MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 8 προτάσεις για την Κυριακή 8 Μαΐου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Κυριακή 8 Μαΐου 2022.

Δήμος Αθηναίων: Γνωρίζουμε αθέατες γωνιές της πόλης μέσα από πέντε συναρπαστικές «διαδρομές»
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Βληχή: Παγκόσμια πρεμιέρα της νέας πολυαναμενόμενης μικρού μήκους ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ

Φωτογραφίες: Γιώργος Λάνθιμος

Η νέα πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο Βληχή, η οποία αποτελεί τη δεύτερη ανάθεση του προγράμματος της ΕΛΣ και του ΝΕΟΝ The Artist on the Composer, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της, συνοδεία μουσικών συνόλων, στις 6, 7 και 8 Μαΐου 2022 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ. Ο πολυβραβευμένος Έλληνας κινηματογραφικός δημιουργός υπέγραψε την παραγωγή, το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας, η οποία γυρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 στην Τήνο, με πρωταγωνιστές τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Έμμα Στόουν και τον διακεκριμένο Γάλλο ηθοποιό Νταμιάν Μποννάρ.
Κυριακή 8/5, 16:00, 20:00 και 22:00
Εισιτήρια: €10 (το εισιτήριο στηρίζει το έργο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής). Προπώληση: Εκδοτήριο ΕΛΣ: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Καθημερινά: 9.00-21.00). Τηλεφωνικές αγορές: Τηλ. Κέντρο: 2130885700. Με χρέωση κάρτας (Visa και MasterCard. Online: ticketservices.gr.
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος  Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ. Ταμείων: +30 213 0885700 (Καθημερινά 09.00-21.00). Ε: [email protected] | https://www.nationalopera.gr/

2. Νύχτες Τρόμου 2022: Ο κινηματογράφος Ελιζέ υποδέχεται το 7ο διεθνές Horrorant Film Festival

«Las Noches son de los Monstruos»

Το διεθνές Horrorant Film Festival επιστρέφει δυναμικά για 11 ημέρες, από 5 έως 15 Μαΐου, στο νέο του «σπίτι» τον κινηματογράφο Ελιζέ.  Φέτος οι Nύχτες Τρόμου έχουν τη χαρά να φιλοξενούν 62 συνολικά ταινίες, 25 εκ των οποίων μεγάλου μήκους, όλες τους σε αποκλειστική πανελλήνια πρεμιέρα. Ενώ, επιπλέον, θα υποδεχτούν τον πολυβραβευμένο Filip Jan Rymsza, σκηνοθέτη του Οργουελικού The Other Side Of The Wind, που θα έρθει στην Αθήνα για να μας παρουσιάσει το νέο του πόνημα, Mosquito State. Για να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να παρουσιάσουν τις μικρού μήκους δημιουργίες τους, στο ΕΛΙΖΕ θα βρεθούν  και οι σκηνοθέτες των Βίβιαν Παπαγεωργίου, Srdjan Milosavljevic, Κωνσταντίνος Γουργιώτης και Βαχάγκν Καραπετιάν.
5-15 Μαΐου 2022
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.
Ελιζέ, Νυμφαίου 12, Αθήνα. Τηλ: 21 0748 8144.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #10: Όσα μας άρεσαν και όσα μας “χάλασαν” αυτή την εβδομάδα12.09.2018

Εκθέσεις

3. Γιάννης Τσαρούχης – Ζωγραφικές διαδρομές: Έκθεση αφιερωμένη στον εμβληματικό καλλιτέχνη από το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη

Το Σάββατο 7  Μαΐου εγκαινιάστηκε η καινούρια έκθεση του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη. Είναι μια επιλογή έργων που έγινε με σκοπό να παρακολουθήσει ο επισκέπτης τον τρόπο με τον οποίο προχωρούσε την δουλειά του. Είναι ενδιαφέρον να καταλάβει κανείς ότι η πορεία του είναι συνεχής, παρ’ όλες τις αλλαγές. Όσο προχωρούσε κρατούσε τα στοιχεία που τον ενδιέφεραν και τα χρησιμοποιούσε στις επόμενες αναζητήσεις του. Στο δώμα παρουσιάζονται θεατρικές μακέτες από παραστάσεις  που έχουν πραγματοποιηθεί και μια σειρά από ιδανικές παραστάσεις που θα ήθελε να κάνει. Είναι θεατρικές διαδρομές και εκεί βλέπουμε τις επαναστατικές ιδέες που είχε για το θέατρο.
Εγκαίνια Σάββατο 7 Μαΐου 2022  ώρα 10.00 – 22.00
Διάρκεια έκθεσης  7 Μαΐου –  31 Ιουλίου 2022
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή 9.00 – 14.00, Σάββατο και Κυριακή  10.00 – 15.00
Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, Πλουτάρχου 28, Μαρούσι, 210 8062 636 – 7

4. Ο Πάνος Κουτρουμπούσης στην αγκαλιά του Κρισγιαούρτι: Το εικαστικό έργο του cult συγγραφέα σε μια έκθεση από τον ΟΠΑΝΔΑ

«Ο Πάνος Κουτρουμπούσης στην αγκαλιά του Κρισγιαούρτι». Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει την πρώτη αναδρομική έκθεση του συγγραφέα και εικαστικού Πάνου Κουτρουμπούση (1936-2019) στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» από τις 6 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου. Η αναδρομική έκθεση, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, συγκεντρώνει το εικαστικό έργο του cult συγγραφέα ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2019. Η τέχνη του Πάνου Κουτρουμπούση είναι φευγάτη, αταξινόμητη και άχρονη. Πατώντας με το ένα πόδι στη λογοτεχνία και με το άλλο στα εικαστικά, έπλασε χαρακτήρες και εικόνες χρησιμοποιώντας έναν ιδιαίτερο, εντελώς δικό του μυθογραφικό κώδικα.
Διάρκεια Έκθεσης: 6 Μαΐου – 5 Ιουνίου 2022
Ωράριο: Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 11:00 – 19:00 και Σάββατο/Κυριακή: 10:00 – 15:00.
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων: Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης – Θησείο. Τηλ: 210 3452150 | www.opanda.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν διάσημοι καλλιτέχνες ζωγράφιζαν τις μητέρες τους12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

5. Δήμος Αθηναίων: Γνωρίζουμε αθέατες γωνιές της πόλης μέσα από πέντε συναρπαστικές «διαδρομές»

Πέντε συναρπαστικές διαδρομές, «ξετυλίγονται» αυτόν τον Μάιο σε διαφορετικά σημεία της πόλης, στο πλαίσιο της δράσης «Αθηναϊκές Διαδρομές» που υλοποιεί το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων. Επιστροφή στην Νέα Αθήνα – Νάντια Γεωργακοπούλου (Εκδόσεις Αλεξάνδρεια) | Κυριακή 8/5: Κοιτώντας το παρελθόν μέσα από το μέλλον: Η συγγραφέας προσκαλεί τους συμμετέχοντες σ’ ένα ιστορικό και βιωματικό ταξίδι στα πρώτα 100 χρόνια της σύγχρονης Αθήνας, στη λησμονημένη -για κάποιους- ιστορία της, ως νέας πρωτεύουσας. Ξεκινώντας από την Πύλη του Αδριανού, η διαδρομή θα σταθεί σε εμβληματικά αθηναϊκά κτίρια και δημόσιους χώρους του 19ου αιώνα, ενώ η αφήγηση θα εστιάσει στην αρχιτεκτονική, στην ιστορία, αλλά και στα λόγια των ίδιων των πρωταγωνιστών τους.
Κυριακή 8/5, 11:00
Απαραίτητη η κράτηση εδώ
Σημείο Συνάντησης: Πύλη Αδριανού, Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 50, Αθήνα.

6. 3ο Φεστιβάλ Λυκαβηττού

13 καλλιτεχνικά έργα από διαφορετικούς ορίζοντες μάς δίνουν ραντεβού στο λόφο του Λυκαβηττού. 13 δημιουργικές ομάδες δίνουν ξανά πολιτιστική ζωή στον λόφο – τοπόσημο της πόλης. Το Φεστιβάλ Λυκαβηττού επιστρέφει, για 3η χρονιά, και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να συναντήσει καλλιτεχνικά έργα που ίσως δεν θα χωρούσαν σε κανένα επίσημο προγραμματισμό. Φόρμες επινοημένες για τον δημόσιο χώρο, διάρκειες μη «εμπορεύσιμες», είδη μη «συμβατά» για τις κλειστές αίθουσες. 13 καλλιτεχνικές προτάσεις παίρνουν ζωή εκεί που κανένας θεσμικός κανόνας δεν μπορεί να επιβληθεί ούτε στο περιεχόμενο ούτε στο κοινό τους. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της 3ης διοργάνωσης εδώ.
6-8 Μαΐου 2022
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της 3ης διοργάνωσης εδώ.

7. Τhis is Athens City Festival: Περισσότερες από 100 δράσεις σε μια μεγάλη γιορτή της πόλης

Τhis is Athens City Festival.Η μεγάλη γιορτή της πολης έρχεται με περισσότερες από 100 δράσεις από την 1η ως και τις 31 Μαϊου: Μουσεία, γκαλερί, εκθέσεις, γαστρονομία, πικ νικ, συναυλίες, DJ sets, street parties, θεατρικές παραστάσεις, σινεμά, περιηγήσεις, ποδηλατάδες, αξιοθέατα, Techno στη Βαρβάκειο, Jazz στο Μουσείο της Ακρόπολης, French House στο Ωδείο Αθηνών. Καθιερωμένα και αγαπημένα events της πόλης και νέες πρωτοβουλίες σε ένα νέο φεστιβάλ για την Αθήνα, για όλο τον Μάιο. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Κυριακή 8 Μαΐου εδώ.
1-31 Μαΐου
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

8. Fleet Market: Vintage Ανοιξιάτικο Bazaar στο Baumstrasse

Παρασκευή 6, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Μαΐου, το Baumstrasse διοργανώνει μεγάλο vintage bazaar στον δεύτερο όροφο της οδού Σερβίων 8. Θεατρικά αντικείμενα και κοστούμια, παπούτσια κι αξεσουάρ άλλης εποχής, πίνακες, βιβλία, θεατρικά προγράμματα, χειροποίητα κοσμήματα, μάσκες, συναισθηματικά μπιμπελό, vintage είδη σπιτιού, kitsch δωράκια, χαλιά, υφαντά, κεντήματα,  παιχνίδια και εκατοντάδες χρηστικά και άχρηστα αντικείμενα που ομόρφυναν την ζωή και τις παραστάσεις μας και είναι έτοιμα να αλλάξουν χέρια. Περάστε να πιούμε τσάι, να φάμε μπισκότα, να ακούσουμε μουσική και να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τα δώρα σας.
6-8 Μαΐου 2022 | 12:00 – 20:00
BAUMSTRASSE, Σερβίων 8 Βοτανικός, Δεύτερος όροφος). Ε: [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Γνωρίζουμε αθέατες γωνιές της πόλης μέσα από πέντε συναρπαστικές «διαδρομές»12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b