MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αυτά ήταν τα αρώματα που λάτρεψε ο Άντι Γουόρχολ

Με αφορμή ένα από τα τελευταία ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Άντι Γουόρχολ, το «The Andy Warhol Diaries» του Netflix, θα μάθουμε μεταξύ άλλων και ποια ήταν τα αγαπημένα αρώματα του θρυλικού καλλιτέχνη.

Monopoli Team

Ο Άντι Γουόρχολ ήταν πρωτοπόρος του κινήματος της pop art και ξεχώριζε για την μοναδική του αισθητική αλλά εκτός από το πάθος για την τέχνη είχε πάθος και με τα αρώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα Ημερολόγια του Άντι Γουόρχολ: 5 λόγοι που πρέπει να δείτε το νέο docuseries του Netflix για τον “πάπα της pop”12.09.2018

Ο Γουόρχολ είχε την πεποίθηση ότι οι μυρωδιές έχουν μια ιδιαίτερη δύναμη να συνδέουν το παρελθόν με το παρόν. Μάλιστα, εκτός από την προτίμησή του για εκλεκτά αρώματα, ήθελε να «αιχμαλωτίζει» τις μυρωδιές διαφόρων τόπων, όπως η αγαπημένη του Νέα Υόρκη.

Οι αγαπημένες του μυρωδιές στην πόλη συνδέονταν με το αγαπημένο του βιβλιοπωλείο και τον σιδηροδρομικό σταθμό του Grand Central. Αυτά τα μέρη ήθελε να τα έχει πάντα μαζί του “μέσα” από ένα άρωμα. Κάθε φορά που φορούσε ένα άρωμα αισθανόταν αμέσως ότι μεταφερόταν σε αυτές τις τοποθεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSotheby’s: Γιορτάζει τα 70 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ με μεγαλειώδεις εκθέσεις σπάνιων έργων τέχνης12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b