MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για το Σάββατο 18 Ιουνίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Σάββατο 18 Ιουνίου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Release Athens 2022: Ο Parov Stelar στην Πλατεία Νερού

Το Release Athens 2022 υποδέχεται τον αγαπημένο Parov Stelar στην Πλατεία Νερού. Ο διάσημος Αυστριακός καλλιτέχνης και η μπάντα του θα μάς χαρίσουν μία βραδιά αποθέωση της διασκέδασης και του ασταμάτητου χορού, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι Ουκρανοί superstars της μελωδικής techno ARTBAT και ο Βερολινέζος DJ και παραγωγός Kevin de Vries θα πλαισιώσουν τον Parov Stelar.
Σάββατο 18/6, 17:00
Από 35€
Πλατεία Νερού, διασταύρωση Λ. Συγγρού και Λ. Ποσειδώνος, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου

2. O Γιώργος Νταλάρας στο Ηρώδειο

Μια μεγάλη συναυλία με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την επέτειο γέννησης του μεγάλου λαϊκού συνθέτη Απόστολου Καλδάρα, παρουσιάζεται απόψε στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο σπουδαίος ερμηνευτής αποτίνει φόρο τιμής στον μεγάλο λαϊκό συνθέτη και δάσκαλο του, Απόστολο Καλδάρα, διατρέχοντας το έργο του μέσα από τραγούδια σταθμούς με την πολύτιμη συμμετοχή της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη. Θα ακουστούν τα εμβληματικά του έργα “Μικρά Ασία” σε στίχους Πυθαγόρα και “Βυζαντινός εσπερινός” σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, καθώς και τα μεγάλα λαϊκά τραγούδια του. Τραγουδούν: Ελένη Tσαλιγοπούλου, Ασπασία Στρατηγού, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας.
Σάββατο 18/6, 21:00
5-70€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

3. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Πέτρας

Ο «αιώνιος έφηβος» Βασίλης Παπακωνσταντίνου ετοιμάζεται για την καθιερωμένη καλοκαιρινή του βόλτα από το Θέατρο Πέτρας. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στη σκηνή θα μας τραγουδήσει με τη χαρακτηριστική φωνή του, το έντονο συναίσθημά του και την τρυφερή του διάθεση όλα όσα αγαπάμε, μάς συγκινούν, μάς ξεσηκώνουν. Τα ερωτικά του, τα πιο ροκ κομμάτια του, τις μπαλάντες, τα κοινωνικά του τραγούδια. Και από κάτω θα μαζευτούμε όλοι -μικροί και μεγάλοι- και θα γίνουμε ένα. Μαζί του οι μόνιμοι συνεργάτες, με τον Αντρέα Αποστόλου στις ενορχηστρώσεις, καθώς και οι φωνές της Μαίρης Μπρόζη και του Απόστολου Μόσιου.
Σάββατο 18/6, 21:30
15-18€
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη

ΘΕΑΤΡΟ

4. Ταρτούφος ή ο υποκριτής από την Comédie-Française, στην Πειραιώς 260

Η Comédie-Française και ο σκηνοθέτης Ivo van Hove παρουσιάζουν για τελευταία φορά απόψε το έργο του Μολιέρου, «Ταρτούφος ή ο υποκριτής», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2022. Βασισμένη στο ανέκδοτο κείμενο της απαγορευμένης, πρώτης εκδοχής του Ταρτούφου (Le Tartuffe ou l’Hypocrite / Ταρτούφος ή ο Υποκριτής), η νέα αυτή παράσταση του Ivo van Hove φέρνει την απολαυστική κωμωδία στο σήμερα, φωτίζοντάς την καυστικά ως κοινωνικό δράμα. Ενώνοντας για ακόμα μία φορά τις δυνάμεις του με τον λαμπερό σύγχρονο θίασο του Μολιέρου, ο κορυφαίος σκηνοθέτης στήνει μια ολομέτωπη επίθεση στους παντός είδους υποκριτές. Σύμμαχός του, ο διπλά βραβευμένος με Όσκαρ για τη μουσική του στις ταινίες του Guillermo del Toro και Wes Anderson, Alexandre Desplat, που συνθέτει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης.
Σάββατο 18/6, 21:00
5-40€
Πειραιώς 260, Ταύρος

ΧΟΡΟΣ

5. Amazing: Το χορογραφικό ντοκιμαντέρ της Ιωάννας Πορτόλου στην Πειραιώς 260

Τι συμβαίνει όταν αλλάζει ριζικά το γνώριμο κοινωνικό περιβάλλον μας; Πώς μάς επηρεάζει μια βίαιη αλλαγή που ανατρέπει ό,τι μας όριζε μέχρι τώρα; H Ιωάννα Πορτόλου με την Ομάδα χορού Griffόn, που γνωρίζουμε στο Φεστιβάλ από τις πρόσφατες παραστάσεις της στη Μικρή Επίδαυρο (”KAOS”, 2018) και την Πειραιώς 260 («Πορνό», 2017) παρουσιάζει για τελευταία φορά απόψε τη νέα της δημιουργία, ανοίγοντας το κρίσιμο θέμα του ορίου ανάμεσα στο «καλύτερο» και το «χειρότερο» της ανθρώπινης φύσης. Μετά από ένα πρώτο διάστημα συλλογικής δραματουργικής έρευνας, το «Amazing» σχεδιάζεται ως χορογραφικό ντοκιμαντέρ για το ανθρώπινο είδος, που, όσο κι αν εξελίσσεται, παραμένει βίαιο και αδηφάγο. Παρ’ όλη την περιρρέουσα ανθρωποφαγία όμως, πρέπει να υπάρχει και κάτι amazing / υπέροχο στον άνθρωπο, που η ομάδα αναζητά στην περιοχή της Υπέρβασης, τόσο σωματικής όσο και ψυχικής.
Τετάρτη 15/6, 20:00
5-17€
Πειραιώς 260 (Κτίριο Ε), Ταύρος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b