MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Met Gala: Ο φόρος τιμής της Κιμ Καρντάσιαν στην Μέρλιν Μονρόε με το ιστορικό φόρεμα του “Happy Birthday Mr. President”

Η Κιμ Καρντάσιαν τράβηξε για ακόμη μια φορά τα βλέμματα στο Met Gala, με την εμβληματική τουαλέτα που είχε φορέσει η Μέρλιν Μονρόε πριν από έξι δεκαετίες όταν είχε τραγουδήσει “Happy Birthday Mr. President” στον JFK.

Monopoli Team

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε το λαμπερό Met Gala και όπως κάθε χρόνο οι μεγαλύτεροι stars του κινηματογράφου, της μουσικής και φυσικά της μόδας περπάτησαν στο κόκκινο χαλί με εντυπωσιακές δημιουργίες, εμπνευσμένες από την αντίστοιχη έκθεση μόδας που λαμβάνει χώρα μετά το Gala στο Costume Institute του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης.

Η φετινή έκθεση “Στην Αμερική: Μία ανθολογία της μόδας” ενέπνευσε και το θέμα του Gala, που ήταν το Glamour στην “Χρυσή Εποχή” των ΗΠΑ, που γνώρισε άνθηση στα τέλη του 19ου αιώνα -με λίγα λόγια όπως είναι γνωστή η εποχή: “Gilded Age”. Έτσι, η Κιμ Καρντάσιαν εμπνεύστηκε από την λαμπερή Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ και επιβεβαίωσε τις φήμες που την ήθελαν να εμφανιστεί ως Μέρλιν Μονρόε.

Συγκεκριμένα, η star φόρεσε την εμβληματική τουαλέτα, που η Μονρόε είχε φορέσει πριν από έξι δεκαετίες όταν είχε τραγουδήσει στα γενέθλια του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Φ. Κένεντι, το ιστορικό “Happy Birthday Mr. President”.

Η ίδια η Καρντάσιαν δήλωσε στην Vogue ότι εμπνεύστηκε το θέμα από “το πιο αμερικανικό πράγμα” που μπορούσε να σκεφτεί. Και για εκείνη αυτό το πράγμα ήταν η Μέρλιν Μονρόε. “Για εμένα, η πιο χαρακτηριστική στιγμή της Μέρλιν είναι όταν τραγούδησε “χρόνια πολλά” στον JFK. Είναι αυτό το look” αποκάλυψε.

Η ιστορία πίσω από το φόρεμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Πρόκειται για μια δημιουργία του Γάλλου σχεδιαστή μόδας Jean Louis, ο οποίος είχε βασιστεί σε σκίτσο του σπουδαίου Μπομπ Μακί -που έχει μείνει στην ιστορία ως “ο σχεδιαστής που έντυσε όλο το Χόλιγουντ” με τρανή απόδειξη την Μέριλιν.

Στην εποχή του είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις για την “αποκαλυπτικότητά” του -κάτι το οποίο σχολίασε και η ίδια η Καρντάσιαν στη Vogue. “Πλέον όλοι φορούν διάφανα φορέματα, αλλά τότε δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Με μία έννοια, είναι το πρωτότυπο “γυμνό φόρεμα”. Γι’΄αυτό ήταν τόσο σοκαριστικό” ανέφερε.

Για την “μεταμόρφωση” της σε Μέρλιν Μονρόε, η Καρντάσιαν δεν έμεινε μόνο στο φόρεμα. ‘Εβαψε τα μαλλιά της ξανθά, ενώ έχασε 7 κιλά.

Η απόκτηση του φορέματος ήταν επίσης δύσκολη υπόθεση, αφού το φόρεμα πουλήθηκε το 2016 για 4,8 εκατομμύρια δολάρια -σπάζοντας τότε ρεκόρ για το πιο ακριβό φόρεμα που έχει ποτέ πουληθεί σε δημοπρασία.

Αυτό είναι ακόμη ένα look της Κιμ Καρντάσιαν που θα συζητηθεί, μετά το “wet dress” του Thierry Mugler που είχε φορέσει το 2019 και το περσινό ολόσωμο bodysuit του οίκου Balenciaga.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMet Gala «Gilded Glamour»: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη φετινή διοργάνωση – Τι σημαίνει το φετινό θέμα;12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b