MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Τελικά τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης;

Σίγουρα είναι εύκολο να βρείτε ένα παλιό σας αντηλιακό, αλλά τι συμβαίνει όταν δεν ξέρετε πότε να το πετάξετε;

Photo by Antonio Gabola on Unsplash
Photo by Antonio Gabola on Unsplash
Monopoli Team

«Λήγει το αντηλιακό;» είναι κάτι που πιθανότατα έχετε αναρωτηθεί καθώς ψαχουλεύετε την παλιά σας τσάντα παραλίας. Σίγουρα είναι εύκολο να βρείτε ένα παλιό σας αντηλιακό, αλλά τι συμβαίνει όταν δεν ξέρετε πότε να το πετάξετε;

Όπως σε όλα τα καλλυντικά, έτσι και στα αντηλιακά προϊόντα πρέπει να προσέχετε την ημερομηνία λήξης καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Ο Joshua Zeichner, MD, αναπληρωτής καθηγητής δερματολογίας στη Νέα Υόρκη, τονίζει τη σημασία της χρήσης αντηλιακού και πόσο σημαντικό είναι κάθε καλοκαίρι να το ανανεώνουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης, επομένως θα πρέπει να τα αντικαθιστούμε αφού περάσει η αναγραφόμενη ημερομηνία. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, η εταιρεία δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί ότι ένα προϊόν λειτουργεί αποτελεσματικά.

Είναι εντάξει η χρήση αντηλιακού που έχει λήξει;

Αν η επιλογή είναι μεταξύ της εφαρμογής ληγμένου αντηλιακού ή καθόλου αντηλιακό, οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιείτε αυτό που έχετε ακόμα κι αν είναι παλιό. Ωστόσο, «Το ληγμένο αντηλιακό πιθανότατα δεν θα σας προσφέρει το ίδιο επίπεδο προστασίας που είχε όταν πρωτοπαράχθηκε», συμπληρώνουν.

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b