MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 11 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Φωτογραφία: Julien Chatelain/unsplash
Αριστούλα Ζαχαρίου

Θέατρο

1. «Θεομύθοι του Ολύμπου»: Ηθοποιοί , Κούκλες και Αντικείμενα αναμετρώνται με τους Θεούς του Ολύμπου στο Θέατρο Αυλαία (Πειραιάς)

Το Θέατρο Αυλαία – Πολυχώρος Τεχνών παρουσιάζει, από την 1η Μαΐου, την σπονδυλωτή παράσταση 7 μύθων, σε σκηνοθεσία της Ξανθής Ταβουλαρέα, «Θεομύθοι του Ολύμπου», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο. 7 Ιστορίες – Μύθοι του 12Θεου, άλλοι πολύ, άλλοι λιγότερο γνωστοί. Ηθοποιοί , Κούκλες και Αντικείμενα αναμετρώνται με τους Θεούς του Ολύμπου. Μια παράσταση γεμάτη κέφι και μυθικές καταστάσεις, για όλη την οικογένεια. Βασισμένη στις αρχές του θεατρικού παιχνιδιού, 2 ηθοποιοί ερμηνεύουν 11 ρόλους. Εμψυχώνουν κούκλες, τραγουδάνε, χορεύουν και γεμίζουν τη σκηνή με Θεούς κι Ανθρώπους.
Κυριακή 1/5, 12:00
Εισιτήρια: Προπώληση: 10 €. Γενική Είσοδος: 12 €. | Σημείο προπώλησης: στα Ταμεία του Θεάτρου, στο τηλέφωνο 210 4297771 & στο ticketservices.gr.
Θέατρο Αυλαία – Πολυχώρος Τεχνών, 2ας Μεραρχίας & Κουντουριώτου 182, Πειραιάς. Τηλ: 210 4297771.

2. «Ζοζεφίνα έχεις μήνυμα»!: Οι Μορφές Εκφρασης μιλάνε στα παιδιά για τις διαδικτυακές παγίδες μέσα από ένα παραμύθι του Αισώπου

Οι Μορφές Εκφρασης παρουσιάζουν την παράσταση «Ζοζεφίνα έχεις μήνυμα»!, σε κείμενο-σκηνοθεσία της Άννας Σεβαστής Τζίμα, και μιλάνε στα παιδιά για τις διαδικτυακές παγίδες μέσα από ένα παραμύθι του Αισώπου. Ο Αίσωπος μας εξιστορεί την περιπέτεια μιας αθώας ελαφίνας, ενός πεινασμένου λιονταριού και μιας πονηρής αλεπούς, σ’ ένα σύγχρονο παραμύθι από την Άννα Τζίμα γεμάτο διαδικτυακές παγίδες. Μια παράσταση γεμάτη χιούμορ και μουσική που μιλάει στα παιδιά στη γλώσσα τους, για όσα θα θέλαμε, εμείς οι ενήλικες, να τους πούμε σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου.
Σάββατο 30 Απριλίου και Σάββατο 7 Μαΐου, 18:30
Εισιτήριο: 10€ / 8€ Ομαδικό (10+), Μέλη, Άνεργοι, Φοιτητές, Πολύτεκνοι. Προπώληση: ticketservices.gr.
Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι. Πληροφορίες: Τηλ: 210 3464903 – 210 3464002.

3. Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές, του Μαξ Φρις στο Εθνικό Θέατρο

Φωτογραφία: @MARILENA STAFYLIDOU

Η Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει, από τις 9 Μαρτίου 2022, το κλασικό έργο του Μαξ Φρις«Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές», σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου, στο Θέατρο Rex – Σκηνή «Κατίνα Παξινού». Ένα έργο για όσα αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε –ως ανθρωπότητα, ως κοινωνίες, ως άτομα- για όσα αφήνουμε κλεισμένα στη συλλογική μας σοφίτα. Ένα έργο για τη θέση μας μέσα και απέναντι στον κόσμο και την πραγματικότητα. Ιδιαίτερα όταν αυτή καταλήγει να βγάζει όλο και λιγότερο νόημα. Ένα κλασικό έργο που διερευνά τα θέματα της επιλογής, της, συνείδησης, της  ιδιωτικής και δημόσιας ηθικής, της οικογένειας, του κακού, του πολέμου, της δυσπιστίας προς τον ξένο, της μοίρας, της ιδιοκτησίας, του ταξικού συστήματος. Ένα -κατά τον συγγραφέα- διδακτικό έργο χωρίς δίδαγμα.
Σάββατο 30/4 και Κυριακή 1/5 στις 20:30
Τιμές Εισιτηρίων: 3€ γενική είσοδος | Προπώληση: ticketservices.gr
Εθνικό Θέατρο – Rex – Σκηνή «Κατίνας Παξινού», Oμόνοια 48, Αθήνα. | Ταμεία: 210 3301881-210 3305074 | https://www.n-t.gr/index.php#

4. «… και βγαίνω»: Βρεφική παράσταση από την ομάδα Artika στο Θέατρο Αλκμήνη

Η ομάδα Artika παρουσιάζει, από τις 17 Απριλίου, την βρεφική παράσταση «… και βγαίνω», θέατρο με ζωντανή μουσική και χορό για θεατές από 10 μηνών. Πώς αντιλαμβάνονται και ανακαλύπτουν τα πολύ νεαρά παιδιά τον κόσμο των μεγάλων; Πως βοηθάει η φαντασία την κατανόηση της πραγματικότητας; Που τελειώνει το «Εγώ» και που αρχίζει ο κόσμος; Με όχημα αυτά τα ερωτήματα η παράσταση «… και βγαίνω» γίνεται σημείο συνάντησης του «μέσα» και του «έξω», του «Εγώ́» και του «άλλου», κομμάτια του ίδιου κόσμου.
Σάββατο 30 Απριλίου, 17:30
Εισιτήριο: 10€ γενική είσοδος. 8€ ανέργων. 8€ ομαδικό εισιτήριο (άνω των 15 ατόμων). | Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Αθήνα. Τηλ: 21 0342 8650.

5. Θέατρο: «Το Αγόρι με τα Μπλε Μαλλιά» της Ελεάννας Σαντοριναίου στο Θέατρο Φούρνος

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία-κείμενο Ελεάννας Σαντοριναίου συνεχίζεται στο θέατρο Φούρνος για 7η χρονιά. Ο Άτρο, από το Ατρόμητος,είναι ένα καλοκάγαθο αγόρι. Είναι πολύ γλυκός και έξυπνος αλλά είναι λίγο δειλός και ντροπαλός και το γεγονός ότι έχει μπλε μαλλιά σε μία πόλη που όλοι έχουν κόκκινα μαλλιά τον κάνει διαφορετικό. Ο καλύτερος του φίλος είναι ο Μέρμπερ, που του είχε χαρίσει η γιαγιά του όταν ήταν μωρό. Όταν ο Άτρο χάνει τον Μέρμπερ στο δάσος των Σχημάτων και των Χρωμάτων, αναγκάζεται για να τον βρει  να ξεπεράσει τους φόβους του.
Κυριακή 1/5, 11:30
Εισιτήριο: 10€ | Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα. Τηλ: 21 0646 0748.

6. «Οι Άθλοι του Ηρακλή»: Η παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη και τον Απρίλιο στο Christmas Theater

Η αγαπημένη μικρών και μεγάλων Κάρμεν Ρουγγέρη, η Χριστίνα Κουλουμπή και οι συνεργάτες τους έρχονται στο Christmas Theater για να μας παρουσιάσουν και τον μήνα Απρίλιο την παράσταση «Οι Άθλοι του Ηρακλή». Με μια νέα σκηνοθετική ματιά αλλά και με εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια και ειδικά εφέ και βιντεοπροβολές, αξιοποιούνται οι μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες του Christmas Theater και παρουσιάζεται η ζωή και οι άθλοι του Ηρακλή σε μια συναρπαστική παράσταση για όλη την οικογένεια.
Σάββατο 30/4, 15:00 και 19:30 
Εισιτήριο: Από 5€. Προπώληση: viva.gr
Christmas Theater, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι 111 46, Τηλέφωνο: 21 1770 1700

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑYπαίθριο Εικαστικό Εργαστήρι «Τυπώματα με ποδήλατο» στην αυλή του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών12.09.2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα

7. ΚΠΙΣΝ: Πρωτομαγιά με πρωτότυπες δράσεις και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Την Κυριακή 1η Μαΐου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) γιορτάζει την Άνοιξη με μια μεγάλη γιορτή στο ανθισμένο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, μουσική, χορός, βιβλία, δημιουργική απασχόληση και πρωτομαγιάτικες δραστηριότητες ξεδιπλώνονται σε κάθε γωνιά του Πάρκου και μας προσκαλούν να επιστρέψουμε στους ανοιχτούς χώρους του ΚΠΙΣΝ κλείνοντας το μάτι στο καλοκαίρι.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

8. Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για όλη την οικογένεια από το Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστας Κοτσανάς» παρουσιάζει και τον μήνα Μάρτιο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες. Το Σάββατο 30 Απριλίου, 11:00 – 12:00, θα πραγματοποιηθεί το ψυχαγωγικό εκπαιδευτικό εργαστήριο για μικρούς, μεγάλους και οικογένειες «Αρχαία ελληνικά παιχνίδια στρατηγικής: από το ζατρίκιο µέχρι το παζλ, το τάνγκραµ, το «σκάκι», το «τάβλι» και την «τρίλιζα»: Ανακαλύψτε τα σηµαντικότερα ευφυή παιχνίδια στρατηγικής από τη Μινωική ως την Ύστερη Ελληνιστική Περίοδο. Από τη Δευτέρα 2 Μαΐου και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη του Μαΐου, στις 14:00, θα πραγματοποιηθεί η θεματική εμπειρία επίσκεψης για ενήλικες και παιδιά «Το ξυπνητήρι της φύσης»: Εμπνευστής ένας σπουδαίος εφευρέτης της αρχαιότητας. Ο φιλόσοφος Πλάτωνας μάς συστήνει το πρώτο «φυσικό» ξυπνητήρι που μπορούσε να προγραμματιστεί σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Φύση, χρόνος, άνθρωπος και Θεοί ενώνονται με όχημα την πρώτη συσκευή αφύπνισης στην ιστορία!
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι. Τηλ: +30 211 4110044. 

9. Live From Mount Olympus: Η δεύτερη σεζόν του βραβευμένου podcast του Ιδρύματος Ωνάση διαθέσιμη online

Το βραβευμένο podcast του Ιδρύματος Ωνάση, Live From Mount Olympus επιστρέφει με τον μύθο της Περσεφόνης. Αυτή τη σεζόν, δραματοποιώντας τον μύθο της Περσεφόνης, η βραβευμένη με Tony Rachel Chavkin  και ο Keenan Tyler Oliphant συνδιευθύνουν έναν θίασο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την Joanne Hernandez ως Περσεφόνη, τον βραβευμένο με Tony, André De Shields στον ρόλο του Ερμή, ερμηνευτές από την TEAM και αποφοίτους των προγραμμάτων του Epic Theatre Ensemble. Οι διάσημες ηθοποιοί Anna Kendrick και Isabella Rossellini θα κάνουν έκτακτες εμφανίσεις, ως Έρως και Ίρις. Υπόθεση: Όταν μια νεαρή θεά βγαίνει βόλτα μόνη της για πρώτη φορά, εξαναγκάζεται σε ένα τρομακτικό ταξίδι και καλείται να βρει τη δύναμή της μέσα στο σκοτάδι. Η μητέρα της κάνει τα πάντα για να τη φέρει πίσω – και η μοίρα ολόκληρης της ανθρωπότητας κρέμεται από μια κλωστή.
Κάθε Τρίτη από τις 19/4, νέο επεισόδιο 
Δωρεάν | Γλώσσα: Αγγλικά
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

10. Ίδρυμα Ευγενίδου: Online και δια ζώσης δράσης και εκδηλώσεις για παιδιά

Το Ίδρυμα Ευγενίδου μας καλωσορίζει και τον μήνα Απρίλιο στο φυσικό και διαδικτυακό του χώρο με ένα πρόγραμμα δράσεων για όλες τις ηλικίες. Ενδεικτικά: Το Σάββατο 30 Απριλίου και την Κυριακή 1 Μαΐου, στις 13:00, παρακολουθήστε την ψηφιακή παράσταση θόλου για παιδιά 5+, «Ο μυστηριώδης κύριος Τιλτ… μας μαθαίνει την πραγματική αιτία που προκαλεί τις εποχές».  Το Σάββατο 30 Απριλίου και την Κυριακή 1 Μαΐου, στις 17:45 και στις 20:15, παρακολουθήστε την ταινία θόλου για ηλικίες 6+ «Δεινόσαυροί της Ανταρκτικής». Η επετειακή έκθεση «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης: 1821. Ο Αγώνας στην Θάλασσα» παρατείνεται έως τις 29 Μαΐου. Ώρες υποδοχής κοινού: Πέμπτη – Παρασκευή 17:00 – 20:00 & Σάββατο – Κυριακή 12:30 – 20:00.
Σάββατο 30 Απριλίου και Κυριακή 1 Μαΐου 2022
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις εδώ
Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο Αθήνας, Λεωφόρος Συγγρού 387, Αθήνα. Τηλέφωνο: (+30) 210 9469600. Ε: [email protected].

11. Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Δωρεάν διαδικτυακή περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με στόχο την υποστήριξη και ανάπτυξη εφαρμογών Εικονικής-Επαυξημένης-Εκτεταμένης Πραγματικότητας και στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος XRCosmos, παρουσιάζει μία συναρπαστική ξενάγηση στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Με μοναδική ιστορική ακρίβεια, τεκμηρίωση και εντυπωσιακές τρισδιάστατες εικόνες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τον ιερό χώρο και τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό του.
Δωρεάν
Περιηγηθείτε στην Αρχαία Ολυμπία από εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο ΚΠΙΣΝ υποδέχεται την άνοιξη με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων για όλους12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b