MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ

Tag Project Space: Έκθεση με installation και performance από την ομάδα Bodarch

Το Tag Project Space φιλοξενεί την έκθεση με τίτλο EUROPA ‘segui il tuo corso e lascia dir le genti’. Τα εγκαίνια της έκθεσης που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ. θα συνοδεύσει περφόρμανς από τους καλλιτέχνες της έκθεσης Πέτρο Πέτρου και Στέλλα Χατζηπαναγιώτου (ώρα έναρξης περφόρμανς: 9.00 μ.μ.).

Monopoli Team

Η live performance με τίτλο peaceful – peace – fools είναι αφιερωμένη στο Βρετανό γραφίστα Gerald Hortom που απελπισμένος εμπνεύστηκε το σύμβολο της ειρήνης το 1958 για τον πυρηνικό αφοπλισμό, από τον πίνακα του Goya ‘3η Μαίου 1808’ … ‘η εκτέλεση του αγρότη’ σε συνδυασμό με τα αρχικά γράμματα του ναυτικού κώδικα N και D (Nuclear Disarmament).

Η περφόρμανς θα επαναληφθεί την Τετάρτη 22 και Σάββατο 25 Ιουνίου στις 9.00 μ.μ.

Επιμέλεια έκθεσης: Μαρίνα Ζιάβρα

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:

Ο Πέτρος Πέτρου και η Στέλλα Χατζηπαναγιώτου έγιναν αρχιτέκτονες και εικαστικοί σπουδάζοντας μαζί στη Ρώμη, τα χρόνια της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα.Κατά την διάρκεια των σπουδών τους διαμόρφωσαν τις φιλοσοφικές τους πεποιθήσεις με σημείο αναφοράς τις θεωρίες γύρω από την πολιτική και την αισθητική της Κριτικής Θεωρίας ή σχολή της Φρανκφούρτης. Η Στέλλα επιπλέον συμπλήρωσε τις σπουδές χορού που είχε ξεκινήσει ήδη από την παιδική της ηλικία. Συνεργάστηκαν από νωρίς στα περισσότερα από τα πρότζεκτ που υλοποίησαν μέσα από το πνεύμα της αρχιτεκτονικής δυάδας. Για το λόγο αυτό το σχήμα τους αρχικά ονομάσθηκε ”αρχιτεκτονική σώματος και χώρου”με τη φιλοδοξία να εκφράζουν ευρύτερα τις συνθετικές τους ικανότητες πέρα από τα πλαίσια του γραμμικού σχεδιασμού, ακόμη και με τις κινήσεις των σωματικών δυνατοτήτων.Από το 1989 και μετά την ιστορική συγκυρία της πτώσης του τείχους αποφάσισαν να επισημοποιήσουν τις προθέσεις τους ώστε να ”λειτουργούν”όταν αυτό ήταν δυνατόν, ως αρχιτέκτονες-εικαστικοί-δράστες. Το τελευταίο δυσκόλεψε τα πράγματα επιπλέον, διότι ο τόπος διακατεχόταν από τη νοοτροπία ότι ”δράση” σημαίνει ”αντίδραση”. Παρ’ όλ’ αυτά μέσω της ”διαφορότητας” κατάφεραν σχεδόν πάντα να βρίσκουν εναλλακτικές ποικίλης κλίμακας, ώστε να εκφράζουν είτε ομαδικά είτε δυαδικά τη ”μιλιά” τους.Όλ’ αυτά τα χρόνια έχουν ”δράσει” μέσα από την διαφορότητα τους με διάφορους τρόπους, σε διάφορους χώρους και με διάφορους ανθρώπους.Το έναυσμα ντα είναι από την εν – κύκλω – παιδείακαι τα παίς-παιδιά-παιδεία…στην εν – κύκλω-παιδιά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια έκθεσης: 18 με 25 Ιουνίου
Ώρες και μέρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Σαββατοκύριακο: 6 μ.μ. με 9 μ.μ.
Διεύθυνση: Tag Project Space, Βορέου 10 Αθήνα

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b