MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Έρευνα: Ποιες είναι οι πιο οικονομικές ευρωπαϊκές πόλεις για διακοπές;

Μία νέα έρευνα βρετανικής εταιρείας αποκαλύπτει τις πιο οικονομικές πόλεις για μια σύντομη απόδραση στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή βάσει τιμών σε διαμονή, φαγητό και αξιοθέατα. Δείτε σε ποιες θέσεις βρίσκονται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Photo by Hussein Himmati on Unsplash
Photo by Hussein Himmati on Unsplash
Monopoli Team

Αν αναζητάτε τον επόμενο ταξιδιωτικό, low budget προορισμό σας στην Ευρώπη, τότε αξίζει να δείτε τα αποτελέσματα της νέας μελέτης της βρετανικής εταιρείας οικονομικών συγκρίσεων money.co.uk, η οποία αποκαλύπτει τους 20 πιο οικονομικούς προορισμούς για όσους θέλουν να απολαύσουν μια σύντομη απόδραση σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη.

Προκειμένου να δημιουργήσουν την κατάταξη, οι ειδικοί της εταιρείας έλαβαν υπόψη τους τις τιμές σε διαμονή, γεύματα, ποτά, αστικές μεταφορές και αξιοθέατα. Πιο συγκεκριμενά, υπολόγισαν το κόστος μιας διανυκτέρευσης σε Airbnb, το φθηνότερο γεύμα και ένα ποτήρι κρασί στο εστιατόριο με την καλύτερη βαθμολογία στο Tripadvisor, την επίσκεψη στο κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο και το κόστος ημερήσιου εισιτηρίου δημόσιας συγκοινωνίας. Ανάμεσα στις 10 φθηνότερες ευρωπαϊκές πόλεις για ένα city break βρίσκονται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Οι 10 φθηνότερες ευρωπαϊκές πόλεις για ένα city break

Κωνσταντινούπολη

Την πρώτη θέση στη λίστα με τους φθηνότερους προορισμούς για city break καταλαμβάνει η Κωνσταντινούπολη, με μέσο συνολικό κόστος λίγο πάνω από 80 ευρώ. Κατά μέσο όρο, μια διανυκτέρευση στην Κωνσταντινούπολη θα σας κοστίσει περίπου 61 ευρώ.

Θεσσαλονίκη
Photo by Leandros Papakarmezis on Unsplash

Photo by Leandros Papakarmezis on Unsplash

Το «ασημένιο μετάλλιο» στην κατάταξη των φθηνότερων city break προορισμών κατέκτησε η Θεσσαλονίκη, όπου το μέσο κόστος για μια διανυκτέρευση σε Airbnb είναι 74 ευρώ. Όπως αναφέρει το money.co.uk, η τιμή του εισιτηρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης είναι 8 ευρώ, ενώ ένα ποτήρι κρασί κοστίζει περίπου 4 ευρώ. Το μέσο συνολικό κόστος που εκτιμάται πως χρειάζεται ο επισκέπτης της Θεσσαλονίκης είναι 94 ευρώ.

Βερολίνο
Photo by Claudio Schwarz on Unsplash

Photo by Claudio Schwarz on Unsplash

Η τρίτη φθηνότερη επιλογή, σύμφωνα με την έρευνα, είναι το Βερολίνο, με το κόστος για ένα city break στη συγκεκριμένη πόλη να ξεκινά από 104 ευρώ. Ένα Airbnb για μία νύχτα κοστίζει 75 ευρώ, ενώ το φθηνότερο κυρίως γεύμα 15 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b