MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Οικονομία

Ακίνητα: Ποιες είναι οι τιμές στα «φιλέτα» της Αθηναϊκής Ριβιέρας – Από τον Πειραιά έως το Σούνιο

Από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας είναι αυτό που βρίσκεται σταθερά τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο με πληθώρα έργων υπό ανάπτυξη που αναμένεται να προσδώσουν περαιτέρω υπεραξία σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται στα πέριξ.

Monopoli Team

Πέρα από τις πολύ ακριβές περιοχές των νοτίων προαστίων, τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη και τη Γλυφάδα που βρίσκονται σταθερά στο επίκεντρο της ζήτησης, ήδη τα τελευταία χρόνια από τις πλέον ανερχόμενες είναι το Ελληνικό λόγω ακριβώς του μεγάλου project για την αξιοποίηση της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου, ενώ ιδιαίτερη δυναμική για το επόμενο διάστημα φαίνεται ότι συγκεντρώνει στην άλλη άκρη ο Πειραιάς, όπου πλέον υπάρχουν αρκετά νέα έργα σε εξέλιξη, με πιο χαρακτηριστικό το μεγάλο project για την «πράσινη» ανάπλαση του Πύργου Πειραιά. Αντίστοιχα αναμένεται να συμβεί και στις περιοχές του Νέου Φαλήρου και του Μοσχάτου, όπου επίσης γίνονται έργα. Το Λαγονήσι, η Βάρη, η Σαρωνίδα, η Βάρκιζα και οι περιοχές μέχρι το Σούνιο και το Λαύριο είναι μεν πιο απομακρυσμένες, ωστόσο με την άνοδο των τιμών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών στη Γλυφάδα, στη Βούλα και στη Βουλιαγμένη φαίνεται ότι προσελκύουν ολοένα και περισσότερους αγοραστές που ζητούν καλές τιμές κοντά σε θάλασσα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μεσιτικής εταιρείας Engel & Völkers Ελλάδας.

Όπως σημειώνει η μεσιτική εταιρεία σε σχετική της ανάλυση, τα προάστια της Αθηναϊκής Ριβιέρας είναι και αυτά που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση από το ξένο κοινό, για ιδιοκατοίκηση αλλά και για επένδυση. Η αγορά σε όλο το μήκος της Παραλιακής έχει εξελιχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα όσο μπαίνει στις ράγες το μεγάλο project για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι τους τελευταίους μήνες, υπάρχει μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα στη Γλυφάδα, στη Βούλα και στο Ελληνικό όπου οι παλαιότερες κατασκευές πλέον κατεδαφίζονται ώστε να αντικατασταθούν από πολύ σύγχρονες κατοικίες με υψηλή ενεργειακή απόδοση και άριστη ποιότητα κατασκευής.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b