MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Αλόννησος: 5 παραλίες για αξέχαστες βουτιές στο μαγικό νησί των Σποράδων

Το πιο χαμηλών τόνων νησί των Σποράδων είναι ένας καταπράσινος παράδεισος με υπέροχες παραλίες και κολπίσκους όπου η πυκνή βλάστηση φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Photo by Rory Collins on Unsplash
Monopoli Team

Πεύκα που κατεβαίνουν στη θάλασσα δανείζοντας το χρώμα τους στα διάφανα νερά, ειδυλλιακές παραλίες, μικροί ψαράδικοι οικισμοί, γαλήνη και ηρεμία. Η Αλόννησος, το πιο χαμηλών τόνων νησί των Σποράδων, είναι ένας παραδεισένιος προορισμός για όσους θέλουν να περάσουν ήσυχες διακοπές σε επαφή με τη φύση.

Οι παραλίες της Αλοννήσου είναι από μόνες τους ένας λόγος για να επισκεφτείτε το καταπράσινο νησί. Εδώ θα κολυμπήσετε σε πεντακάθαρα νερά, σε κόλπους περιτριγυρισμένους από πευκοδάση και ελαιώνες. Αν είστε τυχεροί, μπορεί να δείτε και φώκιες!

Οι top παραλίες της Αλοννήσου

Άγιος Δημήτριος

Ο Άγιος Δημήτριος είναι η διασημότερη και για πολλούς η ωραιότερη παραλία της Αλοννήσου. Μια ολόλευκη γλώσσα στεριάς που χώνεται στο μπλε. Τα καταγάλανα νερά βαθαίνουν απότομα, ενώ η ακτή καλύπτεται από άσπρα βότσαλα και ψιλό πετραδάκι. Από τη δεξιά πλευρά της η παραλία είναι πιο οργανωμένη με beach bars, ομπρέλες, ξαπλώστρες καθώς και ένα εστιατόριο. Η παραλία απέχει 15 χλμ. από το Πατητήρι και 6 χλμ. από τη Στενή Βάλα.

Κοκκινόκαστρο

Μια παραλία ξεχωριστή και αλλιώτικη από τις άλλες, με γκρεμούς κάθετους στη θάλασσα και κοκκινωπά βράχια. Το χρώμα των βράχων σε συνδυασμό με τα βαθιά γαλάζια νερά και το φυσικό περιβάλλον που τη περιβάλλει δημιουργούν ένα μαγικό τοπίο που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Η παραλία Κοκκινόκαστρο είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και καντίνα και απέχει 8 χλμ. από το Πατητήρι.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b