MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για την Τετάρτη 6 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Τετάρτη 6 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. Monsieur Minimal Easteria Full Band Live Project στο Άλσος Παγκρατίου

O Monsieur Minimal μας καλεί, την Τετάρτη 6 Ιουλίου, σε μιά καλοκαιρινή συναυλία στο γήπεδο μπάσκετ του Άλσους Παγκρατίου για να μας ξεσηκώσει και να μας ταξιδέψει σε ανέμελα κι αισιόδοξα καλοκαιρινά μονοπάτια με ένα απελευθερωτικό Easteria Full band Live show γεμάτο με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του αλλά κι μερικές ανατρεπτικές διασκευές σύμφωνα με τον vintage ηχο των 2 τελευταίων του άλμπουμ Erotica και Easteria. Στο πλαίσιο του προγράμματος “Όλη η Αθήνα μια σκηνή”.
06/07 στις 21:00
Άλσος Παγκρατίου

2. Τζιβαέρι μου: Τακίμ και Ελένη Βιτάλη στο Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας

Το φετινό “Λιπάσματα 2022: Φεστιβάλ στη θάλασσα” τιμώντας την ιστορία της πόλης συνεχίζει το πρόγραμμά του με μια συναυλία που εκπορεύεται από το μαρτυρικό 22. Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Καταστροφή τιμάει τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, τους προγόνους μας, οι οποίοι έχασαν τα πάντα, αλλά κατάφεραν να φέρουν μαζί τους αναμφίβολα πολλά περισσότερα από αυτά που μπορούσε να χωρέσει η βαλίτσα τους. Τζιβαέρι μου, δηλαδή “θησαυρέ μου” μας λένε και οι Τακίμ, το μουσικό συγκρότημα που κάνει την έναρξη του Φεστιβάλ στη Θάλασσα. Μάστορες της παράδοσης και κορυφαίοι δεξιοτέχνες οι Τακίμ, εκφράζουν απόλυτα το πολυπολιτισμικό πνεύμα του Παρισιού της Ανατολής -όπως αποκαλούνταν η Σμύρνη στα χρόνια της ακμής της. Σμυρναίικα αλλά και πιο “ευρωπαϊκά”, μελωδίες του κεφιού και του μισεμού, ρεμπέτικα, καθώς και νεότερα τραγούδια. Επίσημη προσκεκλημένη των Τακίμ η Ελένη Βιτάλη. Μαζί τους η Σοφία Παπάζογλου και ο Ζαχαρίας Καρούνης.
06/07 στις 21:00
Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, Γρ. Λαμπράκη, Δραπετσώνα

3. Ρίτα Αντωνοπούλου και Ρεβάνς “Μαζί” στο Θέατρο Ρεματιάς

Τη μουσικoθεατρική παράσταση “Μαζί” με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και την μπάντα “Ρεβάνς” φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης, την Τετάρτη 6 Ιουλίου. Η φωνή της Ρίτας Αντωνοπούλου συναντά τον πολύ ιδιαίτερο ήχο των “Ρεβάνς” σε ένα live που υπόσχεται να αναδείξει τη δύναμη του “μαζί” με τραγούδια που υμνούν την αφύπνιση της ψυχής, τον έρωτα και την αισιοδοξία.
06/07 στις 21:00
Ευριπίδιο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία, Χαλάνδρι

4. Jazz στην Πλατεία: Μάνος Θεοδοσάκης Quartet στην Πειραιώς 260

Manos Theodosakis @Giannopoulos

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, πέντε ξεχωριστά ελληνικά τζαζ σχήματα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα, δίνουν την επίγευση των παραστάσεων και ζωντανεύουν μαγικά τις βραδιές μας στην Πειραιώς 260.Στις 5 – 7 Ιουλίου θα ακούσουμε το Μάνος Θεοδοσάκης Quartet (Μάνος Θεοδοσάκης τρομπέτα, Απόστολος Λεβεντόπουλος κιθάρα, Γιώργος Γεωργιάδης μπάσο, Γιάννης Παπαδούλης ντραμς).
06/07 στις 23:00
Πειραιώς 260 (Πλατεία), Ταύρος

5. “Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν” με τη Χριστίνα Αλεξανιάν στο Θέατρο Κατίνα Παξινού

Ένα καλοκαίρι γεμάτο με μουσική και θέατρο υπόσχεται το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο θέατρο “Κατίνα Παξινού” στο Αττικό Άλσος. Την Τετάρτη 6 Ιουλίου θα απολαύσουμε την Χριστίνα Αλεξανιάν στην παράσταση “Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν”, βασισμένη στην αληθινή ιστορία της γυναίκας που διηγήθηκε τον διωγμό των Αρμενίων.
06/07 στις 21:00
Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού»
Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται μέσω του www.ticketservices.gr.

6. Η μουσική παράσταση «HOMO POËTICUS –Συναντήσεις» στο λόφο Λαμπράκη

Μάρθα Μεναχέμ

Η συνθέτρια Μάρθα Μεναχέμ υπηρετώντας το πολυσήμαντο καλό ελληνικό τραγούδι μάς προσκαλεί στη μουσική παράσταση «HOMO POËTICUS – Συναντήσεις », στην οποία παρουσιάζει αντιπροσωπευτικές συνθέσεις από την προσωπική της δισκογραφία και επιλέγει τραγούδια από έργα σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, ποιητών και στιχουργών, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο λυρισμό και δύναμη. Θα ακουστούν τραγούδια και μουσικές που αντικατοπτρίζουν την ξεχωριστή αισθητική και ποιότητα της δημιουργού με λόγο και στίχο ποιητικό, όμορφες μελωδίες, υπέροχες ερμηνείες από νέες φωνές με ήθος, ταλέντο και αληθινή αγάπη στο ελληνικό τραγούδι. Τραγουδούν οι: Θοδωρής Νικολάου, Μιχάλης Κωτσόγιαννης, Χρύσα Κωττάκη και η Μάρθα Μεναχέμ.
06/07 στις 21:00
Λόφος Λαμπράκη, Λεωφ. Βουλιαγμένης 46, Αθήνα

7. Open Air Film Festival Stroggylo 2022: Προβολή της ταινίας “Η συμμορία των 11”

Η πόλη του Αγίου Δημητρίου υποδέχεται για άλλη μια φορά το Open Air Film Festival Stroggylo, το δωρεάν φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου που ξεκινά την 1η Ιουλίου και θα μας κρατήσει συντροφιά μέχρι τις 25 Αυγούστου. Καλοκαιρινές νύχτες γεμάτες με προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες από ένα ευρύ φάσμα δημιουργών, χωρών και ειδών κινηματογράφου που ικανοποιούν όλα τα ενδιαφέροντα, τις ηλικίες και τις προτιμήσεις. Κάθε Τετάρτη είναι αφιερωμένη στον κλασικό κινηματογράφο και θα απολαύσουμε την κλασική ταινία του Lewis Milestone με τους Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b