιερού, αφιερωμένο στη θεά Ήρα, το Γυμνάσιο, το οποίο χρησίμευε για την προπόνηση των δρομέων, των ακοντιστών και των δισκοβόλων, την Παλαίστρα, όπου προπονούνταν οι παλαιστές, οι άλτες και οι πυγμάχοι, το Βουλευτήριο, όπου αθλητές και κριτές έδιναν όρκο ότι θα τηρήσουν τους κανόνες των Αγώνων, το Στάδιο, όπου τελούνταν τα περισσότερα αγωνίσματα, καθώς και το εργαστήρι του Φειδία, στο οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν τη δημιουργία του αγάλματος του Δία (που βλέπουν στη συνέχεια ολοκληρωμένο στον Ναό).
Περιηγηθείτε στην Αρχαία Ολυμπία από εδώ.

7. Νομισματική και αρχαιογνωσία. Από τις επαναστάσεις ως την Ένωση (1770-1913): Online παρουσίαση της περιοδικής έκθεσης του Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
Νομισματική και αρχαιογνωσία. Από τις επαναστάσεις ως την Ένωση (1770-1913): Online παρουσίαση της περιοδικής έκθεσης του Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Νομισματική και αρχαιογνωσία. Από τις επαναστάσεις ως την Ένωση (1770-1913): Online παρουσίαση της περιοδικής έκθεσης του Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Ο αρχαιολόγος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Κλεάνθης Σιδηρόπουλος παρουσιάζει την περιοδική έκθεση της περιόδου Δεκέμβριος 2021 – Απρίλιος 2022, η οποία διοργανώθηκε από το μουσείο στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Η περιοδική έκθεση ήταν το αποτέλεσμα μιας εις βάθος “ανασκαφής” στα νομισματικά αποθέματα του μουσείου και στα κρητικά αρχεία. Το όλο εγχείρημα φιλοδοξούσε να αποτυπώσει το αισθητικό και ιδεολογικό εποικοδόμημα που προκύπτει από τη χρήση των αρχαίων νομισματικών τύπων, στο εξαιρετικά ταραγμένο διάστημα από την πρώτη Επανάσταση της Κρήτης κατά του τούρκου κατακτητή (1770) έως την Ένωση με τη μητροπολιτική Ελλάδα (1913).
Στην online παρουσίαση της έκθεσης αποδίδεται μια συμπυκνωμένη, περιεκτική εικόνα της, με το σκεπτικό, τη μεθοδολογία, και κάποια χαρακτηριστικά αντικείμενα, μέσα στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής των Επαναστάσεων. Επιλεγμένα εκθέματα, ιστορικοί χάρτες, εκδόσεις εποχής, έγγραφα και σφραγίδες παρουσιάζονται σε αντίστιξη με αρχαία νομίσματα από τις συλλογές του Μουσείου, τα οποία λειτούργησαν ως πρότυπα ή πηγή έμπνευσης για την αξιοποίηση των αρχαίων νομισματικών τύπων στην άμεση ή έμμεση υπηρεσία των Κρητικών επαναστάσεων του 19ου αιώνα και της Αυτόνομης Κρητικής Πολιτείας.
Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της περιοδικής έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου εδώ

8. Δωρεάν εικονική περιήγηση στο Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ

Στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, η σύγχρονη τεχνολογία τίθεται στην υπηρεσία του επισκέπτη και προσφέρει την πιο δια-δραστική εμπειρία εικονικής περιήγησης στους χώρους του Μουσείου. Μπαίνοντας στο site του https://www.otegroupmuseum.gr/portal/virtual-tour Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ και κάνοντας απλά ένα κλικ στα 4 Virtual Tours, το κοινό θα μπορεί να περιηγηθεί στην Κεντρική Έκθεση, στο TV Studio, στο Τηλεφωνικό κέντρο και στην Κινητή Τηλεφωνία από την άνεση του σπιτιού του. Η περιήγηση συνοδεύεται από κείμενα, εικόνες, videos και ηχητικά αποσπάσματα, δίνοντας πρόσβαση σε πληροφορίες και ιστορίες, όπως ακριβώς θα συνέβαινε και σε μια live ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου. Μέσα από την εικονική περιήγηση στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, και με την ψηφιακή καθοδήγηση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, η Μουσειακή εμπειρία ενδυναμώνεται, ακόμα και εξ αποστάσεως.
Περιηγηθείτε στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ από εδώ 

9. 112 Climate Tone: Ο οργανισμός ΝΕΟΝ συμμετέχει στη ψηφιακή δράση του World Weather Network με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή
Φωτογραφία: Ναταλία Τσουκαλά

Φωτογραφία: Ναταλία Τσουκαλά

Ο οργανισμός ΝΕΟΝ συμμετέχει στο World Weather Network, μία πρωτοποριακή συμμαχία φορέων από 28 χώρες στο πεδίο των εικαστικών τεχνών, για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας ψηφιακής πλατφόρμας καλλιτεχνικής δημιουργίας σχετικά με την παγκόσμια κλιματική κρίση. Το World Weather Network είναι ένα δίκτυο «μετεωρολογικών σταθμών» που δημιουργούνται από 28 ανεξάρτητους πολιτιστικούς οργανισμούς, σε 28 χώρες του κόσμου και σε ετερόκλητα σημεία όπως ωκεανοί, έρημοι, βουνά, αγροτικές εκτάσεις, τροπικά δάση, αστεροσκοπεία, φάροι και πόλεις. Μέσω του δικτύου, καλλιτέχνες, συγγραφείς και επιστήμονες θα μοιράζονται «μετεωρολογικά δελτία» με τη μορφή εικόνων, αφηγήσεων, παρατηρήσεων σχετικά με τις τοπικές καιρικές συνθήκες από τα διάφορα σημεία του κόσμου. Δημιουργείται έτσι μια νέα παγκόσμια πλατφόρμα, που εκφράζει φωνές και απόψεις σχετικά με την επείγουσα κατάσταση της κλιματικής αλλαγής και καλεί τη διεθνή κοινότητα να δει, να ακούσει, να μάθει και να δράσει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΝΕΟΝ παρουσιάζει το πρόγραμμα «112, Climate Tone«, εκπέμποντας από την Ελλάδα ένα σήμα κινδύνου για την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική κρίση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 διαφορετικούς «μετεωρολογικούς σταθμούς», με ηχητικά και φωτογραφικά ντοκουμέντα, τα οποία θα τροφοδοτούν τακτικά με υλικό την ψηφιακή πλατφόρμα του World Weather Network.
Στο πρόγραμμα 112, Climate Tone συμμετέχουν ο μουσικός και συνθέτης Σταύρος Γασπαράτος και η φωτογράφος Ναταλία Τσουκαλά. Επιστημονικός σύμβουλος είναι ο καθηγητής Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας στο ΑΠΘ και βασικός συγγραφέας στο κεφάλαιο 6 της έκθεσης της διεθνούς Διακυβερνητικής επιτροπής για το κλίμα το 2021, Πρόδρομος Ζάνης, ο οποίος θα συμβάλει στην ανάπτυξη των μετεωρολογικών σταθμών του προγράμματος.
Περιηγηθείτε στη δράση εδώ 

10. Γιάννης Οικονομίδης: Αναδρομική ψηφιακή έκθεση comics αφιερωμένη στον καταξιωμένο Έλληνα κινηματογραφικό δημιουργό

Το Ψηφιακό Μουσείο Comics παρουσιάζει την διαδικτυακή ομαδική έκθεση comics «Γιάννης Οικονομίδης – Αναδρομική Έκθεση». Εκθέσεις comics και εικονογράφησης συνοδεύουν την έξοδο των ταινιών του Γιάννης Οικονομίδης – Yannis Economides στις κινηματογραφικές αίθουσες, αυτόνομα comics και πορτρέτα χαρακτήρων, καρικατούρες και εικαστικά κατά τη προεργασία γυρισμάτων, επίσημες αφίσες εικονογραφημένες από εγχώριους δημιουργούς. Η παρούσα Αναδρομική Έκθεση, συγκεντρώνει τα έργα που δημιουργήθηκαν για τις πέντε μεγάλου μήκους ταινίες του (Σπιρτόκουτο, Η Ψυχή στο Στόμα, Μαχαιροβγάλτης, Το Μικρό Ψαρί, Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδίας) αλλά και εκείνα που δημιουργήθηκαν για το – μέχρι σήμερα- μοναδικό θεατρικό του έργο Στέλλα Κοιμήσου, από καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Γούσης, ο Πέτρος Ζερβός, ο Παναγιώτης Μητσομπόνος, και πολλοί άλλοι.
Περιηγηθείτε στην έκθεση από εδώ

Θέατρο-Μουσική

11. «Σαλώμη» του Ρίχαρντ Στράους: Μια παραγωγή της Εθνικής Όπερας της Φινλανδίας διαθέσιμη on demand από το Arte in English

H δωρεάν αγγλόφωνη διαδικτυακή πλατφόρμα πολιτισμού Arte in English διαθέτει, έως τις 12 Μαΐου 2023, την παράσταση της όπερας του Ρίχαρντ Στράους «Σαλώμη» από την Εθνική Όπερα της Φινλανδίας. Πηγή της συγκεκριμένης όπερας του Στράους, η οποία εξιστορεί την εξαχρείωση του Ηρώδη Αντύπα, Βασιλιά της Ιουδαίας, και της θετής του κόρης Σαλώμη, αποτελεί ο σπουδαίος Όσκαρ Ουάιλντ. Ο Ηρώδης κρατάει φυλακισμένο τον Προφήτη Ιωάννη σε μια δεξαμενή. Η Σαλώμη προσπαθεί να τον σαγηνεύσει και όταν βλέπει ότι αποτυγχάνει, αναγκάζει τον πατριό της να της προσφέρει το κεφάλι του Ιωάννη στο πιάτο.
Διαθέσιμη με αγγλικούς υπότιτλους έως τις 12/5/2023
Δωρεάν 
Δείτε την παράσταση εδώ

12. Ο κύκλος συναυλιών «A Greek Songbook» διαθέσιμος για on demand παρακολούθηση στη διαδικτυακή τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η παραγωγή «A Greek Songbook» της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ένα ελληνικό βιβλίο τραγουδιών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σε επιμέλεια και μουσική διεύθυνση του συνθέτη Κορνήλιου Σελαμσή, έρχεται στην GNO TV. Τα τρία εξαιρετικά προγράμματα συναυλιών που παρουσιάστηκαν στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ τον Νοέμβριο του 2021, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς, θα είναι διαθέσιμα δωρεάν σε ένα ενιαίο βίντεο μέσω της GNOTV από τις 17 Ιουνίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Πάνω από 30 καλλιτέχνες από τους χώρους της λόγιας και της δημοφιλούς μουσικής και των παραστατικών τεχνών επιδίδονται σε μια σειρά από τολμηρές μουσικές κατασκευές, τραγούδια και εικόνες, υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Σελαμσή.
Τη δημιουργική ομάδα του «A Greek Songbook» συνθέτουν οι: Γιάννης Αγγελάκας, Κωνσταντίνος Βήτα, Σαβίνα Γιαννάτου, Φοίβος Δεληβοριάς, Σοφία Ζαφειρίου, Γεωργία Καρύδη, Φάνης Ζαχόπουλος, Nalyssa Green, Δημήτρης Καμαρωτός, Αμαλία Μουτούση, Παύλος Κατσιβέλης, MC Yinka, Απόστολος Κίτσος, Πέτρος Κλαμπάνης, Λόλεκ, Τζέιμς Ουάιλι, Γιάννης Διονυσίου, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Μιχάλης Παρασκάκης, Βασίλης Μαγουλιώτης, Παύλος Παυλίδης, Γιώργος Πούλιος, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Μπλέιν Λ. Ρέινινγκερ, Φίλιππος Σακαγιάν, Μιχάλης Σιγανίδης, Φώτης Σιώτας, Θοδωρής Γκόνης, Νικόλας Τζώρτζης, Αντονύ Ριβερά, Μάρθα Φριντζήλα, Βασίλης Μαντζούκης, Νικολέτα Χατζοπούλου. Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο CHÓRES και ένα δεκαεννεαμελές μουσικό σύνολο.
Διαθέσιμα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022
Παρακολουθήστε δωρεάν εδώ.

13. Η GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διαθέτει online έως τις 31 Αυγούστου 2022 τις εξής παραστάσεις:

«Σκιές στον Άδη»: Το μουσικοθεατρικό έργο του Αλέξανδρου Μουζά διαθέσιμο on demand στη GNO TV

Εισιτήριο: 5€

14. «Leonore» του Ρολφ Λίμπερμαν: Μια παραγωγή του Θέατρου της Βόννης διαθέσιμη on demand

Η δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα Opera Vision διαθέτει, έως τις 27 Νοεμβρίου 2022, την παράσταση της όπερας του Ρολφ Λίμπερμαν «Leonore». Μια παραγωγή του Θεάτρου της Βόννης, σε σκηνοθεσία Jürgen R. Weber και μουσική διεύθυνση Daniel Johannes Mayr. Ο Albert και η Yvette ερωτεύονται όμως σε πολύ δύσκολους καιρούς. Βρισκόμαστε στην κατεχόμενη Γαλλία του 1941. Εκείνος είναι Γερμανός στρατιώτης και σολίστ κλαρίνου και εκείνη είναι μια νεαρή Γαλλοτσέχα πιανίστρια.
Διαθέσιμο έως 27/11
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ.

15. Δύο παραστάσεις διαθέσιμες για δωρεάν on demand παρακολούθηση από το 6ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Δύο νέες παραγωγές μουσικού θεάτρου για όλη την οικογένεια φέρνει το 6ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις οθόνες μας, μέσω της GNO TV, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες για δωρεάν on demand παρακολούθηση μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2022. Συγκεκριμένα, οι δύο παραστάσεις είναι:

  • «Bridget Planet» – Μια ιστορία για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Το Bridget Planet δημιουργεί έναν κόσμο από το μηδέν. Περιγράφει τη ζωή μοναχικών ανθρώπων. Η καθημερινότητά τους φαντάζει ανιαρά επαναληπτική. Ακραία καιρικά φαινόμενα, περιβαλλοντικές μολύνσεις και μοναξιά συνθέτουν τον κόσμο μέσα στον οποίο οι χαρακτήρες μοιάζουν σαν εγκλωβισμένοι. Το μόνο που μπορεί να επιφέρει τη λύτρωση είναι η μουσική μέσω της οποίας η φαντασία των παιδιών αφυπνίζεται και δημιουργεί τις γέφυρες που θα ενώσουν καθετί απομονωμένο και κομματιασμένο.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαργαρίτα Γερογιάννη, Animation: Μαρινίκη Μπακάλη, Μουσική: Γιώργος Ταμιωλάκης

  • «Τα παπούτσια του Βαρύτονου» του Δημήτρη Μπασλάμ

Μια μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του μουσικού και συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ. Ο Κύριος Χαρίτονος ήταν Βαρύτονος, όχι μάγειρας, ράφτης, μπάτλερ, επιπλοποιός αλλά ένας καλοστεκούμενος, ευγενικός και πάντοτε καλοντυμένος Βαρύτονος. «Χαρίτονος Φουξ, χαίρομαι ιδιαιτέρως!» έλεγε με μια υπόνοια στόμφου όταν συστηνόταν, κάνοντας βέβαια και τη σχετική υπόκλιση. «Λυρικός Βαρύτονος!» συνέχιζε. «Όχι μελωδικός, λυρικός!» συμπλήρωνε τονίζοντας τη διαφορά και αν κάποιοι τον ρωτούσαν: «Αλήθεια, ποια η διαφορά, Κύριε Χαρίτονε;», αυτός τους απαντούσε: «Είναι απλώς θέμα ρεπερτορίου!». Για τον Κύριο Χαρίτονο βέβαια, ήταν απλώς θέμα ακρίβειας… Ένας αφηγητής, ένας χορευτής και τρεις μουσικοί-ερμηνευτές βρίσκονται επί σκηνής ενσαρκώνοντας όλους τους χαρακτήρες του έργου. Κινούνται, επικοινωνούν, χορεύουν, για να γίνουν τελικά ο Βαρύτονος κ. Χαρίτονος Φουξ.
Κείμενο – Σκηνοθεσία – Μουσική: Δημήτρης Μπασλάμ, Σκηνικά – Κοστούμια: Μάρθα Φωκά, Χαρίτονος Φουξ – Χορογραφία: Ερμής Μαλκότσης, Αφήγηση: Μιχάλης Βαλάσογλου, Βιόλα, βιολί: Φώτης Σιώτας, Rhodes: Ορέστης Μπενέκας, Τσέλο: Δέσποινα Σπανού
Διαθέσιμες μέχρι 31/7
Δωρεάν
Δείτε το “Bridget Planet” εδώ και “Τα παπούτσια του Βαρύτονου” εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b