MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Νάξος: 5 παραδοσιακές ταβέρνες με εξαιρετικό φαγητό

Όσοι επισκέπτονται τη Νάξο έχουν να λένε για την εξαιρετική τοπική κουζίνα και τα νόστιμα προϊόντα του νησιού. Σας παρουσιάζουμε 5 κορυφαίες ταβέρνες για να δοκιμάσετε παραδοσιακές γεύσεις στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Photo by Lisa Boonaerts on Unsplash
Monopoli Team

Η Νάξος έχει να καυχιέται για την εξαιρετική τοπική κουζίνα της. Η εύφορη γη προμηθεύει με αγνά υλικά το ναξιώτικο τραπέζι, ενώ τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του νησιού συνεχίζουν την πλούσια γαστρονομική παράδοση αξιοποιώντας τα αξιόλογα ντόπια προϊόντα όπως την πασίγνωστη ναξιώτικη πατάτα και τα φημισμένα τυριά του νησιού.

Η Νάξος είναι μοναδική και πλούσια σε όλα της – όπως είναι και το φαγητό της, που σίγουρα θα λατρέψετε. Αν θέλετε να φάτε καλά και παραδοσιακά στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, αυτές είναι οι ταβέρνες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε.

Νάξος: 5 top ταβέρνες για παραδοσιακό φαγητό

Αξιώτισσα

Πηγή: Αξιώτισσα

Φημισμένη για την κουζίνα της είναι η ταβέρνα της Αξιώτισσας, στο Καστράκι, 18 χλμ. νότια της Χώρας. Πιάστε τραπέζι στην όμορφη βεράντα της για να γευτείτε εξαιρετική ναξιώτικη κουζίνα αλλά και πιάτα με δημιουργικές πινελιές και ντόπια υλικά. Τα ζαρζαβατικά προέρχονται από το μποστάνι τους, τα κρέατα είναι ντόπια, ενώ πολλά από τα προϊόντα είναι βιολογικά. Δοκιμάστε το κατσικάκι στη λαδόκολλα και τα χειροποίητα γλυκά.

Μάτινα και Σταύρος

Πηγή: Ματίνα Σταύρος Πλάτσα

Αξίζει να πάτε μέχρι το χωριό Κόρωνος (30 χλμ. από τη Χώρα) για φαγητό στην ταβέρνα της Ματίνας που εδώ και χρόνια έχει πιστούς φίλους – και όχι άδικα. Σε μια νησιώτικη αυλή στην πλατεία του χωριού, θα γευτείτε μαμαδίστικα μαγειρευτά, λεμονάτο αρνάκι με πατάτες, κατσικάκι κοκκινιστό, ομελέτες με ντόπια χόρτα – όλα φτιαγμένα με προϊόντα δικής τους παραγωγής.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b