MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για την Τρίτη 5 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 5 Ιουλίου 2022.

Survival Kit»: Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Georgia Fambris στο «σχεδία home»
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους στο θερινό σινεμά ΑΒ στα Πατήσια

Γλυκιά ζωή

Ο Δήμος Αθηναίων, ανάβει τα φώτα στον Θερινό Κινηματογράφο ΑΒ, ενός από τους πιο ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας, για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα. Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Athens Open Air Film Festival, το Athens International Children’s Film Festival, το Cinobo, τον κινηματογράφο Τριανόν και το Ιn-edit Greece, μάς παρουσιάζει σε 33 βραδιές 31 ξεχωριστές προτάσεις, με μοναδικά αφιερώματα, επανεκδόσεις αγαπημένων ταινιών αλλά και μια πολυαναμενόμενη πρεμιέρα. Τρίτη 5 Ιουλίου, 21:30, «Γλυκιά ζωή» (La Dolce Vita), Ιταλία-Γαλλία, 1960, α/μ, 166’, σε σκηνοθεσία Φεντερίκο Φελίνι. Περιπλανώμενος σε έναν προνομιακό θύλακο της Ρώμης, ο Μαρτσέλο, δημοσιογράφος του κουτσομπολιού, συναντάει κομψές αριστοκράτισσες, πεινασμένους καλλιτέχνες, χυδαίους νεόπλουτους, γόησσες και «ταχυδακτυλουργούς» της κοσμικής νύχτας. Ηθοποιοί: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Ανούκ Αϊμέ, Ανίτα Έκμπεργκ.
Τρίτη 5/7, 21:30
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: viva.gr
Πού: ΑΒ (Θερινό σινεμά), Θεοτοκοπούλου 36, Πατήσια. 

2. | 12ο Athens Open Air Film Festival: Προβολή της ταινίας «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Ζαν Ρενουάρ

Η Μεγάλη Χίμαιρα

Το Athens Open Air Film Festival, ο δημοφιλής κινηματογραφικός, επιστρέφει με εορταστική διάθεση και ξεχωριστές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα και όχι μόνο. Την Τρίτη 5 Ιουλίου, στις 21;30, θα πραγματοποιηθεί επετειακή προβολή του αντιπολεμικού αριστουργήματος του Ζαν Ρενουάρ, «Η Μεγάλη Χίμαιρα», 85 χρόνια μετά την πρεμιέρα, στον κήπο της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, σε συνεργασία με το 6ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου, «Plein Air». Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Δύο Γάλλοι στρατιώτες αιχμαλωτίζονται από τον διοικητή von Rauffenstein, έναν εκλεπτυσμένο και σεβαστικό Γερμανό. Μεταφέρονται σε ένα στρατόπεδο με φυλακές και βοηθούν τους συγκρατούμενούς τους να σκάψουν μια μυστική σήραγγα. Αλλά την παραμονή της απόδρασης, οι κρατούμενοι μεταφέρονται. Τελικά οδηγούνται σε ένα φρούριο υψίστης ασφαλείας που διοικείται από τον von Rauffenstein. Αυτός αντιμετωπίζει τους φυλακισμένους με ευγένεια, δημιουργώντας μάλιστα φιλικές σχέσεις με έναν από αυτούς. Αλλά οι Γάλλοι στρατιώτες σχεδιάζουν την επόμενη απόδραση.
Τρίτη 5/7, 21:30
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου στο χώρο προβολής.
Κήποι της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, Διδότου 6, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0367 9900.

3. | 10ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος: Προβολή της ταινίας «Αναπαράσταση» του Θόδωρου Αγγελόπουλου στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Ελευσίνας

Το 10ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος διοργανώνει την Τρίτη 5 Ιουλίου, στις 21:00, δωρεάν προβολή της ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Αναπαράσταση». Υπόθεση: Ο Κώστας Γούσης, μετανάστης στη Γερμανία, επιστρέφει στην πατρίδα, σ’ ένα χωριό της Ηπείρου. Η γυναίκα του, Ελένη κι ο εραστής της, Χρήστος, θα τον δολοφονήσουν και θα τον θάψουν στον κήπο, αλλά το έγκλημά τους θ’ αποκαλυφθεί. Ο δικαστής θα επιχειρήσει την αναπαράσταση του εγκλήματος, ενώ ένα τηλεοπτικό συνεργείο γυρίζει ντοκιμαντέρ για το χωριό, τους κατοίκους και το συμβάν. Το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος πραγματοποιείται με την υποστήριξη της 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟΑ.
Τρίτη 5/7, 21:00
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας. 
Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Ελευσίνας, Αγαθού 42, Ελευσίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοιο είναι το μέλλον των περιφερειακών φεστιβάλ στη μετά-covid εποχή;12.09.2018

Εκθέσεις

4. «Κάτοικος μουσείου»: Έκθεση Φωτογραφίας του Νίκου Βατόπουλου στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Από τις 5 Ιουλίου έως τις 20 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Βατόπουλου με τίτλο «Κάτοικος μουσείου». Ο Νίκος Βατόπουλος ξαναπερπατά σε μια αγαπημένη αστική γειτονιά της Αθήνας που χαρακτηρίζεται και προσδιορίζεται από το κεντρικό κτηριακό της μνημείο και μας συστήνει την περιοχή από την αρχή. Οι σαράντα ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες που συνθέτουν την ενότητα, άλλοτε πανοραμικές και άλλοτε εστιασμένες σε μια ελάχιστη δομική ή κοσμητική κτηριακή λεπτομέρεια, αποτελούν ένα μικρό μόνο μέρος της πολύτιμης αρχειακής φωτοθήκης ενός αληθινού γνώστη και συνομιλητή του αθηναϊκού κέντρου.
Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, ώρα 18:00-20.00
Διάρκεια έκθεσης: 5 Ιουλίου – 20 Σεπτεμβρίου 2022
Είσοδος Ελεύθερη
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 44. T 213 214 4800, 213 214 4856. Ε [email protected] | https://www.namuseum.gr/

5. Survival Kit»: Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Georgia Fambris στο «σχεδία home»

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την Georgia Fambris στο «σχεδία» HOME, με την ατομική έκθεση «Survival Kit», σε επιμέλεια Γεωργίας Λιάπη. «Η Georgia Fambris μας συστήνει στον πολυδιάστατο και ελκυστικά αβέβαιο κόσμο της ζωγραφικής της…Θέματα της επικαιρότητας αλλά και προσωπικοί προβληματισμοί συνυπάρχουν υπό ένα σκοτεινό και χιουμοριστικό πρίσμα δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου όλα τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν αποκτούν ζωή, ενώ όλα μοιάζουν τόσο οικεία όσο και ανοίκεια».
Εγκαίνια: Τρίτη 5/7, 20:00

Διάρκεια έκθεσης: Τρίτη 5 Ιουλίου- Σάββατο 23 Ιουλίου
Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Κυριακή – Πέμπτη 9:00 – 00:00 και Παρασκευή – Σάββατο 9:00 – 01:00.
Σχεδία «Home», Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, Αθήνα. Τηλ: 210 331 6849 |https://shediahome.gr/

6. «Urban Lovers»: Το μεγαλύτερο street art event της πόλης έρχεται στο Metaphor Athens

Το Urban Lovers, το μεγαλύτερο street art event της πόλης επιστρέφει για τρεις συνεχόμενες ημέρες (Τρίτη 5, Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Ιουλίου) στο Metaphor Athens. Εννιά από τα μεγαλύτερα ονόματα της Αθηναϊκής street art, o Yiakou, ο Αλέξανδρος Κελέκης, o Bran, το Βατόμουρο, η Chrysolie, o Jola, o Gospel, η Nique και ο Soteur θα δημιουργήσουν επί τόπου και μπροστά στο κοινό δικά τους stencil και graffiti έργα σε μεγάλους καμβάδες που θα καλύψουν τους τοίχους του νέου creative hub της πόλης που βρίσκεται στην πλατεία Μαβίλη. Το εορταστικό τριήμερο αφιερωμένο στην πόλη και τους ανθρώπους της θα περιλαμβάνει, επιπλέον, μία urban έκθεση φωτογραφίας εμπνευσμένη και αφιερωμένη στην ζωή της πόλης.
Διάρκεια Urban Lovers: Τρίτη 5, Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Ιουλίου
Ώρες προσέλευσης: 16:00 με 00:00
Είσοδος: Δωρεάν
Τοποθεσία: Metaphor Athens, Δορυλαίου 10, Πλατεία Μαβίλη. Τηλ: 21 0645 1169. Ε: [email protected].

7. «BFFEAE» (best friends forever and ever): Ομαδική εικαστική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου»

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου» φιλοξενεί, από τις 5 έως τις 10 Ιουλίου, την ομαδική εικαστική έκθεση «BFFEAE» (best friends forever and ever), με κεντρική θεματική τη γυναικεία φιλία και συνεργασία στο πλαίσιο της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής. Η Σοφία Λασκαρίδου, ζωγράφος με σπουδές σε Αθήνα, Παρίσι και Μόναχο, πετυχαίνει την ισότιμη φοίτηση των γυναικών στη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ η Θάλεια Φλωρά-Καραβία, με σπουδές στην Κωνσταντινούπολη, το Μόναχο και το Παρίσι, διατελεί πολεμική ανταποκρίτρια της Αλεξανδρινής «Εφημερίδος» στον Α ́ Βαλκανικό Πόλεμο. Ο κοσμοπολιτισμός και η κοινωνική τους χειραφέτηση τις ενώνουν καθώς σπάνε δεσμά και στερεότυπα. Το 1906 η Λασκαρίδου και η Φλωρά-Καραβία πραγματοποιούν κοινή έκθεση στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός». Αναγνωρίζονται ως επαγγελματίες δημιουργοί, κάτι ρηξικέλευθο για την τότε ελληνική πραγματικότητα.
Εγκαίνια: Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, 19.00 – 22.30 μ.μ.
Διάρκεια: 6-10 Ioυλίου 2022
Ωράριο: Τετ-Παρ: 10.00 – 14.00 μ.μ. & 18.00 – 21.00 μ.μ. και Σάβ-Κυρ: 18.00 – 21.00 μ.μ.
Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου», Λασκαρίδου 120, Καλλιθέα. Τηλέφωνο: 21 0953 7314.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Άλκηστη» στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b