MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 11 προτάσεις για την Πέμπτη 16 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022.

Αντώνης Πίττας, jaune, geel, gelb, yellow | ΕΜΣΤ: Εγκαίνια του νέου καλλιτεχνικού προγράμματος με έναν κύκλο πέντε εκθέσεων 
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Portugal Now!: 2ο Φεστιβάλ Πορτογαλικού Κινηματογράφου της Αθήνας στο Bios

Το ΚΙΝΟ Athens, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πορτογαλίας στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο Camões και το Bios διοργανώνουν τον Ιούνιο, καθώς και την πρώτη Πέμπτη του Ιουλίου, ένα αφιέρωμα στον σύγχρονο Πορτογαλικό Κινηματογράφο. Πέμπτη 16 Ιουνίου, 21:00: «Djon África» (2018) των Filipa Reis και João Miller Guerra. Υπόθεση: Ο καλόκαρδος Μιγκέλ με το ψευδώνυμο Tibars, ή αλλιώς Djon África, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Πορτογαλία – αγαπά τις γυναίκες και ζει μια ανέμελη ζωή. Αν κάποιος τον κρίνει, εκείνος του παραθέτει το παλιό τραγούδι του Frank Sinatra: «I do it My Way». Μέχρι που μια μέρα, ένας άγνωστος του λέει ότι είναι φτυστός ο πατέρας του, “player και απατεώνας”. Ο πατέρας του, τον οποίο δε γνώρισε ποτέ! Αυτή η συναρπαστική ανακάλυψη τον κάνει να αλλάξει στάση.
Πέμπτη 16 Ιουνίου | 21:00
Είσοδος Ελεύθερη | Υπότιτλοι: Ελληνικά και αγγλικά
Bios Rooftop, Πειραιώς 84, Αθήνα. Emails: [email protected], [email protected]

2. Evia Film Project: Μια πενθήμερη γιορτή του σινεμά στη Βόρειο Εύβοια με ελεύθερη είσοδο

«Στροφή στην κυκλικότητα», Ρίτσαρντ Ντέιλ, Νάιτζελ Γουοκ

Το Evia Film Project, η νέα πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, δίνει το καλοκαιρινό του ραντεβού με το κοινό, από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου, στην Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία Άννα. Στο πλούσιο πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνονται προβολές, ανάπτυξη νέων κινηματογραφικών σχεδίων, πράσινες δράσεις, ανοιχτές συζητήσεις, masterclasses, εργαστήρια για παιδιά και φοιτητές, καθώς και μία μεγάλη συναυλία.
17-19 Ιουνίου 2022
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης εδώ
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.filmfestival.gr/el/festival-gr/evia-film-project-gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜάνος Χατζιδάκις: 10 κινηματογραφικά τραγούδια που άφησαν εποχή12.09.2018

Εκθέσεις 

3. ΕΜΣΤ: Εγκαίνια του νέου καλλιτεχνικού προγράμματος με έναν κύκλο πέντε εκθέσεων

Αντώνης Πίττας, jaune, geel, gelb, yellow |

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου ξεκινά το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με ένα κύκλο 5 εκθέσεων. Στην ομαδική έκθεση «Statecraft. Διαμορφώνοντας το κράτος» συμμετέχουν 39 καλλιτέχνες, ενώ τα έργα της έκθεσης, της μεγαλύτερης που έχει οργανώσει το ΕΜΣΤ στη μόνιμη έδρα του, απλώνονται σε δύο ορόφους. Παρουσιάζονται δύο ακόμη εκθέσεις: «Στον ίδιο χώρο» της Ειρήνης Βουρλούμη στον τρίτο όροφο και η «Jaune, geel, gelb, yellow» του Αντώνη Πίττα, μια παρέμβαση στη μόνιμη συλλογή που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο. Στον τρίτο όροφο, η Jennifer Nelson μάς καλεί να κοιτάξουμε εκ νέου συσκευασίες και τα υλικά απόβλητα της οικογένειάς της ως γλυπτικές μορφές, ενω στο αμφιθέατρο του ημιορόφου το ΕΜΣΤ παρουσιάζει και έργα του Lawrence Abu Hamdan. Κατ’ εξαίρεση, το μουσείο δεν θα ανοίξει κανονικά στις 11:00 π.μ. αλλά στις 19:00 μ.μ και θα παραμείνει ανοιχτό έως αργά με μουσική και ποτά στην ταράτσα του μουσείο.
Εγκαίνια: Πέμπτη 16 Ιουνίου, 19:00 
Η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη την ημέρα των εγκαινίων.
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο, Αθήνα. Τηλ: 21 1101 9000. | https://www.emst.gr/

4. «Logic»: Ατομική έκθεση του Pasquale Guastamacchia στην αίθουσα τέχνης «Τεχνοχώρος»

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Ιταλού καλλιτέχνη Pasquale Guastamacchia με τίτλο «Logic», υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών. Ο Pasquale Guastamacchia ξεκίνησε την καριέρα του ως γλύπτης αλλά σύντομα ασχολήθηκε και με την ζωγραφική. Το πέρασμα του στις δύο διαστάσεις συμπυκνώνει την αγάπη του για την τρισδιάστατη απεικόνιση, μέσα από γραμμές και χρώματα με μία μινιμαλιστική ευαισθησία. Τόσο η γλυπτική όσο και η ζωγραφική του διέπονται από την απλότητα.
Εγκαίνια: Πέμπτη 16 Ιουνίου, 18:00 – 22:00
Διάρκεια Έκθεσης: 16 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 15:00 & 17:00 – 20:30. Τετάρτη 11:00-17:00, Σάββατο 11:00-16:00.
Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, Λεμπέση 12, Αθήνα. Τηλ: 211 182 38 18. Ε: [email protected].

5. «Εικόνες»: Ατομική έκθεση του Βασίλη Παπασάικα στην αίθουσα τέχνης «εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου»

Η αίθουσα τέχνης «εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου» παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Βασίλη Παπασάικα με τίτλο «Εικόνες». Τον τίτλο αυτό χρησιμοποίησε και στις δύο προηγούμενες ατομικές του εκθέσεις ο Βασίλης Παπασάικας και τον χρησιμοποιεί και πάλι γιατί πιστεύει πως αποδίδει ακριβώς τοn χαρακτήρα του έργου του. Τα έργα που απαρτίζουν την έκθεση είναι «εικόνες» ανθρώπων οικείων του καλλιτέχνη, ανθρώπων δηλαδή που απαρτίζουν τον εγγύτερο προς αυτόν κόσμο μέσα στον οποίο ζει και κινείται και αυτό γιατί ο ίδιος θεωρεί πως με την εικαστική αφήγηση του μικρού αυτού κόσμου, αφηγείται και μέρος της αθέατης πλευράς του εαυτού του, το οποίο ούτως ή άλλως θα ήταν αδύνατο να περιγράψει με λόγια.
Εγκαίνια: Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, 20:00
Διάρκεια: 16 Ιουνίου – 22 Ιουλίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη., Πέμπτη., Παρασκευή.: 12-8 μ.μ., Τετάρτη.:12-6 μ.μ., Σάββατο.: 12-3 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
Αίθουσα Τέχνης «έκφραση – γιάννα γραμματοπούλου», Βαλαωρίτου 9Α, 10671, Αθήνα. Τηλ.: 210 3607598. email: [email protected]. | https://ekfrasi-art.com/wp/el/

6. «Περπατώ, περπατώ εις τον κήπο, όταν εκείνος δεν είναι εδώ»: Έκθεση ζωγραφικής της Αναστασίας Γκινάκη στη Gallery Genesis

Η gallery genesis παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αναστασίας Γκινάκη «Περπατώ, περπατώ εις τον κήπο, όταν εκείνος δεν είναι εδώ». Όπως επισημαίνει η ποιήτρια Ευσταθία Δήμου για το έργο της καλλιτέχνιδος: «Η ζωγράφος, με τον παιγνιώδη και ευφάνταστο τίτλο που επιλέγει για τη συλλογή της κλείνει το μάτι στον επισκέπτη και περιηγείται μαζί του μέσα σε κήπους που δεν υπάρχουν, κι όμως, είναι ολοκληρωτικά εδώ. Και είναι εδώ κατά τρόπο πολύσημο, αποτελούν τις πολλαπλές εκδοχές του ίδιου ερεθίσματος, όπως αυτό ερμηνεύεται από κάθε θεατή, από κάθε βλέμμα που μπορεί να ανοίγει κατά τον ίδιο πάντα τρόπο μπροστά στη θέα και τη θέαση του έργου, προσλαμβάνει όμως τη δική του απόχρωση, τη δική του θερμοκρασία, τη δική του ένταση. Τον δικό του, εν τέλει, βηματισμό μέσα στον χρόνο της σύνθεσης».
Εγκαίνια: Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 / Ώρα 20:30
Διάρκεια έκθεσης: 16 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη., Πέμπτη., Παρασκευή.: 12-9 μ.μ., Τετάρτη., Σάββατο.: 12-3 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
Gallery Genesis, Χάρητος 35, Αθήνα. Τηλ: 211 7100566.

7. Summertime: Ομαδική έκθεση στην Γκαλερί Σκουφά

Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Summertime». Στην έκθεση συμμετέχουν τέσσερις σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι εκκινούνται από την αύρα του καλοκαιριού, την ένταση του φυσικού κόσμου και τους ζωηρούς χρωματισμούς, αποτυπώνοντας στον καμβά τα δικά τους οράματα. Τα έργα τονίζουν την δύναμη της φύσης, η οποία είναι πάντα παρούσα, και τη θάλασσα ως ζωτικό στοιχείο, προβάλλοντας την σύνδεσή της με τον άνθρωπο και την ανάγκη εναρμόνισής του με το φυσικό κόσμο. Οι ξέγνοιαστες μέρες και οι αναμνήσεις των καλοκαιρινών ημερών συνθέτουν μια σειρά από έργα που πυροδοτούν το συναίσθημα. Σαγηνευτικά τοπία και υδάτινες συνθέσεις ολοκληρώνουν την έκθεση, μεταφέροντας τον θεατή σε έναν ειδυλλιακό τόπο.
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022
Διάρκεια έκθεσης: 16 Ιουνίου – 10 Ιουλίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Τετ: 10:00-15:30, Τρ & Πεμ: 10:00-21:00, Παρ: 10:00-20:00, Σαβ: 10:30-15:30  
Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, Κολωνάκι. Τ.: 210 3603541. Ε-mail: [email protected] | www.skoufagallery.gr

8. Στο Μαγικό Βουνό: Ομαδική έκθεση στη FokiaNou Art Space

Το αγαπημένο βιβλίο του Τόμας Μαν ενέπνευσε την έκθεση «Στο Μαγικό Βουνό» που παρουσιάζεται στη FokiaNou Art Space, σε επιμέλεια του Παναγιώτη Bούλγαρη και της Mary Cox με τη συμμετοχή 22 καλλιτεχνών. Μια σύντομη επίσκεψη σε ένα σανατόριο για τον ήρωα του Μαγικού Βουνού, μετατράπηκε σε μια πολύχρονη διαμονή και μια οργιαστική μορφή ελευθερίας. Είναι ένας τόπος όπου κυριαρχεί η δημιουργική και φιλοσοφική αναζήτηση, ο έρωτας και η ποίηση, η φύση οδηγεί στη λήθη και στη ρήξη με τον έξω κόσμο. Οι καλλιτέχνες της έκθεσης αποκαλύπτουν το δικό τους πολύτιμο, καταφύγιο στοχασμού και δημιουργίας και μέσα από τα έργα τους μας μεταφέρουν στο δικό τους Μαγικό Βουνό.
Εγκαίνια: Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, στις 18.00
Διάρκεια: 16 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2022
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη με Σάββατο, 18.00 – 21.00.
FokiaNou Art Space, Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι. email: [email protected] | http://www.fokianou247.gr

9. Jeff Koons X Skoufa Gallery: Έκθεση έργων του σπουδαίου pop art καλλιτέχνη στην γκαλερί Σκουφά

Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την καινούργια έκθεση Jeff Koons X Skoufa Gallery, σε συνεργασία με τον Αμερικανό καλλιτέχνη Jeff Koons και τον οίκο Bernardaud. Μια σειρά αριθμημένων αντιτύπων των διάσημων balloon dogs και άλλων balloon animals, καθώς και πορσελάνινων πιάτων και φλυτζανιών τσαγιού με διακοσμήσεις από πολύ γνωστά έργα του καλλιτέχνη, παρουσιάζονται στον ισόγειο χώρο της Γκαλερί Σκουφά. O Jeff Koons είναι από τους πιο σημαντικούς εν ζωή pop art καλλιτέχνες, με έντονη παρουσία στον χώρο της τέχνης από τη δεκαετία του 1980. Έργα του Jeff Koons εκτίθενται σε όλο τον κόσμο και βρίσκονται σε σημαντικές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, 17:00-21:00
Διάρκεια έκθεσης: 16 Ιουνίου – 10 Ιουλίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τετ., Σαβ.: 10 π.μ. – 3.30 μ.μ., Τρ., Πεμ.: 10 π.μ. – 9 μ.μ., Παρ.: 10 π.μ. – 8 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, Κολωνάκι. Τ.: 210 3603541. Ε-mail: [email protected] | www.skoufagallery.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑρχαία Ολυμπία – Κοινός Τόπος: Έκθεση μεικτής πραγματικότητας στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας12.09.2018

Φεστιβάλ

10. XR Festival: Διήμερο Φεστιβάλ Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διοργανώνει το XR Festival, στο πλαίσιο του προγράμματος XR Cosmos, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Ιουνίου από τις 17:00 έως τις 21:00, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Φοιτητές, σπουδαστές, νεοφυείς ομάδες και επιχειρήσεις και κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες από όλη τη χώρα θα συμμετέχουν, παρουσιάζοντας λύσεις και εφαρμογές Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας στο κοινό σε ένα συναρπαστικό διήμερο. Το διήμερο XR Festival περιλαμβάνει προβολές στη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας, ξεναγήσεις σε AR/VR Showrooms και προσομοιωτές VR (Virtual Reality Pods) και εντυπωσιακές παρουσιάσεις από τις συμμετέχουσες ομάδες, όλα με ελεύθερη είσοδο, με σκοπό την εξοικείωση του κοινού με τις νέες αυτές τεχνολογίες.
Πέμπτη 16 και Παρασκευή 17 Ιουνίου | 17:00 – 21:00 
Ελεύθερη Είσοδος | Απαραίτητη προκράτηση θέσης στο Τ. 212 254 0000.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0000. E:[email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑXR Festival: Το Φεστιβάλ εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»12.09.2018

Βιβλίο

11. 14ο Φεστιβάλ ΛΕΑ – Λογοτεχνία Εν Αθήναις

Το Φεστιβάλ ΛΕΑ – Λογοτεχνία εν Αθήναις επιστρέφει στην Αθήνα με τη 14η διοργάνωση του, από τις 14 έως τις 24 Ιουνίου, σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη μαγεία των γραμμάτων. Το πρόγραμμα της Πέμπτης 16 Ιουνίου: 17:00 – 17:45: Καφέ – Συνέντευξη: Ο Γκιγέρμο Μαρτίνες συνομιλεί με την Μάρτα Σίλβια Διος Σανς στο Polyglot Bookstore | 19:00 – 19:45: Παρουσίαση βιβλίου – «Αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού» με τον Σαντιάγο Ρονκαλιόλο στο Βιβλιοπωλείο Ιανός | 19:00 – 19:45: Συζήτηση – Η Φιλίπα Λεάλ και η Μαφάλντα Βέιγκα συζητούν με τον Χουάν Βιθέντε Πικέρας στο Ινστιτούτο Θερβάντες | 20:30 – 21:30: Συζήτηση – Παρουσίαση βιβλίου: Περί ζωής, οικογένειας, θανάτου και έρωτα: «Ορδέσα» με τον Μανουέλ Βίλας στο Ινστιτούτο Θερβάντες.
14-24 Ιουνίου
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ
https://lea-festival.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSamos Young Artists Festival: Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής επιστρέφει στη Σάμο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b