MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για το Σάββατο 25 Ιουνίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Σάββατο 25 Ιουνίου 2022.

Photo Credits: Lorenzo Montanelli Gallery
Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Η Patti Smith στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η ιέρεια του πανκ, η αιώνια ρομαντική της νεοϋορκέζικης σκηνής, πνευματική επίγονος του Ρεμπώ, του Μπολάνιο, του Γκίνσμπεργκ και της Γενιάς Μπητ, έρχεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για μια μοναδική συναυλία, όπου «παντρεύει» τη μουσική και την ποίησή της με τον δικό της, απαράμιλλο τρόπο. Έχοντας σφραγίσει το μουσικό στερέωμα με τραγούδια-ύμνους όπως το “Because the Night” και έχοντας διακριθεί για το λογοτεχνικό της έργο (National Book Award για τα απομνημονεύματά της Πάτι και Ρόμπερτ), η πολυσχιδής μουσικός, συγγραφέας, εικαστικός και ακτιβίστρια θα μας εμπνεύσει, θα μας συγκινήσει και θα ξυπνήσει πάλι την πίστη στη δύναμή μας ν’ αλλάξουμε τον κόσμο: “People have the power!”.
Σάββατο 25/6, 21:00
25-125€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Ηρώδειο, Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου, Αθήνα

2. Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, Παιδί Τραύμα στο Release Athens 2022

Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Παύλος Παυλίδης ξαναμοιράζονται τη σκηνή, για πρώτη φορά μετά το 2018, και μαζί με τα συγκροτήματά τους – 100°C και Hotel Alaska, αντίστοιχα – στήνουν μία μεγάλη γιορτή, στο πλαίσιο του Release Athens 2022 στην Πλατεία Νερού. Μαζί τους, το Παιδί Τραύμα, που πλέον έχει μετεξελιχθεί σε μπάντα, στη μεγαλύτερη βραδιά του καλοκαιριού για το εγχώριο rock.
Σάββατο 25/6, 17:00
17€
Πλατεία Νερού, Λεωφόρος Ποσειδώνος, Φάληρο

ΘΕΑΤΡΟ

3. Ηλέκτρα, του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Η ανατρεπτική «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη, που παρουσιάζουν οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα, ξεκινά την περιοδεία της από το Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Η Ηλέκτρα του Ευριπίδη είναι ένα πρωτοποριακό και αμφιλεγόμενο έργο, γέννημα μιας εποχής όπου όλες οι βεβαιότητες έχουν γίνει αβεβαιότητες. Ο ποιητής δεν διστάζει να παρουσιάσει επί σκηνής τη δική του εκδοχή του μύθου, με τους ήρωές του σε έναν κόσμο ρεαλιστικής καθημερινότητας να θέτουν επιτακτικά ζητήματα πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της δικαιοσύνης, της ηθικής σύγκρουσης, του πάθους. Μια noir εκδοχή του μύθου, μια τραγωδία εκδίκησης αλλά ταυτόχρονα ένα έργο βαθιά, συγκλονιστικά ανθρώπινο.
Σάββατο 25/6, 20:30
15-20€
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Πάροδος Ακροπόλεως, Νίκαια

4. Το μιούζικαλ Mamma Mia! στο City Garden Festival

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ “Mamma Mia!”, που έχουν λατρέψει εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο για την ίδια την παράσταση, αλλά και για τα αγαπημένα τραγούδια των ABBA και έχει αναδειχτεί παγκοσμίως ως το πιο διασκεδαστικό feel good μιούζικαλ όλων των εποχών, έρχεται φέτος το καλοκαίρι, σε απόδοση κειμένου, στίχων και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου, στο City Garden Festival, που μεταμορφώνεται σε μια όμορφη καλοκαιρινή πλατεία ενός ελληνικού νησιώτικου χωριού, για να υποδεχτεί το κοινό.
Σάββατο 25/6, 21:00
10-50€
Christmas Theater, Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου Βεϊκου 137, Γαλάτσι

ΧΟΡΟΣ

5. Newtopia, σε χορογραφία Πατρίσιας Απέργη στην Πειραιώς 260

Με έντονο το αποτύπωμά της, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή σκηνή του σύγχρονου χορού, η χορογράφος Πατρίσια Απέργη παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ένα νέο έργο πάνω στη θεματική της Ουτοπίας. Στο Newtopia, που δημιούργησε σε συνεργασία με την αυστριακή ομάδα BODHI PROJECΤ, οι θεατές θα έρθουν σε επαφή με μια απρόσμενη χώρα, που ξαναφαντάζεται τις συντριβές και τις ήττες μας σαν θριάμβους. Φωτίζοντας το χιούμορ που κρύβεται ακόμα και στις μεγαλύτερες τραγωδίες της ζωής, η παράσταση μετατρέπει την αποδοχή της πραγματικότητας σε καύσιμο για τη δημιουργία μιας ουτοπίας, όπου κυριαρχούν η δικαιοσύνη, η ισορροπία και η ομορφιά. Ένας απρόσμενος σκηνικός τόπος αναδύεται μέσα από την ομάδα των χορευτών της BODHI PROJECΤ, που ξεχωρίζουν για τη θεατρικότητα και την έντονη σκηνική παρουσία τους. Ένας τόπος όπου μπορούμε να ανακαλύψουμε νέους τρόπους αντίστασης, να φανταστούμε την ανεξαρτησία μας, να αντέξουμε την αποτυχία μας και να σταθούμε πάλι όρθιοι.
Σάββατο 25/6, 21:00
5-20€
Πειραιώς 260 (Χώρος Δ), Ταύρος, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b