MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Φοινικόδασος Βάι: Η τροπική γωνιά της ανατολικής Κρήτης

Το Φοινικόδασος του Βάι στο Λασίθι αποτελεί μια μοναδικής ομορφιάς γωνιά της Κρήτης, αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου – Είναι το μεγαλύτερο φυσικό φοινικόδασος της Ευρώπης με πάνω από πέντε χιλιάδες δέντρα να δημιουργούν ένα εξωτικό και άκρως εντυπωσιακό τοπίο.

Η παραλία μπροστά από το φοινικόδασος (πηγή: Shutterstock)
Monopoli Team

Κοσμοπολίτικα θέρετρα, ιδιαίτερα χωριά, μυθικά σπήλαια, μινωικά ανάκτορα, εντυπωσιακά φαράγγια και εξωτικές παραλίες συνδυάζονται μοναδικά στο Λασίθι, τον ανατολικότερο νομό της Κρήτης. Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι γεμάτο ανακαλύψεις και ενδιαφέρουσες περιηγήσεις.

Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε μοναδικά τοπία. Σε απόσταση περίπου 25 χλμ. ανατολικά της Σητείας, θα συναντήσετε το Φοινικόδασος του Βάι, ένα από τα ομορφότερα φυσικά τοπία της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου: μια εξωτική παραλία με λεπτή άμμο και κρυστάλλινα νερά, και το εντυπωσιακό φοινικόδασος με τους 5.000 «φοίνικες του Θεόφραστου» να απλώνεται στο φόντο. Είναι το μεγαλύτερο φυσικό φοινικόδασος της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝότια Κρήτη: Οι top παραλίες για εξωτικές βουτιές12.09.2018

Καρποί από χουρμάδες που έτρωγαν οι πειρατές στη χρυσαφένια παραλία λένε οι θρύλοι ότι δημιούργησαν το πασίγνωστο φοινικόδασος. Ωστόσο, σύμφωνα με επιστήμονες, οι φοίνικες στο Βάι ανήκουν στο είδος Phoenix Theophrasti (φοίνικας του Θεοφράστου) και είναι ενδημικοί της Κρήτης. Το όνομά του προκύπτει από την ελληνική λέξη «βάγια», δηλαδή φοινικόδεντρα.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b