MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαίρι στα Ζαγοροχώρια: 5 αξέχαστες εμπειρίες

Βουτιές σε πισίνες της φύσης, πεζοπορία σε φαράγγια, ράφτινγκ, βόλτες σε πέτρινα χωριά και δροσερές στιγμές κάτω από τα πλατάνια. Αυτοί είναι οι λόγοι που κάνουν τα Ζαγοροχώρια έναν υπέροχο προορισμό για εναλλακτικές καλοκαιρινές διακοπές.

Καλοκαίρι
Οι Κολυμπήθρες στο Πάπιγκο προσφέρονται για δροσιστικές βουτιές το καλοκαίρι (πηγή: Shutterstock)
Monopoli Team

Σαράντα έξι καλοδιατηρημένα πετρόχτιστα χωριά, επιβλητικές οροσειρές και εντυπωσιακές χαράδρες, ορμητικά και παγωμένα ποτάμια, αυθεντικές γεύσεις, γεφύρια κομψοτέχνηματα. Μπορεί να αποτελούν φημισμένο χειμερινό προορισμό, ωστόσο τα Ζαγοροχώρια είναι υπέροχα και το καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠεζοπορία στα Ζαγοροχώρια: 4 μαγευτικές διαδρομές στη φύση12.09.2018

Εδώ μπορεί κανείς να χαρεί τη δροσιά του βουνού, να απολαύσει μαγευτικές διαδρομές στη φύση, να χαλαρώσει σε πέτρινες πλατείες, να βουτήξει σε φυσικές πισίνες και ποτάμια. Αυτές είναι μερικές από τις πιο δυνατές εμπειρίες για να ανακαλύψετε και να αγαπήσετε την καλοκαιρινή γοητεία του φημισμένου ορεινού προορισμού.

Μπάνιο σε φυσικές κολυμπήθρες

Μπορεί τα καλοκαίρια να αναζητάμε αμμουδιές και καταγάλανες θάλασσες, όμως οι φυσικές πισίνες κερδίζουν τις εντυπώσεις με την άγρια ομορφιά τους, προσελκύοντας όσους ψάχνουν μέρη έξω από τα συνηθισμένα για «εναλλακτικές» και δροσιστικές βουτιές. Στα Ζαγοροχώρια, στο δρόμο από το Μεγάλο προς το Μικρό Πάπιγκο επιβάλλεται να κάνετε μια στάση στο ρέμα του Ρογκοβού και στις μικρές φυσικές πισίνες που ονομάζονται Κολυμπήθρες (οι ντόπιοι τις λένε «οβίρες»). Πρόκειται για κοιλώματα που σχηματίστηκαν από τη φυσική ροή τού νερού του ρέματος και μοιάζουν με μικρές λιμνούλες. Είναι ένα από τα αξιοθέατα που αξίζει να δείτε στην περιοχή, αφού το τοπίο είναι υπέροχο όλες τις εποχές του χρόνου. Το καλοκαίρι προσφέρονται για δροσιστικές βουτιές και ηλιοθεραπεία στις λείες σχιστολιθικές πλάκες.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b