MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Desmond Child: Ο θρυλικός συνθέτης των κορυφαίων hits που στηρίζει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ο άνθρωπος πίσω από τα τραγούδια που μας “μεγάλωσαν” -από το “Crazy” των Aerosmith μέχρι το “You Give Love a Bad Name”- κρύβει μία μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα -και στις 27 Ιουνίου θα το αποδείξει έμπρακτα με μια μεγάλη συναυλία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, που θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη της COSMOTE.

KEIMENO: Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 21.06.2022

Τι κοινό έχουν το “Livin’ on a Prayer” των Bon Jovi, το “Angel” των Aerosmith, το “I Was Made for Loving You” των KISS, το “Livin’ La Vida Loca” του Ricky Martin και το “Waking up in Vegas” της Katy Perry; Σίγουρα το ότι είναι τραγούδια που όλοι ξέρουμε απ’ έξω, ακούγονται συνέχεια στο ραδιόφωνο και φυσικά έγιναν τεράστιες επιτυχίες στα charts. Άλλο ένα κοινό σημείο τους, όμως, και μάλλον καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία τους είναι ότι φέρουν την υπογραφή του Desmond Child.

Ένας από τους πιο περιζήτητους συνθέτες και παραγωγούς, ο Desmond Child είναι ο άνθρωπος πίσω από τα μεγαλύτερα hits των τελευταίων δεκαετιών. Με μια καριέρα που μετρά πλέον 50 χρόνια, αμέτρητες συνεργασίες και ακόμα περισσότερες επιτυχίες, τα τραγούδια του Child θα ήταν αρκετά για να γεμίσουν το μεγαλύτερο jukebox στην ιστορία.

Συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής

Τις τελευταίες πέντε δεκαετίες έχει βρεθεί πάνω από 80 φορές στα Top 40 charts του Billboard με τραγούδια του Alice Cooper, των Bon Jovi, της Cher, των Aerosmith, της Sia, των KISS, της Joan Jett, της Katy Perry, της Kelly Clarkson, του Meat Loaf, της Bonnie Tyler και πολλών ακόμα stars της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, που έχουν δώσει τη φωνή τους στη μουσική του.

Θα μπορούσε κανείς να μιλά ώρες για τα δισεκατομμύρια streams που μετρούν τα κομμάτια του, τις εκατομμύρια πωλήσεις, τα δεκάδες βραβεία. Κι όμως, ο 68χρονος σήμερα Desmond Child μάλλον δεν θα περίμενε την στροφή που θα έπαιρνε η καριέρα του -και πόσο μάλλον πόσο καθοριστική θα ήταν για τη ζωή του αυτή η “στροφή”.

Το ξεκίνημά του στον χώρο

Ξεκίνησε έχοντας μεγάλες ελπίδες για μία μουσική καριέρα με το συγκρότημά του Desmond Child & Rouge, με το οποίο γνώρισε επιτυχία για λίγο στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όταν το κομμάτι τους “Our Love is Insane” βρέθηκε στο soundtrack της ταινίας “The Warriors”. Η επιτυχία τους, όμως, δεν συνεχίστηκε, όπως περίμενε. “Νόμιζα ότι θα γίνω μεγάλος star που θα γεμίζει στάδια, αλλά δεν είχα τον συναισθηματικό εξοπλισμό για να καταλάβω πόσο σκληρός πρέπει να είσαι” είχε πει κάποτε.

Έτσι, το συγκρότημα διαλύθηκε και ο Child βρέθηκε να δουλεύει με έναν από τους πιο θρυλικούς παραγωγούς, τον Bob Crewe, που έχει γράψει τεράστιες επιτυχίες, από το “Can’t Take My Eyes Off of You” μέχρι το “Lady Marmalade”. Αυτή ήταν η αρχή για μια τεράστια καριέρα, που ξεκίνησε όταν το 1979 έγραψε το “I Was Made for Loving You” των KISS.

Η δεκαετία του ’80 μπήκε ακόμα πιο δυναμικά, με τον Desmond Child να γράφει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Bon Jovi (τα “You Give Love a Bad Name” και το “Livin’ on a Prayer” μεταξύ άλλων), το “Angel” και το εντελώς πρωτοποριακό για την εποχή του “Dude (Looks Like a Lady)” για τους Aerosmith, εκτοξεύοντας τους και πάλι στην κορυφή, αλλά και τη μεγαλύτερη επιτυχία της Joan Jett “I Hate Myself for Loving You”, ολόκληρο το “Poison” του Alice Cooper.

Τα 90s συνέχισε τα σερί επιτυχιών, γράφοντας μεταξύ άλλων το “Crazy” των Aerosmith, το “You Don’t Understand Me” των Roxette, το “Old Before I Die” του Robbie Williams και φυσικά το “Livin’ la Vida Loca” του Ricky Martin!

Από τους Scorpions, στον Σάκη Ρουβά!

Τα 00s και 10s η “κυριαρχία” του Desmond Child συνεχίστηκε με δεκάδες επιτυχίες για την Katy Perry, τον Meat Loaf, την Carrie Underwood, τους The Rasmus (ναι, και το αγαπημένο του ελληνικού ραδιοφώνου “Livin’ in a World Without You”), τους Scorpions, αλλά και για τον… Σάκη Ρουβά -εσείς ξέρατε ότι ο Desmond Child βρίσκεται πίσω από το “Όλα Καλά” και το “Disco Girl”;

Και φυσικά τα τελευταία δέκα χρόνια δεν έχει επαναπαυτεί. Το 2013 έγραψε την βρετανική συμμετοχή στη Eurovision, το “Believe in Me” της Bonnie Tyler, ενώ φέτος υπέγραψε τη φινλανδική συμμετοχή, το “Jezebel” των Rasmus. Μερικά από τα πιο πρόσφατα hits του είναι το “Beautiful Now” του Zedd και φυσικά το “Kings & Queens” της Ava Max που γνώρισε τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο -και φυσικά στην Ελλάδα.

Υπάρχει λοιπόν κάτι που δεν έχει κάνει ο μεγαλύτερος hitmaker της εποχής μας; Μάλλον ναι. Μένει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, με μία μεγάλη συναυλία στο “δεύτερο σπίτι του”, την Ελλάδα. Και θα το κάνει στις 27 Ιουνίου, για έναν πολύ καλό σκοπό.

Η σύνδεση του με την Ελλάδα και το αίτημα του επαναπατρισμού των γλυπτών του Παρθενώνα

Όπως έχει δηλώσει πολλές φορές και ο ίδιος, η Ελλάδα είναι για εκείνον ένα “δεύτερο σπίτι”. Η αγάπη του για την Ελλάδα μετρά πολλές δεκαετίες -εξάλλου πριν από 20 χρόνια έγραψε μαζί με τον Φοίβο το πρώτο διεθνές άλμπουμ του Σάκη Ρουβά, “Όλα Καλά”. Η σύνδεση του Desmond Child με την Ελλάδα όμως δεν μένει εκεί. Επισκέπτεται σχεδόν κάθε χρόνο τη χώρα μας, με τον σύντροφο και τα δύο δίδυμα παιδιά τους και δεν έχει κρύψει ότι ο ελληνικός πολιτισμός τον εμπνέει.

Εξάλλου, Desmond Child βλέπει τη μουσική σαν μια οικουμενική γλώσσα αγάπης χωρίς σύνορα που φέρνει κοντά ανθρώπους από κάθε πλευρά της ζωής -γι’ αυτό και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος που επιθυμεί τόσο πολύ να συνεργάζεται με συναδέλφους του για καλούς σκοπούς, όπως είναι φυσικά η εκστρατεία για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH COSMOTE στηρίζει το αίτημα της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα12.09.2018

Η συναυλία Desmond Child Rock The Parthenon που θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη της COSMOTE, τιμά τα Γλυπτά του Παρθενώνα και ελπίζει να βοηθήσει στην ενδυνάμωση του διεθνούς ρεύματος υποστήριξης και της δημόσιας συμπάθειας υπέρ της επανένωσης των ιερών αυτών μαρμάρων στο πραγματικό τους σπίτι, στον τόπο που γεννήθηκαν.

Όπως είπε και ο ίδιος: «Θα είναι μια μαγευτική βραδιά γεμάτη με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας μου. Ζωντανά στη σκηνή θα βρεθούν οι: Alice Cooper, Bonnie Tyler, Rita Wilson, Sakis Rouvas, The Rasmus, Lena Hall, Kip Winger, George Lembesis, Chris Willis, Tabitha Fair, Justin Benlolo, Andreas Karlsson κι εγώ! Ο Desmond Child! Θα είναι μία και μοναδική, ανεπανάληπτη συναυλία ζωής όπου η ροκ μουσική θα συναντήσει μια κλασική ορχήστρα στο λίκνο του πολιτισμού και της κουλτούρας, παρουσιάζοντας τις πιο θρυλικές συνεργασίες μου. Αυτή η ξεχωριστή συναυλία πραγματοποιείται για την υποστήριξη της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, για να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη και να συγκεντρώσει κεφάλαια υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στο σπίτι τους. Έρχομαι στην Ελλάδα με την οικογένειά μου εδώ και δεκαετίες και αγαπώ αυτή τη χώρα με όλη μου την καρδιά! Τη νιώθω πραγματικά σαν δεύτερο σπίτι μου».

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, λοιπόν, θα βρεθούμε όλοι στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, για να ακούσουμε τα τραγούδια που μας μεγάλωσαν και να στηρίξουμε την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

DESMOND CHILD ROCKS THE PARTHENON

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Συμμετέχουν: Alice Cooper, Bonnie Tyler, Rita Wilson, Σάκης Ρουβάς, The Rasmus, Lena Hall, Γιώργος Λεμπέσης, Kip Winger, Chris Willis, Tabitha Fair, Justin Benlolo, Andreas Carlsson.
Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 40 ευρώ και φθάνουν τα 250 ευρώ.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b