MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Ανεμόεσσα: Απόδραση σε έναν μοναδικό παραδοσιακό ξενώνα με απέραντη θέα στον Παγασητικό κόλπο

Ζήστε μια μοναδική εμπειρία απόδρασης και γνωρίστε την ξεχωριστή πηλιορείτικη φιλοξενία σε έναν μοναδικό παραδοσιακό ξενώνα στις Μηλιές Πηλίου, με απέραντη θέα στη θάλασσα και στο βουνό.

Monopoli Team

Απόδραση στο Πήλιο, τη μυθική χώρα των Κενταύρων

Mε τα 24 κεφαλοχώρια του, σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του βουνού των Κενταύρων, το Πήλιο θυμίζει επίγειο παράδεισο όλες τις εποχές του χρόνου. Με τα παραδοσιακά αρχοντικά και τα γραφικά, λιθόστρωτα καλντερίμια τους, τα μοναδικά χωριά του Πηλίου – από τα πιο γνωστά έως και τα λιγότερο – είναι ικανά να γοητεύσουν κάθε επισκέπτη.

Το Πήλιο είναι ένας τόπος για τουρισμό όλο τον χρόνο. Το καλοκαίρι ξεχωρίζει για τις γαλάζιες παραλίες, το φθινόπωρο για το περπάτημα στα γραφικά μονοπάτια και το παιχνίδισμα των χρωμάτων στα φύλλα των δένδρων, τον χειμώνα για τις κατάλευκες πλαγιές και τη μυρωδιά του καμμένου ξύλου από τις καμινάδες των τζακιών και την άνοιξη για την πανδαισία των χρωμάτων στα ανθισμένα δένδρα και τα αγριολούλουδα.

Συναντώντας το χαρακτηριστικό πηλιορείτικο τοπίο στις ειδυλλιακές Μηλιές

Ανάμεσα στα πολλά και αγαπημένα – για όσους από εμάς τα έχουμε επισκεφθεί –  χωριά του Πηλίου, ξεχωρίζουν οι Μηλιές, ο τερματικός σταθμός του περίφημου τρένου «Μουντζούρη» με το σημαντικό ιστορικό παρελθόν και το χαρακτηριστικό πηλιορείτικο τοπίο με τις καστανιές, τις ελιές και φυσικά, τις μηλιές. Χτισμένες σε υψόμετρο 400 μέτρων και 28 χιλιόμετρα από τον Βόλο, λέγεται πως οι Μηλιές ιδρύθηκαν από κατοίκους του χωριού Μηλιές Ευβοίας, οι οποίοι έφυγαν από εκεί για να γλιτώσουν από τις επιθέσεις πειρατών. Για τον λόγο αυτό η θέση του χωριού είναι τέτοια ώστε το ίδιο να βλέπει τη θάλασσα, αλλά να μη γίνεται την ίδια στιγμή ορατό από εκείνη.

Ο πανέμορφος και καλοδιατηρημένος παραδοσιακός οικισμός των Μηλιών ξεχωρίζει για την φυσική ομορφιά του αλλά και τα αξιοθέατά του κι αυτός είναι και ο λόγος που για πολλούς θεωρείται μια μικρογραφία ολόκληρου του Πηλίου. Μια βόλτα μέσω των γραφικών και πλακόστρωτων δρόμων του οικισμού, που είναι γεμάτος πετρόκτιστα αρχοντικά, βρύσες και μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο, θα σας πείσει.

Οι Μηλιές είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Άνθιμου Γαζή και του Γρηγόριου Κωνσταντά, οι οποίοι ίδρυσαν, το 1814, τη σχολή «Ψυχής Άκος», που λειτουργεί σήμερα ως βιβλιοθήκη με σπάνια βιβλία και ιστορικά κειμήλια. Ακόμη, οι Μηλιές είναι το πρώτο χωριό που επαναστάτησε στο Πήλιο στην Επανάσταση του ’21.

Διαμονή στον παραδοσιακό ξενώνα Ανεμόεσσα

Αν ο δρόμος σας βγάλει από τις Μηλιές και αναζητάτε το ιδανικό μέρος για να μείνετε, επιλέγοντας ως βάση σας τις Μηλιές για την εξερεύνηση της ευρύτερης περιοχής του Πηλίου, τότε ο παραδοσιακός ξενώνας Ανεμόεσσα, μόλις 300 μέτρα από την πλατεία των Μηλιών, δίπλα στο δάσος και με απέραντη θέα στον Παγασητικό κόλπο, είναι η δική μας πρόταση για εσάς. Oι ιδιοκτήτριά του η Πόπη, θα είναι εκεί για να σας παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη ώστε αυτή η ταξιδιωτική εμπειρία να σας μείνει αξέχαστη!

Οι χώροι

Ο ξενώνας διαθέτει επτά ευρύχωρες μεζονέτες, που μπορούν να φιλοξενήσουν από δυο έως πέντε άτομα και αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Επιπλέον, παρέχεται δωρεάν δημόσιος χώρος στάθμευσης.

Όλα τα δωμάτια ακολουθούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Πηλίου με τα ξύλινα έπιπλα και τους πέτρινους τοίχους, καθώς και αντίστοιχη παραδοσιακή διακόσμηση, ενώ την ίδια στιγμή παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Επιπλέον, περιλαμβάνουν ιδιωτική είσοδο, τζάκι και δωρεάν Wi-Fi.

Όλες οι μεζονέτες έχουν μεγάλα μπαλκόνια με απεριόριστη θέα στον Παγασητικό Κόλπο και το δάσος. Τα περισσότερα δωμάτια διαθέτουν ντους με υδρομασάζ και μικρή κουζίνα.

Το πρωινό

Ο ξενώνας διαθέτει έναν ακόμη εσωτερικό χώρο με μοναδική θέα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το πρωινό τους. Εάν ο καιρός το επιτρέπει υπάρχει, φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα το πρωινό να σερβιριστεί στο μπαλκόνι του δωματίου.

Το πλούσιο πρωινό αποτελείται από παραδοσιακά προϊόντα, όπως σπιτικές μαρμελάδες, πίτες και ντόπιο μέλι, φρέσκα αυγά, χυμό, καφέ, τσάι και ψωμί.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραδοσιακός ξενώνας Ανεμόεσσα
Mηλιές 370 10 Πήλιο, Ελλάδα
[email protected], [email protected]
Τηλέφωνο: +30 2423 086001, +30 699 6655 303

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b