MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Τετάρτη 6 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022.

Θρήνος, Αποκαθήλωση, 1917, Λάδι σε καμβά, 115 x 130 εκ. Ιδιωτική συλλογή | «Κωνσταντίνος Παρθένης (1878-1967), Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του»: Μεγάλη αναδρομική έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους στο θερινό σινεμά ΑΒ στα Πατήσια

Κόκκινη Έρημος (Il Deserto Rosso)

Ο Δήμος Αθηναίων, ανάβει τα φώτα στον Θερινό Κινηματογράφο ΑΒ, ενός από τους πιο ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας, για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα. Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Athens Open Air Film Festival, το Athens International Children’s Film Festival, το Cinobo, τον κινηματογράφο Τριανόν και το Ιn-edit Greece, μάς παρουσιάζει σε 33 βραδιές 31 ξεχωριστές προτάσεις, με μοναδικά αφιερώματα, επανεκδόσεις αγαπημένων ταινιών αλλά και μια πολυαναμενόμενη πρεμιέρα. Τετάρτη 6 Ιουλίου, 21:30, «Κόκκινη Έρημος» (Il Deserto Rosso), Ιταλία-Γαλλία, 1964, έγχρ, 112’, σε σκηνοθεσία: Μικελάντζελο Αντονιόνι. Η Τζουλιάνα, σύζυγος μηχανικού και μητέρα ενός παιδιού, με μια απόπειρα αυτοκτονίας στο παρελθόν της, βρίσκεται σε κατάσταση αποξένωσης από το κοινωνικό και ανθρώπινο περιβάλλον της. Προσπαθεί να πιαστεί απεγνωσμένα από κάπου, όπως για παράδειγμα από τον Κοράντο, συνάδελφο του άνδρα της, με τον οποίο ξεκινά μια ερωτική σχέση.
Τετάρτη 6/7, 21:30
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: viva.gr
Πού: ΑΒ (Θερινό σινεμά), Θεοτοκοπούλου 36, Πατήσια. 

2. «Πόλεις ως Ψυχές»: Προβολή του ντοκιμαντέρ της Δέσποινας Σωτηροπούλου στο Σινέ Μελίνα (Δραπετσώνα)

Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Μελίνα, στη Δραπετσώνα, διοργανώνει, την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 21:00, προβολή του ντοκιμαντέρ της Δέσποινας Σωτηροπούλου, με τίτλο «Πόλεις ως Ψυχές». Ένα οδοιπορικό στην πρώην βιομηχανική ζώνη Λιπασμάτων Δραπετσώνας. Πως δημιουργήθηκαν τα Λιπάσματα; Πως εξελίχθηκε η πόλη μέσα και γύρω από αυτά; Ποια είναι η προοπτική τους και ποιο το μέλλον τους; Τα «Λιπάσματα της Δραπετσώνας» στον κινηματογράφο και στην πόλη. Ως ψηφιοποιημένο αρχείο και κληρονομιά για τις γενεές που έρχονται κι οφείλουν να γνωρίζουν….Η προβολή θα πραγματοποιηθεί παρουσία των συντελεστών.
Τετάρτη 6/7, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Cine Melina, Σωκράτους 65, Δραπετσώνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλη η Ελλάδα, ένας πολιτισμός: Για τρίτο καλοκαίρι σε 66 μνημεία12.09.2018

Εκθέσεις

3. «Κωνσταντίνος Παρθένης (1878-1967), Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του»: Μεγάλη αναδρομική έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη

Θρήνος, Αποκαθήλωση, 1917, Λάδι σε καμβά, 115 x 130 εκ. Ιδιωτική συλλογή

Η μεγάλη αναδρομική έκθεση «Κωνσταντίνος Παρθένης (1878-1967), Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του» παρουσιάζεται στην Εθνική Πινακοθήκη από τις 6 Ιουλίου έως τις 28 Νοεμβρίου 2022. Είναι αφιερωμένη στη μνήμη της τέως διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνας Λαμπράκη Πλάκα. Στην έκθεση παρουσιάζονται 150 έργα από τις συλλογές της Πινακοθήκης και σημαντικά δάνεια από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Μεταξύ αυτών τα εμβληματικά έργα του Παρθένη, «Η αποθέωση του Αθανασίου Διάκου», «Λουόμενες», «Ο Χριστός – Ανθρωπότης» κ.α. Παρουσιάζονται επίσης τα ημιτελή σχέδια της ζωφόρου με τις φιγούρες του αρχαίου και του νέου κόσμου που προορίζονταν για την Βουλή των Ελλήνων, αλλά και οι περίφημοι πίνακες που προορίζονταν για τον διάκοσμο του Δήμου Αθηναίων. Την έκθεση πλαισιώνουν οικογενειακές φωτογραφίες. Τέλος το βαλιτσάκι με τα πινέλα του και το καβαλέτο του συνοδεύουν την έκθεση.
Διάρκεια Έκθεσης: 6 Ιουλίου – 28 Νοεμβρίου 2022.
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 10.00 – 18.00.
Είσοδος: 10€, μειωμένο 5€
Εθνική Πινακοθήκη, Βασιλέως Κωνσταντίνου 50, τηλ.: 214-408.62.01

4. Mohajer: Πολυμεσική εγκατάσταση στο Esto Association

Muhajir ή Mohajir στα αραβικά σημαίνει μετανάστης ή(και) ταξιδιώτης. Tο ίδιο όνομα είχε και το project το οποίο στεγαζόταν στο χώρο της Ζαΐμη 24 πριν το Esto Association. Το «Bag Mohajer» ήταν ένα κοινωνικό project το οποίο απαρτιζόταν από μετανάστες με τη βοήθεια μιας designer από τη Γερμανία. H μικρή κοινότητα του «Bag Mohajer» παρήγαγε τσάντες που ταξιδεύαν σε μέρη στα οποία οι ίδιοι δεν είχαν πρόσβαση και χρησιμοποιούσαν ως πρώτες ύλες υπολείμματα από τις πλαστικές βάρκες και τα σωσίβια με τα οποία οι ίδιοι και άλλοι πρόσφυγες έφταναν στο νησί της Λέσβου. Η πολυμεσική εγκατάσταση Mohajer, η οποία παρουσιάζεται από τις 6 έως τις 10 Ιουλίου, είναι ένα κράμα ερευνητικού design, αντικειμένων, γραφιστικών, ηχητικών ντοκουμέντων καθώς και του ντοκιμαντέρ του ίδιου του project, «Bag Mohajer» που γυρίστηκε το 2017 από τον Adrian Oeser. Η εγκατάσταση λειτουργεί ως αφηγηματικό μέσο της πραγματικότητας και των αναμνήσεων που υπήρχαν στο χώρο της Ζαΐμη 24 που τώρα βρίσκεται το Esto Association και στη γειτονιά των Εξαρχείων.
Εγκαίνια: Τετάρτη 6 Ιουλίου, 20:00 – 23:00
Προβολές – Συζητήσεις: Πέμπτη 7/7, 20:00 – 23:00
Διάρκεια: 6-10 Ιουλίου, 19:00 – 22:00
Esto Association, Ζαΐμη 24, Αθήνα. Ε: [email protected] | https://www.facebook.com/estoassociation/

5. Μαγικές Εικόνες: Παρατείνεται η περιοδική έκθεση του Μουσείου Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης

«Μαγικές εικόνες»:  Η εμβληματική έκθεση που προανήγγειλε τη λειτουργία του Μουσείου Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης της Ελλάδος παρατείνεται έως 31 Ιουλίου με νέο ωράριο. Πρόκειται για μια περιοδική έκθεση αντικειμένων από τη συλλογή του Μουσείου της Ταινιοθήκης, το οποίο μέσα από σπάνια εκθέματα, αφηγείται την εξέλιξη της τέχνης του κινηματογράφου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η συλλογή του Μουσείου περιλαμβάνει προ-κινηματογραφικές συσκευές καθώς και εξοπλισμό πρώιμου και σύγχρονου κινηματογράφου και βοηθητικό υλικό που σχετίζεται με την παραγωγή και προβολή ταινιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα εκθέματα έχουν συντηρηθεί με τη μεγαλύτερη  προσοχή.
Διάρκεια Έκθεσης: 10 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου 2022
Ωράριο: Δευ/Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ: 19:30 – 23:00
Είσοδος ελεύθερη
Ταινιοθήκη Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Αθήνα (Μετρό Κεραμεικός). Τηλ: +30 210 3612046 και +30 210 3609695 (ext. 0117) | E: [email protected] | http://www.tainiothiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦρίντα Κάλο: Η ζωή και το έργο μιας γυναίκας που έζησε χωρίς συμβιβασμούς12.09.2018

Βιβλίο

6. Εκδόσεις Άπαρσις: Παρουσίαση του βιβλίου «Μαύροι Έρωτες» της Κατερίνας Ανωγιαννάκη στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

Οι εκδόσεις Άπαρσις και η συγγραφέας Κατερίνα Ανωγιαννάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Μαύροι έρωτες» την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, ώρα 20.00 στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Γιώργος Παραδείσης, ψυχολόγος, συστημικός θεραπευτής, ιδρυτής Εργαστηρίου Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής ΡΟΔΑΚΙΝΟ, Ευγενία Σταθακοπούλου, ψυχαναλύτρια. Συντονίζει ο Βασίλης Καλαμαράς, κριτικός βιβλίου, επιμελητής. Θα διαβάσει αποσπάσματα η Κωνσταντίνα Κουτσαυτάκη, ηθοποιός-χορεύτρια.. Νομική παρέμβαση: Μαρία Ντούμα, δικηγόρος. Από την περιγραφή του βιβλίου: «Κυρίες και κύριοι, δέχομαι χωρίς καμία διαμαρτυρία ότι μπορείτε να κατακρίνετε άφοβα τον τρόπο που ντύνομαι, που περπατάω, που μιλάω, που σωπαίνω και που επιθυμώ· ως αποτέλεσμα του αμέτρητου φόβου σας για ζωή. Κυρίες και κύριοι, αποδέχομαι το δικαίωμά σας να με δολοφονείτε με κάθε ευκαιρία, και την υποχρέωση, τόσο τη δική μου όσο και των υπολοίπων ομοίων μου, να μην προβάλλουμε αντίσταση· ως αποτέλεσμα της δικής σας φυγοπονίας και απραγίας. Κυρίες και κύριοι, είμαι δικό σας δημιούργημα και δηλώνω υπεύθυνα, ανεύθυνη του ρόλου που μου δώσατε».
Τετάρτη 6/7, 20:00
Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μεγ. Αλεξάνδρου 125, Αθήνα, τηλ. επικοινωνίας: 2103411651.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για την Τετάρτη 6 Ιουλίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b