MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Εθνική Πινακοθήκη: Διεθνές βραβείο για τον σχεδιασμό του νέου κτιρίου

Έναν μόλις χρόνο, αφού άνοιξε τις πόρτες της, η νέα και ανανεωμένη Εθνική Πικανοθήκη απέσπασε ένα σημαντικό διεθνές βραβείο για τον σχεδιασμό της.

Monopoli Team

Ένα μόλις χρόνο, αφού άνοιξε τις πόρτες της, η νέα και ανανεωμένη Εθνική Πινακοθήκη απέσπασε ένα σημαντικό διεθνές βραβείο για τον σχεδιασμό της.

Συγκεκριμένα, η ομάδα των αρχιτεκτόνων Γιώργου Παρμενίδη, Κριστίν Λονγκεπέ και Ιφιγένεια Μάρη, που βρίσκεται πίσω από τη μελέτη, την επίβλεψη και τον σχεδιασμό του εσωτερικού και εκθεσιακού χώρου του νέου κτιρίου της Εθνικής Πινακοθήκης τιμήθηκε με το Χρυσό βραβείο Α’ Design στην Κατηγορία Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων και Εκθέσεων για το 2022 (“Golden Α’ Design Award Winner for Interior Space and Exhibition Design Category in 2022”).

Στην επίσημη ιστοσελίδα των Βραβείων “A Design” διαβάζουμε για τον μουσειογραφικό σχεδιασμό του νέου κτιριακού συγκροτήματος της Πινακοθήκης: “Πρόκειται για τον σχεδιασμό της μόνιμης και περιοδικής έκθεσης της Ελληνικής Τέχνης 19ου και 20ου αιώνα με υλικούς και γεωμετρικούς χωρικούς δείκτες, που δίνουν μία αίσθηση ελεύθερης επιλογής του επισκέπτη, όσο εκείνος κινείται μέσα στο μουσείο. Ο σχεδιασμός επιτρέπει το μέγιστο βάθος στο βλέμμα του επισκέπτη, ο οποίος διατηρεί μία αίσθηση ότι βρίσκεται στην ύπαιθρο, την οποία βελτιώνει ο έμμεσος φωτισμός και οι προσλαμβάνουσες εικόνες της πόλης”.

Πρόκειται για ένα διεθνές βραβείο design σε έναν σημαντικό παγκόσμιο διαγωνισμό με συμμετέχοντες, σχεδιαστές, concept, προϊόντα, υπηρεσίες από όλο τον κόσμο, το οποίο από το 2009 μέχρι σήμερα στοχεύει στο να προωθήσει και “φωτίσει” σε διεθνές επίπεδο υψηλής ποιότητας σχεδιασμούς στην τέχνη, την αρχιτεκτονική, τη βιομηχανία.

Μέσα στα εκατομμύρια προϊόντα και έργα σχεδιασμού που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, τα “A’ Design Awards” διακρίνουν τα καλύτερα έργα. Ο διαγωνισμός προσφέρει μία πλατφόρμα, στην οποία σχεδιαστές παγκοσμίως επικοινωνούν το έργο τους. Οι νικητές του τελικά είναι οι καλύτεροι σχεδιαστές, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων, οι δημιουργοί που βραβεύονται θα μπορέσουν να δουν τη δουλειά τους στο «MOOD: Μουσείο Σχεδιασμού» της Ιταλίας. Τα “A’ “Design Award and Competition” στηρίζει και το Bureau of European Design Associations.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b