MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Τέλος εποχής για το «Jurassic Park», γαλλικό σινεμά στα καλύτερα του

Δύο γαλλικά φιλμ ξεχωρίζουν στο χορταστικό μενού της νέας κινηματογραφικής βδομάδας που μετρά ένα φημισμένο μπλοκμπάστερ, 7 ακόμη νέες ταινίες και μία επανέκδοση.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα

Αναμφίβολα το φιλμ που ξεχωρίζει είναι το λιτό κομψοτέχνημα του Ζακ Οντιάρ «Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα» που βασίζεται σε ένα graphic novel για να χτίσει ένα μελαγχολικό ερωτικό ρέκβιεμ γύρω από τα αδιέξοδα της νέας γενιάς στο σύγχρονο Παρίσι που απομυθοποιεί και απενοχοποιεί το σεξ, ταυτόχρονα και με πολλές δεύτερες σκέψεις.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Χαμένες ψευδαισθήσεις

Από κοντά και το «Χαμένες ψευδαισθήσεις» του Ξαβιέ Τζιανολί που ξεφορτώνεται τα βαρίδια του δράματος εποχής για να δώσει με τρομερό μπρίο και απαράμιλλη παραστατικότητα το Παρίσι των αρχών του 19ου αιώνα, μιας χαοτικής και ανθρωποφάγας μεγαλούπολης που οδεύει με σαρωτική ταχύτητα προς το μέλλον.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Jurassic World: Κυριαρχία

Το «Jurassic World: Κυριαρχία» κλείνει με την δέουσα θεαματική λάμψη το μύθο της χορταστικής περιπέτειας που οραματίστηκε πριν από 30 σχεδόν χρόνια ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Βαγόνι Αριθμός 6

Το πολυβραβευμένο «Βαγόνι Αριθμός 6» του Φιλανδού Γιούχο Κουοσμάνεν περιγράφει μια αντισυμβατική και γενναιόδωρη ιστορία ρομαντικής φιλίας που ανθίζει στο περιορισμένο χώρο ενός βαγονιού τρένου.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Σήμερα φτιάχνουμε τον κόσμο

Το αργεντίνικο «Σήμερα φτιάχνουμε τον κόσμο» του σκηνοθέτη που μας έδωσε πριν από λίγο καιρό το απολαυστικό «Το κόλπο του Αιώνα» δεν φτάνει στα κωμικά επίπεδα που υπόσχεται.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου και Εγώ

Ακόμη χειρότερες είναι οι επιδόσεις της απελπιστικά ανάλαφρης γαλλικής κωμωδίας «Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου και Εγώ» με πρωταγωνίστρια την Λορ Καλαμί του «Call my agent».
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μετρητής Καρτών

Ο Πολ Σρέιντερ επιστρέφει πίσω από την κάμερα και σκηνοθετεί τον Όσκαρ Άιζακ στο αρκετά ενδιαφέρον αλλά και άνισο «Μετρητή Καρτών».
Κριτική και αίθουσες προβολής

Η Γκαρσονιέρα

Η επανέκδοση της βραβευμένης με όσκαρ καλύτερου φιλμ «Γκαρσονιέρας» του Μπίλι Γουάιλντερ με τους Τζακ Λέμον και Σίρλεϊ Μακ Λέιν είναι από τις κορυφαίες κομεντί του Χόλιγουντ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Το Θολό Ποτάμι του Μπάασιμ

Τέλος, το «Θολό Ποτάμι του Μπάασιμ» του δημοσιογράφου-ντοκιμαντερίστα Θωμά Σιδέρη αφηγείται την πολυετή και συγκινητική προσπάθεια ενός Κούρδου πρόσφυγα να εντοπίσει τον αδελφό του.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b