MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 +1 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Παρασκευή 15 Ιουλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Οι Judas Priest στο Release Athens 2022

Σήμερα, το Κλειστό Φαλήρου (Tae Kwon Do) θα μετατραπεί σε… παράδεισο του headbanging, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια ζωής μιας μπάντας που καθόρισε όσο λίγες τον σκληρό ήχο. Οι “metal gods” φέρνουν στην Αθήνα το πιο εντυπωσιακό show τους σε μια ανεπανάληπτη βραδιά γεμάτη από τα μεγαλύτερά τους hits. Οι Judas Priest δημιουργήθηκαν το 1969 στο Birmingham της Αγγλίας και έμελλε να αλλάξουν για πάντα το πρόσωπο του heavy metal. Oι δύο πρώτοι δίσκοι “Rocka Rolla και “Sad Wings of Destiny” έδωσαν μια γεύση, αλλά η επόμενη τετράδα-δυναμίτης, τους εκτόξευσε σε δυσθεώρητα ύψη.
Παρασκευή 15/7, 17:00
80€
Γήπεδο Tae Kwon Do, Λεωφόρος Ποσειδώνος, Παλαιό Φάληρο

2. Οι Godspeed You! Black Emperor live στο Ηρώδειο

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα-φαινόμενο της διεθνούς post-rock σκηνής Godspeed You! Black Emperor έρχεται στην Ελλάδα για μια υπερβατική συναυλιακή εμπειρία στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Από την ίδρυσή τους στο Μόντρεαλ του Καναδά το 1994 από τους Efrim Menuck, Mauro Pezzente και Mike Moya έως και σήμερα, το σχήμα αναζητά διαρκώς νέες μουσικές φόρμες. Ο πειραματισμός χωρίς όρια και «ταμπέλες», οι μεγάλες ενορχηστρώσεις και τα ονειρικά ambient ηχητικά τοπία των Godspeed You! Black Emperor συνθέτουν ένα πρωτοποριακό μουσικό σύμπαν που μαγεύει εδώ και δύο δεκαετίες το φανατικό κοινό τους και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού. Oι GYBE έχουν αποκτήσει ένα αδιαμφησβήτητα πολύ δυνατό όνομα για τις ζωντανές τους εμφανίσεις που συνδυάζουν τις υπνωτιστικές στιγμές τους με πολύ έντονες δυναμικές εκρήξεις, προβολές video που απογειώνουν την εμπειρία και δίνουν ενίοτε μια απρόσμενα κινηματογραφική αίσθηση.
Παρασκευή 15/7, 21:00
35-60€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

3. Ρίζες από βαμβάκι, της Κάλλιας Παπαδάκη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Ο κύκλος Contemporary Ancients του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με νέα ελληνικά έργα εμπνευσμένα από το Αρχαίο Δράμα, συνεχίζεται και φέτος. Σήμερα και αύριο, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, παρουσιάζεται το έργο της Κάλλιας Παπαδάκη, «Ρίζες από βαμβάκι», εμπνευσμένο από τον «Αίαντα» του Σοφοκλή και σε σκηνοθεσία της Έφης Θεοδώρου.
Παρασκευή 15/7, 21:30
5-20€
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Παλαιά Επίδαυρος, Αργολίδα

4. Αντιγόνη, του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Cezaris Graužinis στους Δελφούς

Ξεκινάει την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα σήμερα, από τον φορτισμένο χώρο των Δελφών, η πολυαναμενόμενη «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία του καταξιωμένου σκηνοθέτη Cezaris Graužinis. Μια σύγχρονη και επίκαιρη μεταφορά της σοφόκλειας αντιπολεμικής τραγωδίας με ένα ανατρεπτικό πρωταγωνιστικό καστ. Αντιγόνη η Έλλη Τρίγγου, Κρέοντας ο Βασίλης Μπισμπίκης, Ισμήνη η Δανάη Μιχαλάκη, Άγγελος ο Γιώργος Παπαγεωργίου και Κορυφαίος του Χορού ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.
Παρασκευή 15/7, 21:30
17-20€
Θέατρο Φρυνίχος, Δελφοί

ΧΟΡΟΣ

5. Άξονες, σε χορογραφία του Αντώνη Φωνιαδάκη στην Πειραιώς 260

Oκτώ από τους καλύτερους χορευτές και χορεύτριες της ελληνικής hip hop σκηνής θα συναντήσει και σήμερα στον Χώρο Δ της Πειραιώς 260 ο διεθνώς καταξιωμένος χορογράφος και χορευτής Αντώνης Φωνιαδάκης, με την παράσταση «Άξονες». Mια εκρηκτική, απρόσμενη παράσταση, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του κύκλου Layers οf Street του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, και αναμένεται να ταράξει τα νερά του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα.
Παρασκευή 15/7, 21:00
5-20€
Πειραιώς 260 (Χώρος Δ’), Καλλιθέα

6. Έναρξη του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με τους Peeping Tom

Με ένα έργο-σταθμό στην ιστορία του σύγχρονου χορού, το TRIPTYCH: The missing door, The lost room and The hidden floor των Peeping Tom ξεκινά σήμερα το φετινό, 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και θα επαναληφθεί και αύριο. Η δίωρη πολυβραβευμένη δημιουργία των Gabriela Carrizo και Franck Chartier – αποτέλεσμα νέας επεξεργασίας τριών έργων που δημιούργησε η ομάδα Peeping Tom για το Nederlands Dans Theatre – έχει χαρακτηριστεί από τον διεθνή τύπο «κατάκτηση του αδυνάτου», ως ένας πρωτότυπος συνδυασμός χορού, θεάτρου, κινηματογράφου, μαγείας, εφέ, slapstick κωμωδίας και ακροβατικών με σασπένς και μνημειώδη εναλλαγή σκηνικών.
Παρασκευή 15/7, 21:00
Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, Κεντρική Σκηνή

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b