MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 18 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου 2022.

Big Bang Festival 6: Φεστιβάλ μουσικής για παιδιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Monopoli Team

Θέατρο

1. Ο «Καραγκιόζης» του Τάσου Κώνστα έρχεται στον Φλοίσβο

Ο «Καραγκιόζης» του καραγκιοζοπαίχτη Τάσου Κώνστα μάς υποδέχεται, από τις 28 Μαΐου έως τις 31 Ιουλίου, στη θερινή σκηνή του στον Φλοίσβο, με μια νέα κωμωδία. Το χθες και το σήμερα του Ελληνικού θεάτρου σκιών , μέσα απο διασκευασμένες και προσαρμοσμένες στο σήμερα, παραστάσεις του Τάσου Κώνστα και του χάρτινου θιάσου του, που εγγυώνται μια μοναδική οικογενειακή ψυχαγωγία , Κάτω απ΄τον έναστρο ουρανό, δίπλα στη θάλασσα, μέσα στο όμορφο Πάρκο Φλοίσβου.
Σάββατο 28/5, 20:30
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: viva.gr
Θερινό θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα, Πάρκο Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο.

2. «… και βγαίνω»: Βρεφική παράσταση από την ομάδα Artika στο Θέατρο Αλκμήνη

Η ομάδα Artika παρουσιάζει, από τις 17 Απριλίου, την βρεφική παράσταση «… και βγαίνω», θέατρο με ζωντανή μουσική και χορό για θεατές από 10 μηνών. Πώς αντιλαμβάνονται και ανακαλύπτουν τα πολύ νεαρά παιδιά τον κόσμο των μεγάλων; Πως βοηθάει η φαντασία την κατανόηση της πραγματικότητας; Που τελειώνει το «Εγώ» και που αρχίζει ο κόσμος; Με όχημα αυτά τα ερωτήματα η παράσταση «… και βγαίνω» γίνεται σημείο συνάντησης του «μέσα» και του «έξω», του «Εγώ́» και του «άλλου», κομμάτια του ίδιου κόσμου.
Σάββατο 28 Μαΐου, 17:30
Εισιτήριο: 10€ γενική είσοδος. 8€ ανέργων. 8€ ομαδικό εισιτήριο (άνω των 15 ατόμων). | Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Αθήνα. Τηλ: 21 0342 8650.

3. «Δίπλα – δίπλα», των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη στο Εθνικό Θέατρο – Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»

Το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει φέτος μετά από αρκετά χρόνια και μια καλοκαιρινή παραγωγή αφιερωμένη στους μικρούς του φίλους. Μια συγκινητική και ταυτόχρονα ξεκαρδιστική παράσταση για θεατές από 3 ετών που θυμίζει σε όλους μας πως κάθε μας πράξη είναι κι ένα λιθαράκι σ’ ένα οικοδόμημα, που άλλοτε είναι ένα σπίτι, άλλοτε μια φιλία, άλλοτε μια δημιουργία, κι άλλοτε η ίδια η ζωή. Οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς παιδικού θεάτρου Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (ιδρυτές της ομάδας Κοπέρνικος), συνεργάζονται ξανά με το Μικρό Εθνικό, σ’ αυτήν την παράσταση που μας γεννά δημιουργικά ερωτήματα: Από τι υλικά χτίζονται τα σπίτια, τα κτήρια, οι σχέσεις, η υπομονή, η εμπιστοσύνη; Πώς αντιμετωπίζει κανείς τα εμπόδια και τις αναποδιές; Πώς διαχειριζόμαστε το λάθος μας; Μπορούμε μόνοι μας ή είναι καλύτερα να ζητήσουμε βοήθεια; Να μοιραστούμε την ιδέα μας ή να την κρατήσουμε για τον εαυτό μας;
Σάββατο 28/5, 17:30 και Κυριακή 29/5, στις 11:30 και στις 13:30
Εισιτήριο: Ενηλίκων: 10€. Παιδικό: 7€. Ομαδικό: 7€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» – Κτίριο Τσίλλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα. Τηλέφωνο ταμείων: 210.5288170-171 | https://www.n-t.gr/

4. «Ζοζεφίνα έχεις μήνυμα»!: Οι Μορφές Εκφρασης μιλάνε στα παιδιά για τις διαδικτυακές παγίδες μέσα από ένα παραμύθι του Αισώπου

Οι Μορφές Εκφρασης παρουσιάζουν την παράσταση «Ζοζεφίνα έχεις μήνυμα»!, σε κείμενο-σκηνοθεσία της Άννας Σεβαστής Τζίμα, και μιλάνε στα παιδιά για τις διαδικτυακές παγίδες μέσα από ένα παραμύθι του Αισώπου. Ο Αίσωπος μας εξιστορεί την περιπέτεια μιας αθώας ελαφίνας, ενός πεινασμένου λιονταριού και μιας πονηρής αλεπούς, σ’ ένα σύγχρονο παραμύθι από την Άννα Τζίμα γεμάτο διαδικτυακές παγίδες. Μια παράσταση γεμάτη χιούμορ και μουσική που μιλάει στα παιδιά στη γλώσσα τους, για όσα θα θέλαμε, εμείς οι ενήλικες, να τους πούμε σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου.
Σάββατο 28 Μαΐου, 19:00
Εισιτήριο: 10€ / 8€ Ομαδικό (10+), Μέλη, Άνεργοι, Φοιτητές, Πολύτεκνοι. Προπώληση: ticketservices.gr.
Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι. Πληροφορίες: Τηλ: 210 3464903 – 210 3464002.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘυμάμαι στο ‘22: Έκθεση προφορικών μαρτυριών στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου12.09.2018

Φεστιβάλ

5. Big Bang Festival 6: Φεστιβάλ μουσικής για παιδιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Το ευρωπαϊκό φεστιβάλ μουσικής για παιδιά 0-12, Big Bang Festival, ετών μεταμορφώνει για 6η χρονιά τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και τη γειτονιά της σε μια ατελείωτη μουσική περιπέτεια. Στις σκηνές, στα φουαγιέ, στους διαδρόμους, στα ασανσέρ, αλλά και έξω από τη Στέγη, στη γειτονιά. Μουσικοί από όλο τον κόσμο γίνονται μια τεράστια παρέα, μαζί με παιδιά, γονείς και φίλους. Για 6η χρονιά το Big Bang πάει κόντρα στα μη και ζητάει από τους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν, να ακούσουν, να παίξουν, να τραγουδήσουν, να χορέψουν. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Σάββατο 28/5 και Κυριακή 29/5, 11:30 – 19:30
Για αναλυτικό πρόγραμμα, περισσότερες πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων εδώ.
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα. | https://www.onassis.org/el/

6. | 5ο Bobos Arts Festival: Μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στο παιδί επιστρέφει στον Κήπου του Μεγάρου

Το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης που έγινε θεσμός, επιστρέφει στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής την Κυριακή 29 Μαΐου, με μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στο παιδί, τον πολιτισμό και τις τέχνες. Το Bobos Arts Festival καλεί μικρούς και μεγάλους στον ομορφότερο κήπο της Αθήνας, για να απολαύσουν μερικές από τις πιο αξιόλογες παιδικές παραστάσεις και να συμμετέχουν σε εργαστήρια και δράσεις που στόχο έχουν να εξάψουν τη φαντασία και να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τις τέχνες. Μουσική, θέατρο, εικαστικά και δημιουργικές δράσεις σε ένα ταξίδι, γεμάτο ήχους και χρώματα, στον μαγικό κόσμο της τέχνης και της φαντασίας. Οι παραστάσεις και δράσεις του φεστιβάλ απευθύνονται σε παιδιά από 3 έως 12 ετών.
Κυριακή 29 Μαΐου 2022 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Εισιτήρια: 10€ | Προσφορά Early Bird (ισχύει από 1 έως 15 Απριλίου). 12€ | Προπώληση (ισχύει από 16 Απριλίου έως 28 Μαΐου). 15€ | Γενική είσοδος (τιμή κατά την είσοδο). Οικογενειακό: 13€ / άτομο (για 4 ή περισσότερα άτομα). Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 3 ετών. Προπώληση: Στα ταμεία του Μεγάρου και online στο www.megaron.gr, τηλ. 210 72 82 333.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

7. Generations: Ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια με ελεύθερη είσοδο στο ΚΠΙΣΝ

Το Φεστιβάλ Generations επιστρέφει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου 2022. Από τις 9 το πρωί μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με δραστηριότητες αξιοποιώντας όλους του τους χώρους και δίνοντας πληθώρα επιλογών σε γονείς και παιδιά. Βόλτες με πατίνια κι εργαστήριο ποδηλάτων, σαπουνόφουσκες και κωπηλασία, συλλογική ζωγραφική και λέσχη ανάγνωσης, κυνήγι θησαυρού κι επιτραπέζια παιχνίδια σε μεγάλες διαστάσεις, μπουγέλο και πολλές ακόμη δράσεις περιμένουν τους επισκέπτες για να τους χαρίσουν στιγμές διασκέδασης, γέλιου και ξεγνοιασιάς. Κι όλα αυτά χωρίς να αποκλείουν μικρούς ή μεγάλους, αλλά ενθαρρύνοντας τη μεταξύ τους επικοινωνία, τη συνεργασία και το παιχνίδι. Κι όλα αυτά ενώ δεν σταματά ποτέ να ακούγεται ενδιαφέρουσα μουσική από μερικούς από τους καλύτερους DJs της Αθήνας κι εκλεκτούς καλεσμένους από το εξωτερικό.
Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου 
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGenerations: Ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια με ελεύθερη είσοδο στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα 

8. «Δημιουργώ την κιθάρα του Pablo Picasso»: Εικαστικό εργαστήριο για παιδια 6-11 ετών στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Μετρώντας αντίστροφα για το καλοκαίρι, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης σχεδίασε και πραγματοποιεί στο χώρο του ενα εικαστικό εργαστήριο με τίτλο: «Δημιουργώ την κιθάρα του Pablo Picasso». Με αφορμή τo έργo του αγαπημένου καλλιτέχνη, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν, να διασκεδάσουν και να εκφραστούν δημιουργώντας το δικό τους έργο.
Κυριακή 29-05-2022 13.30-15:00
Κόστος για μεμονωμένες συμμετοχές: 12€. Κόστος για 2 αδέρφια: 21€. Τα υλικά ζωγραφικής παρέχονται από το Μουσείο. Απαραίτητη η αίτηση συμμετοχής εδώ.
Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Κόδρου 9, Πλάκα. T. 210 3312 621 & 210 33 12 750. Ε: [email protected].

9. Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων: Μια γιορτή του βιβλίου με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Την τελευταία εβδομάδα του Μάη 100 μικρά βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα ενώνονται και γιορτάζουν για πρώτη φορά, από τις 23 έως τις 28 Μαΐου, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Μια εβδομάδα-γιορτή γεμάτη εκδηλώσεις για βιβλία, παιχνίδα, μουσική και ό,τι βάζει ο νους. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
23-28 Μαΐου 2022
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

10. | 2ο Τουρνουά Μαθητών Ειδικής Αγωγής στο ΚΠΙΣΝ

Η «Αναγέννηση & Πρόοδος» και συγκεκριμένα το  Τμήμα  Αθλητικής  Αριστείας  –  «Sports  Excellence»  (SE),  που  λειτουργεί  υπό  την  επιστημονική επίβλεψη  της  Α΄  Ορθοπαιδικής  Κλινικής  του  ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ διοργανώνουν  το  2ο Τουρνουά  για  μαθητές  Ειδικών  Σχολείων  Αττικής,  όλων  των  σχολικών βαθμίδων.  Στόχος της αθλητικής εκδήλωσης είναι μέσα από τις προσαρμοσμένες κινητικές δραστηριότητες να δοθούν ερεθίσματα και ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές ειδικής  αγωγής  για  να  γνωρίσουν  τον  αθλητισμό,  να συνεργαστούν  και  να  αλληλοεπιδράσουν σε  ένα προστατευμένο και ασφαλές περιβάλλον.
Σάββατο 28/5 και Κυριακή 29/5, στις 21:00 
Περισσότερες πληροφορίες, αιτήσεις συμμετοχής και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

11. Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για όλη την οικογένεια από το Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστας Κοτσανάς» παρουσιάζει και τον μήνα Μάΐο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες. Ενδεικτικά: Το Σάββατο 28 Μαΐου, 13:00 – 14:00, θα πραγματοποιηθεί το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι, για παιδιά Α-ΣΤ Δημοτικού και γονείς, «Στην υγειά του ρομπότ!»: Οι μικροί εξερευνητές συναντούν μυθικά ρομπότ, αυτοματισμούς και ιπτάμενες μηχανές. Συλλέγουν σημαντικά στοιχεία μετά από εξονυχιστικές συνεντεύξεις με τον Φίλωνα, τον Ήρωνα και τον Αρχύτα. Το Σάββατο 28 Μαΐου, στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί η θεματική εμπειρία επίσκεψης για παιδιά και ενήλικες, «Ένα θέατρο-αυτοκίνητο κυκλοφορεί στην Αλεξάνδρεια!»: Η αγάπη των αρχαίων Ελλήνων για το θέατρο ζωντανεύει στο Μουσείο Κοτσανά μέσα από μια αξιοθαύμαστη τεχνολογική αναβάθμιση. Άνθρωποι, μαινάδες, θεοί και τεχνολογία συναντώνται για να αφηγηθούν τις μοναδικές τους ιστορίες. Την Κυριακή 29 Μαΐου, 10:00 – 18:00, στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Αθηναίων «Πολιτισμός στις Γειτονιές», θα πραγματοποιηθεί, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, η βιωματική εκπαιδευτική δράσει για μικρούς και μεγάλους, «Τεχνολογία Αιχμής από το Παρελθόν» – Μια θέση για το διαφορετικό, μια ευκαιρία για το απρόσμενο: Ακολουθώντας μία street art αισθητική, επηρεασμένη από ρευστά γεωμετρικά μοτίβα και αφαιρετικά σύμβολα ανθρωπιστικών ιδεωδών, το «τραπέζι» του Μουσείου Κοτσανά φιλοδοξεί να προσφέρει ένα ξεχωριστό «γεύμα» εμπνευσμένο απ’ την τεχνολογία αιχμής της αρχαιότητας.
Περισσότερες εκδηλώσεις για αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς και πληροφορίες εδώ.
«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι. Τηλ: +30 211 4110044. 

12. Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Εκπαιδευτικά προγράμματα Μαΐου για παιδιά

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» παρουσιάζει και τον μήνα Μάιο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. Το Σάββατο 28 Μαΐου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για παιδιά 4-5 ετών «Από μήλο.. σε μήλο, ξεχωριστές ιστορίες αλλά και μυστικά!»: Στη μηλιά τη φορτωμένη, μια κάμπια…η Αθανασία η μηλογυρισμένη, έχει φτιάξει ένα σπίτι, κι όλοι είμαστε καλεσμένοι! Πολλές μηλοϊστορίες θα διηγηθεί στα παιδιά… με την Εύα, τη Χιονάτη, την Έριδα και το Νεύτωνα. Παιχνίδια πολλά, εμπνευσμένα από της Αθανασίας τις ιστορίες και τα μυστικά Την Κυριακή 29 Μαΐου, στις 16:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για παιδιά 5-8 ετών, «Οι Δεινόσαυροι στην Επιφάνεια»: Οι μικροί μας φίλοι αναζητούντα ίχνη των δεινοσαύρων, τα πλάσματα που εκατομμύρια χρόνια πριν κυριαρχούσαν στον πλανήτη, για να τους γνωρίσουν καλύτερα και να τους «ξαναζωντανέψουν».
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0000. E:[email protected]

13. Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης: Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μαΐου για Παιδιά

Το σποράκι ταξιδεύει, του Eric Carle

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης υποδέχεται τους μικρούς του φίλους και τον μήνα Μάιο με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων κα δραστηριοτήτων. Ενδεικτικά: To Σάββατο 28 Μαΐου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί το βιωματικό εργαστήρι, για παιδιά 2-4 ετών, «Παραμυθοσάββατα»: Γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία θα μας ταξιδεύουν κάθε Σάββατο στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Το Σάββατο 28/5, στις 17:00, θα πραγματοποιηθεί το εικαστικό διαδικτυακό εργαστήριο για παιδιά 6-11 ετών «Ιστορίες Από την Τέχνη»: Ένα ταξίδι στην Τέχνη με αφορμή το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Την Κυριακή 29 Μαΐου, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φυσικών επιστημών, για ηλικίες 5-10 ετών, «STEAMing Experiments: Πειράματα στον «Ατμό» των εξελίξεων»: Στο τελευταίο εργαστήριο του Μαΐου θα ανακαλύψουν τον μακρόκοσμο και τους πλανήτες. Θα περιηγηθούν στις επιφάνειες άλλων πλανητών και θα κατασκευάσουν τον δικό τους μοντέλο του πλανήτη Κρόνου.
Για περισσότερες πληροφορίες και δραστηριότητες δείτε εδώ
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα. T: 2103250341. E: [email protected].

14. Ίδρυμα Γουλανδρή: Μάιος με νέα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται τους μικρούς του φίλους με τρία διαφορετικά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5 έως 7, 7 έως 9 και 9 έως 12 ετών, που θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή έως τις 19 Ιουνίου. Στην «Απόδραση των Φρούτων» τα παιδιά ηλικίας 5-7 και 7-9 ετών ανακαλύπτουν την τεχνική του needlefelting, ενώ στο «Αίνιγμα των Σουρεαλιστών» (9-12 ετών) και στο εργαστήριο «Η γραμμή είναι μόνο η αρχή…» (7-9 ετών) εμπνέονται από τον κόσμο του σουρεαλισμού και δημιουργούν το δικό τους stopmotion.
Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαΐου 2022
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα.  T 210 7252895. E [email protected]. https://goulandris.gr/el/

15. Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, νέους και ενήλικες στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη διοργανώνει στους χώρους του σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους. Το Σάββατο 28 Μαΐου, 16:00 – 17:00, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 7-11 ετών: «Η εξαφάνιση του Μερκούριου Μπούα»: Γνωρίζοντας τους μυθικούς ήρωες των έργων του Νίκου Εγγονόπουλου, μέσα από ένα παιχνίδι εξερεύνησης, τα παιδιά γίνονται ντετέκτιβ και λύνουν ένα μυστήριο. Το Σάββατο 28 Μαΐου, 16:30 – 18:00, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών «Kamishibai: Θέατρο από Χαρτί»: Στη μικρή ξύλινη σκηνή του «Θεάτρου από Χαρτί», ξεδιπλώνονται παραμύθια και ιστορίες από όλο τον κόσμο, που διαδέχονται η μία την άλλη. Με την αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el

16. Το Φως, ο Ήχος και τα Τέσσερα Στοιχεία: Εργαστήρι για παιδιά 4-6 και 7-12 ετών στο Μέγαρο Μουσικής

Φωτογραφία: Jan Huber/unsplash

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει το Σάββατο 28 Μαΐου, στις 11:00 και στις 11:30 αντίστοιχα, το εκπαιδευτικό εργαστήριο, για παιδιά 4-6 και 7-12 ετών, «Το Φως, ο Ήχος και τα Τέσσερα Στοιχεία». Ένα εργαστήριο εξερεύνησης των ήχων και του φωτός μέσα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης στον Κήπο του Μεγάρου. Γη, Νερό, Φωτιά, Αέρας μας οδηγούν στον πολύχρωμο και μελωδικό κόσμο τους. Μέσα από τη φύση και τη φυσική, το φως και τον ήχο, τα εικαστικά και τη μουσική, γνωρίζοντας το έργο καλλιτεχνών που έχουν εμπνευστεί από τα στοιχεία της φύσης, τα παιδιά πειραματίζονται και δημιουργούν.
Σάββατο 28/5 | 11:00 (4-6 ετών) και 11:30 (7-12 ετών).
Κόστος συμμετοχής : € 10.00. Επιπλέον παιδί: €8.00. Αποκλειστικά τηλεφωνικές κρατήσεις στα τηλέφωνα: 2107282363 και 2107282348.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

17. Ίδρυμα Ευγενίδου: Online και δια ζώσης δράσης και εκδηλώσεις για παιδιά

Το Ίδρυμα Ευγενίδου μας καλωσορίζει και τον μήνα Μάιο στο φυσικό και διαδικτυακό του χώρο με ένα πρόγραμμα δράσεων για όλες τις ηλικίες. Ενδεικτικά: Το Σάββατο 28 Μαΐου, στη 13:00 και στις 16:45 και την Κυριακή 29 Μαΐου, στη 13:00, θα προβληθεί η ψηφιακή παράσταση θόλου για παιδιά ηλικίας 5+ «Lucia: Το μυστικό των πεφταστεριών».  Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου, στις 17:45 και στις 20:45, θα προβληθεί η ταινία θόλου, για ηλικίες 6+, «Δεινόσαυροι της Ανταρκτικής… και το μεταβαλλόμενο περιβάλλον της ακραίας αυτής περιοχής». Η επετειακή έκθεση «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης: 1821. Ο Αγώνας στην Θάλασσα» παρατείνεται έως τις 29 Μαΐου. Ώρες υποδοχής κοινού: Πέμπτη – Παρασκευή 17:00 – 20:00 & Σάββατο – Κυριακή 12:30 – 20:00. Την Κυριακή 29 Μαΐου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για ηλικίες 5-9 ετών, «Μικροί Επιστήμονες – Ανακαλύπτω τον ήχο: Eπιστήμη για κάθε ηλικία!»: Τι είναι ο ήχος; Πού ταξιδεύει γρηγορότερα; Μπορούμε να τον «δούμε»; Πώς μπορούμε να φτιάξουμε διαφορετικές νότες χρησιμοποιώντας πλαστικούς σωλήνες; Τα παιδιά παρακολουθούν εντυπωσιακά πειράματα που σχετίζονται με τον ήχο, και βοηθούν να… παιχτεί μία μελωδία.
Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαΐου 2022
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις εδώ
Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο Αθήνας, Λεωφόρος Συγγρού 387, Αθήνα. Τηλέφωνο: (+30) 210 9469600. Ε: [email protected].

18. Live From Mount Olympus: Η δεύτερη σεζόν του βραβευμένου podcast του Ιδρύματος Ωνάση διαθέσιμη online

Το βραβευμένο podcast του Ιδρύματος Ωνάση, Live From Mount Olympus επιστρέφει με τον μύθο της Περσεφόνης. Αυτή τη σεζόν, δραματοποιώντας τον μύθο της Περσεφόνης, η βραβευμένη με Tony Rachel Chavkin  και ο Keenan Tyler Oliphant συνδιευθύνουν έναν θίασο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την Joanne Hernandez ως Περσεφόνη, τον βραβευμένο με Tony, André De Shields στον ρόλο του Ερμή, ερμηνευτές από την TEAM και αποφοίτους των προγραμμάτων του Epic Theatre Ensemble. Οι διάσημες ηθοποιοί Anna Kendrick και Isabella Rossellini θα κάνουν έκτακτες εμφανίσεις, ως Έρως και Ίρις. Υπόθεση: Όταν μια νεαρή θεά βγαίνει βόλτα μόνη της για πρώτη φορά, εξαναγκάζεται σε ένα τρομακτικό ταξίδι και καλείται να βρει τη δύναμή της μέσα στο σκοτάδι. Η μητέρα της κάνει τα πάντα για να τη φέρει πίσω – και η μοίρα ολόκληρης της ανθρωπότητας κρέμεται από μια κλωστή.
Διαθέσιμο από 24/5 το 6ο επεισόδιο
Δωρεάν | Γλώσσα: Αγγλικά
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαίζουμε Μπακότερμα: Τουρνουά ποδοσφαίρου για παιδιά 10-15 ετών στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b