MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Κυριακή 19 Ιουνίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Κυριακή 19 Ιουνίου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ερωτευμένα άλογα, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενεί για τελευταία φορά σήμερα την παράσταση «Ερωτευμένα άλογα», από την ομάδα «Εν Δυνάμει», σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου. Τι είναι ο έρωτας; Πώς τον βιώνουμε; Έχουμε όλοι πρόσβαση σε αυτόν; Τρίτο μέρος της τριλογίας Το Άλλο το Κανονικό, η οποία προέκυψε από την ανάγκη των νέων καλλιτεχνών, με και χωρίς αναπηρία, ομάδας «Εν Δυνάμει» να μοιραστούν ανοιχτά προσωπικές ιστορίες και να ερευνήσουν οικουμενικές πτυχές της ανθρώπινης ιδιαιτερότητας. Η παράσταση σε σκηνοθεσία της Ελένης Ευθυμίου, είναι μια παράσταση για τον έρωτα, αυτή την «αναπηρία» που εξουσιάζει, τορπιλίζει, δυναμιτίζει, τρελαίνει, φλέγει. Μια παράσταση-ύμνος στην πηγαία ζωτικότητα, στη γενετήσια ορμή, σε όλες τις αισθήσεις που έχουν περιχαρακωθεί από μια αυστηρά ορθολογιστική αντίληψη της ζωής.
Κυριακή 19/6, 21:00
5-15€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Σκηνή Δημήτρης Ροντήρης, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

2. Nionio, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens

Το Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens στο Επί Κολωνώ συνεχίζεται. Κάθε βραδιά παρουσιάζονται οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα πραγματοποιεί δύο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες. Μη χάσετε σήμερα την παράσταση «Nionio» από τη θεατρική ομάδα Μπλεκ. Άλλες φορές 99 και άλλες 4 ετών, η Nionio κάνει ένα μακρύ ταξίδι στη ζωή της, σε όσα έγιναν, σε όσα θα ήθελε να γίνουν μα δεν έγιναν και σε όσα περιμένει ακόμα. Με το καυστικό χιούμορ μιας γριάς μοίρας και την αφέλεια ενός παιδιού χορεύει, τραγουδάει, μονολογεί και περιμένει…
Κυριακή 19/6, 20:15
5€
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Ερωτευμένα άλογα» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ένα κοινωνικό γεγονός12.09.2018

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. «Federico Garcia Lorca: ο ποιητής, ο μουσικός» στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου

Ο Μουσικός Ιούνιος συνεχίζεται στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου, με μια βραδιά αφιερωμένη στον σπουδαίο Ισπανό ποιητή και δραματουργό Federico García Lorca. Ερμηνεύουν η Αμαλία Τάτση με την “αγγελική φωνή” και ο χαρισματικός πιανίστας Μάριος Καζάς.
Κυριακή 19/6, 21:00
Είσοδος 5€. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3610067
Cafe του Νομισματικού Μουσείου, Πανεπιστημίου 12, Αθήνα

4. «Παρενέργειες» με τον Αλέξανδρο Τσουβέλα στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Ήρθαν οι παρενέργειες… σχέσεων, καθημερινότητας με εναλλαγή φωνών με πρόζα, κωμικά σκετς και αυτοσχεδιασμό. Φρέσκες, ολοκαίνουργιες και καθόλου ανησυχητικές. Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας τα δίνει όλα επί σκηνής που του έλειψε πολύ και μας προσφέρει απλόχερα τον καλύτερό του εαυτό.
Κυριακή 19/6, 21:00
13€
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός

ΧΟΡΟΣ

5. Is it day or is it night?, από την ομάδα YELP danceco. στο θέατρο Θησείον

Η παράσταση “is it day or is it night?” της Μαριέλας Νέστορα και της ομάδας YELP danceco., ανεβαίνει για τελευταία φορά απόψε στο θέατρο Θησείον. Η νέα αυτή παραγωγή της ομάδας σύγχρονου χορού της Μαριέλας Νέστορα επικεντρώνεται στην αίσθηση της αφής. Το σώμα ως οργανισμός- ήδη ως έμβρυο- αγγίζει και αγγίζεται, βρίσκεται σε διαρκή διάδραση με την υλικότητα, καθορίζει το πώς υπάρχουμε στον χώρο. Η ανάγκη για επαφή, με αφορμή την έλλειψή της κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εμπειρίας μιας πανδημίας κινητοποιεί τη μελέτη της ομάδας μέσα από τα σώματα των χορευτών. Πώς μπορούμε να επανεφεύρουμε την εγγύτητα;
Κυριακή 19/6, 21:00
10€
Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b