MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κτήμα Τατοΐου: Έργα 75 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2025 – Το σχέδιο της κυβέρνησης

«Ο προϋπολογισμός των έργων στο π. Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου ανέρχεται σε 75 εκατ. ευρώ και προέρχεται από το ΕΣΠΑ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και από χορηγίες ιδιωτών» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

Πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι (Πηγή: Eurokinissi)
Monopoli Team

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Σκωτία, κατόπιν πρόσκλησης του Πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου. Θα ξεναγηθεί και θα φιλοξενηθεί στο ιστορικό κτήμα και τα κτήρια του 18ου αιώνα του Dumfries House, που διαχειρίζεται το Ίδρυμα του Πρίγκιπα της Ουαλίας με τη μορφή κοινωνικής προσφοράς. Κατά τη συνάντηση με τον Διάδοχο του Βρετανικού Θρόνου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα άντλησης ιδεών από τον τρόπο ανάπτυξης του Dumfries House για την αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕγκρίθηκε η μελέτη για τα έργα αποκατάστασης στο Τατόϊ12.09.2018

«Για το θέμα αυτό ο Πρίγκιπας της Ουαλίας είχε εκφράσει προσωπικό ενδιαφέρον όταν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Με την ευκαιρία θα ήθελα να θυμίσω το σχέδιο και τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του π. Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου. Ο προϋπολογισμός των έργων που εκτελεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο π. Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου ανέρχεται σε 75 εκατ. ευρώ και προέρχεται από διάφορους πόρους από το ΕΣΠΑ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και από χορηγίες ιδιωτών», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑποκαλύπτονται οι σπάνιοι θησαυροί της κάβας του Τατοϊου12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b