MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα: Αίθουσα της Εθνικής Πινακοθήκης θα πάρει το όνομά της

Η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 13 Ιουνίου σε ηλικία 83 χρόνων και με την αφορμή αυτή το διοικητικό συμβούλιο του μουσείου πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση.

Monopoli Team

Μετά από έκταση συνεδρίαση που πραγματοποίησε εκτάκτως τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου λόγω του αιφνίδιου θανάτου της διευθύντριας, Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, προχώρησε – μεταξύ άλλων – στην απόφαση να δοθεί το όνομά της σε αίθουσα της Εθνικής Πινακοθήκης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα φώτισε με την προσωπικότητα της και το τεράστιο έργο της στην Εθνική Πινακοθήκη την Ελληνική τέχνη. Για 30 ολόκληρα χρόνια υπηρέτησε με πάθος και όραμα το Μουσείο, επιτυγχάνοντας μέσα από μεγάλα εικαστικά γεγονότα να το αναδείξει σε κέντρο αισθητικής παιδείας και πολιτισμού. Συνέβαλε στη διεύρυνση του ρόλου του στην Ελληνική επικράτεια με την ίδρυση της Εθνικής Γλυπτοθήκης και των παραρτημάτων στη Σπάρτη, την Κέρκυρα, το Ναύπλιο και την Αίγινα.

Mε τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση του κτηρίου κατέστησε την Εθνική Πινακοθήκη εφάμιλλη των μεγάλων μουσείων του κόσμου και την οδήγησε στη νέα της εποχή, αφήνοντας πλούσια παρακαταθήκη τη γνώση, τους υψηλούς στόχους, τους αγώνες για την επίτευξή τους, τα λαμπρά επιτεύγματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαρίνα Λαμπράκη Πλάκα: Πέθανε η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης12.09.2018

Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο «εκφράζοντας ομόφωνα τη βαθιά του λύπη για την απώλεια της Μαρίνας Λαμπράκη Πλάκα και την ευγνωμοσύνη του για το έργο της» αποφάσισε:

  • Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία της.
  • Να εκφωνήσει μέλος του τον επικήδειο.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη της.
  • Να δοθεί το όνομά της σε αίθουσα της Εθνικής Πινακοθήκης.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b