MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 17 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου.

Αριστούλα Ζαχαρίου

Θέατρο

1. «… και βγαίνω»: Βρεφική παράσταση από την ομάδα Artika στο Θέατρο Αλκμήνη

Η ομάδα Artika παρουσιάζει, από τις 17 Απριλίου, την βρεφική παράσταση «… και βγαίνω», θέατρο με ζωντανή μουσική και χορό για θεατές από 10 μηνών. Πώς αντιλαμβάνονται και ανακαλύπτουν τα πολύ νεαρά παιδιά τον κόσμο των μεγάλων; Πως βοηθάει η φαντασία την κατανόηση της πραγματικότητας; Που τελειώνει το «Εγώ» και που αρχίζει ο κόσμος; Με όχημα αυτά τα ερωτήματα η παράσταση «… και βγαίνω» γίνεται σημείο συνάντησης του «μέσα» και του «έξω», του «Εγώ́» και του «άλλου», κομμάτια του ίδιου κόσμου.
Κυριακή 17 Απριλίου, 11:30
Εισιτήριο: 10€ γενική είσοδος. 8€ ανέργων. 8€ ομαδικό εισιτήριο (άνω των 15 ατόμων). | Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Αθήνα. Τηλ: 21 0342 8650.

2. «Οι Άθλοι του Ηρακλή»: Η παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη και τον Απρίλιο στο Christmas Theater

Η αγαπημένη μικρών και μεγάλων Κάρμεν Ρουγγέρη, η Χριστίνα Κουλουμπή και οι συνεργάτες τους έρχονται στο Christmas Theater για να μας παρουσιάσουν και τον μήνα Απρίλιο την παράσταση «Οι Άθλοι του Ηρακλή». Με μια νέα σκηνοθετική ματιά αλλά και με εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια και ειδικά εφέ και βιντεοπροβολές, αξιοποιούνται οι μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες του Christmas Theater και παρουσιάζεται η ζωή και οι άθλοι του Ηρακλή σε μια συναρπαστική παράσταση για όλη την οικογένεια.
Σάββατο 16/4, 15:00 και 19:30 και Κυριακή 17/4, 12:00 και 17:00.
Εισιτήριο: Από 5€. Προπώληση: viva.gr
Christmas Theater, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι 111 46, Τηλέφωνο: 21 1770 1700

3. Α β γ ώ: Η επιτυχημένη βρεφική παράσταση για 3η χρονιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Βρέφη από την ηλικία των 10 μηνών έως και παιδιά 3 ετών, θα βιώσουν μια αξέχαστη πολυαισθητική εμπειρία, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τους μικρούς-μικρούς θεατές της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Η παράσταση «Αβγώ», σε σύλληψη Αντώνη Παπαθεοδούλου – Στέλλας Σερέφογλου, μουσική Κώστα Γάκη – Δημήτρη Αποστολακίδη και σκηνοθεσία Στέλλας Σερέφογλου, έχει ως βασικά εργαλεία τη ζωντανή μουσική και την παραγωγή ήχων που ηχογραφούνται κατά τη διάρκεια της παράστασης (live looping), τη μουσική με το σώμα (body music), τις κλακέτες (tap dancing) και τη μιμική. Στην παράσταση, παρακολουθούμε ένα μικρό ανθρωπάκι, σύμβολο της εμβρυακής ζωής, που αναπτύσσεται και προετοιμάζεται για τον έξω κόσμο μέσα σε ένα αυγό. Στην αρχή, βιώνει τη σχέση του με τη ζωή μέσα από τη μητέρα του. Σιγά σιγά όμως το ανθρωπάκι μεγαλώνει και μαζί με αυτή την εξέλιξη, μεγαλώνει και η αντίληψή του. Όλα τα ερεθίσματα οδηγούν κλιμακωτά και αναπόφευκτα στη στιγμή της απόφασης «θα βγω».
Τελευταίες παραστάσεις: 20 και 27 Μαρτίου, 3, 10 & 17 Απριλίου, 8 & 22 Μαΐου | Κάθε Κυριακή στις 10:30
Εισιτήρια: € 18 ενιαίο (1 συνοδός με 1 παιδί). € 26 ενιαίο (1 συνοδός με 2 παιδιά). € 10 (επιπλέον συνοδός), Προπώληση: ticketservices.gr.
Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 11521, Τ 210 72 82 778, www.mmb.org.gr, E: [email protected].

4. «Μαδαγασκάρη, το Μιούζικαλ»: Η ταινία που αγαπήσαμε γίνεται μιούζικαλ και παρουσιάζεται στο Θέατρο Ριάλτο

Από το Σάββατο 2 Απριλίου το θέατρο Ριάλτο παρουσιάζει το πιο feelgood μιούζικαλ όλων των εποχών, «Μαδαγασκάρη, το Μιούζικαλ», σε σκηνοθεσία- απόδοση κειμένου Θέμη Μαρσέλλου. Αυτή είναι η Μαδαγασκάρη, η ταινία που αγαπήσαμε στο σινεμά για τα αξιολάτρευτα και με ανθρώπινα συναισθήματα ζωάκια της, που αποφασίζουν να το σκάσουν από το ζωολογικό κήπο όπου ζουν για να επιστρέψουν στην άγρια φύση, με οδηγό μία δαιμόνια συμμορία πιγκουίνων. Κάπως έτσι ξεκινά μία ιστορία γεμάτη ευτράπελα, με τετράποδους ήρωες που μας μοιάζουν πολύ, γεμάτοι με εμμονές και φοβίες, αλλά τόσο αστείοι στη διαδρομή τους προς το δικό τους παράδεισο.
Σάββατο 16/4 και Κυριακή 17/4, 11:00
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Ριάλτο – Αλέκος Αλεξανδράκης, Κυψέλης 54, Αθήνα. Τηλ: 21 1410 7764.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 παιδικές παραστάσεις μια ανάσα πριν κατεβάσουν αυλαία12.09.2018

Κινηματογράφος

5. Psaroloco 2022: Παιδικό και εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Psaroloco για παιδιά και νέους, που υποστηρίζει τη δημιουργία και τη διάδοση στοχαστικών και έξυπνων ταινιών για παιδιά και εφήβους, επιστρέφει στις 16 και 17 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. To πρόγραμμα αποτελείται από 48 ταινίες μικρού μήκους από 20 χώρες χωρισμένο σε ενότητες και ηλικιακές ομάδες (4+ 7+ 10+ 12+ 15+) και όλες με Ελληνικούς υποτίτλους. Η εμπειρία του Φεστιβάλ καλλιεργεί την εκτίμηση για τις τέχνες ενθαρρύνει τη ζωντανή συζήτηση μεταξύ συμμαθητών οικογενειών και της κινηματογραφικής κοινότητας.
16 και 17 Απριλίου 2022 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Δωρεάν με δελτία εισόδου. Έκδοση Δελτίων Εισόδου: Ταμεία Θεάτρου, Ηρώων Πολυτεχνείου 32. τηλ. 210 4143310 και Ticketservices: Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα. Τηλεφωνικά: 2107234567. Online: www.ticketservices.gr
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς.

Φεστιβάλ

6. Comicdom CON Athens: Η μεγαλύτερη γιορτή των comics επιστρέφει για 16η χρονιά

Our Stories

Το Comicdom CON Athens 2022, το μακροβιότερο διεθνές Φεστιβάλ comics της Αθήνας επιστρέφει για την 16η διοργάνωσή του στις 15-17 Απριλίου, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και την Πλατεία Κλαυθμώνος, με ένα υβριδικό πρόγραμμα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα) θα φιλοξενηθούν οι διεθνείς και ελληνικές εκθέσεις του Φεστιβάλ, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν panels, workshops, προβολές και events, πάντα με την πληρότητα που ορίζουν οι ισχύοντες υγειονομικοί κανόνες. Στην Πλατεία Κλαυθμώνος (είσοδος από Σταδίου) καταστήματα comics, εκδοτικές και περισσότεροι από 100 δημιουργοί comics, θα βρεθούν μαζί με το κοινό στην ασφάλεια του υπαίθριου χώρου, με merchandise και φυσικά, πολυαναμενόμενες νέες (αλλά και παλαιότερες εκδόσεις).
15-17 Απριλίου
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ

Εκπαιδευτικά προγράμματα

7. Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος: Δραστηριότητες για παιδιά και οικογένειες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Φωτογραφία: Jess Bailey/unsplash

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου που έχει οριστεί από την UNESCO στις 23/04, πραγματοποιεί μια σειρά από δράσεις που έχουν σκοπό τη δημιουργία βιβλίων και την επαφή με την τέχνη της βιβλιοδεσίας, τα υλικά και τις τεχνικές της. Σάββατο 16/04, ώρα 11:00 – 13:00  Δράση: «Μπες στην περιπέτεια της βιβλιοδεσίας», για παιδιά 9-12 ετών (έως 15 παιδιά): Παρέα με δύο γάτους, την Τέλα και τον Σπάγκο, τα παιδιά θα γνωρίσουν το δέσιμο ενός βιβλίου μέσα από παιχνίδι. Σάββατο 16/04, ώρα 17:00 – 19:00, «Υπερ-ήρωες», δημιουργία επιτραπέζιου παιχνιδιού για γονείς και παιδιά 5-8 ετών (έως 16 άτομα). Κυριακή 17/ 04, ώρα 10:00 – 14:00  Δράση: «Το Μεγάλο Βιβλίο της ΕΒΕ», για παιδιά από 12 ετών και ενήλικες: Ένα υπερμεγέθες  βιβλίο, με διαστάσεις 50X70 κλειστό, το οποίο θα αποτελείται από 400 σελίδες, θα δημιουργηθεί σε ένα ανοιχτό βιωματικό εργαστήριο για το κοινό με σκοπό να μείνει στην ΕΒΕ και να θυμίζει αυτή τη δράση και να χρησιμοποιείται σε όλες τις υπόλοιπες δράσεις ως βιβλίο εντυπώσεων, δημιουργικής γραφής και έκφρασης.
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: +302130999700.

8. The Ellinikon Experience Park: Πασχαλινές δραστηριότητες για παιδιά

Από το Σάββατο 16 Απριλίου το The Ellinikon Experience Park υποδέχεται τους μικρούς του φίλους για να περάσουν συναρπαστικές στιγμές συμμετέχοντας σε δημιουργικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια και στο πολυαγαπημένο κυνήγι Πασχαλινών Αυγών. Στον κήπο με τα ελαιόδεντρα, μέσα σε ένα τοπίο όπου η μεσογειακή φύση και το στοιχείο του νερού κυριαρχούν, οι επίδοξοι κυνηγοί θα ψάχνουν τα κρυμμένα Πασχαλινά αυγά με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού. Παράλληλα, μία σειρά από καλλιτεχνικά εργαστήρια περιμένει τα παιδιά για να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και να πειραματιστούν με πολλά υλικά, εξερευνώντας τα ταλέντα τους.
*Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ
Δωρεάν

9. Ίδρυμα Γουλανδρή: Νέα συναρπαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

Το Ίδρυμα Γουλανδρή υποδέχεται τους μικρούς του φίλους και τον μήνα Απρίλιο με μια σειρά νέων συναρπαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το Σάββατο 16 Απριλίου, 10:30-13:00 και 15:00-17:30, θα πραγματοποιηθεί το δημιουργικό εργαστήριο, για παιδιά 8-14 ετών, «Έξυπνα υφάσματα στο Μουσείο!»: Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν έργα με «έξυπνα» υφάσματα και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες μέσα από το παιχνίδι και την κατασκευή.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα.  T 210 7252895. E [email protected]. https://goulandris.gr/el/

10. Δήμος Αθηναίων: Οι «Κυριακές στην Αθήνα» επιστρέφουν με δωρεάν δράσεις και τον Απρίλιο

Στο πλαίσιο της δράσης για οικογένειες και παιδιά «Κυριακές στην Αθήνα» που εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τον Μάρτιο, ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί και πάλι μικρούς και μεγάλους σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους την Κυριακή 17 Απριλίου 2022 για να ανακαλύψουν αυτή τη φορά τις τέχνες, μέσα από ψυχαγωγικές δραστηριότητες δημιουργικής μάθησης, με ελεύθερη συμμετοχή. Η δεύτερη «Κυριακή στην Αθήνα» έρχεται με θέμα «Τέχνες παντού!» για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης. Οι μικροί μας φίλοι από 3 ετών θα ζωγραφίσουν και θα κάνουν κατασκευές, θα γνωρίσουν το graffiti και τον χορό, θα εκφραστούν ελεύθερα και έρθουν σε επαφή με τη χαρά της δημιουργίας, μέσα από μια σειρά από εργαστήρια κίνησης και εικαστικής δημιουργίας αλλά και ευφάνταστα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα συναρπάσουν.
*Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

11. Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Εκπαιδευτικά προγράμματα Απριλίου για όλη την οικογένεια

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει αυτόν τον Απρίλιο μια σειρά δημιουργικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλη την οικογένεια. Το Σάββατο 16 Απριλίου, 11:00 – 13:00 και την Κυριακή 17 Απριλίου, 11:30 – 13:30, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο, για γονείς και παιδιά 2-3,5 ετών, «I like to move it, move it!»: Στην καρδιά της άνοιξης, ανεβαίνουμε στα φτερά της φαντασίας μας και κάνουμε ένα ταξίδι μέχρι τη Λατινική Αμερική για να χορέψουμε στους ρυθμούς της samba. Μεταμορφωνόμαστε σε όποιο ζώο θέλουμε, παίρνουμε θέσεις και το πάρτυ ξεκινάει. Το Σάββατο 16 Απριλίου, 14:00-16:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο, για παιδιά 4-6 ετών, «Ταξίδια στον χρόνο: Το ταξίδι από τη Μέση Ανατολή στην Αμερική»: Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με αφορμή το βιβλίο «Το δώρο της παπλωματούς» των Jeff Brumbeau και Gail de Marcken (Εκδόσεις Άγκυρα). Το Σάββατο 16/4, 11:00 – 13:00 και 14:00 – 16:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο, για παιδιά 6-10 ετών, «Σύγχρονη Καλλιτέχνες και Περιβάλλον: Henri Matisse». Στο εργαστήριο αυτό θα γνωρίσουμε το έργο του Matisse και συγκεκριμένα τα κολάζ του, γνωστά ως «Cut-outs», στα οποία χρησιμοποίησε χρωματιστά χαρτιά κομμένα σε διάφορά σχήματα, αντί για χρώματα. Με την τεχνική αυτή θα κατασκευάσουμε τρισδιάστατα τοπία που θα ξεδιπλώνονται μέσα από μία pop-up κάρτα.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης , Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα | Τ.: (+30) 210 7228321-3 cycladic.gr

12. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δράσεις για όλη την οικογένεια στο ΚΠΣΙΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και αυτό το Σαββατοκύριακο ένα ποικίλο πρόγραμμα δράσεων για όλη την οικογένεια. Ενδεικτικά: Το Σάββατο 16 Απριλίου, στις 17:00, ξεκινάει το εργαστήριο σχεδίου και παρατήρησης, για παιδιά 8-12 ετών, «Eργαστήριο σχεδίου: Μάντεψε με τι μοιάζει»: Αντλούμε έμπνευση από τη φύση και το έργο Maman της Λουίζ Μπουρζουά, που εκτίθεται στο ΚΠΙΣΝ, καθώς και από σειρές σχεδίων/χαρακτικών της καλλιτέχνιδος που ανήκουν στη συλλογή του MoMA. Το Σάββατο 16 Απριλίου, στις 13:00 και στις 13:45, θα πραγματοποιηθεί η αθλητική δραστηριότητα «Παιχνίδια για Οικογένειες» (ηλικίες 5+): Οι συνοδοί ενθαρρύνονται να παίξουν και να συνεργαστούν με τα παιδιά στο Πάρκο, συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά ερεθίσματά τους και αναπτύσσοντας την ευρηματικότητά τους. Την Κυριακή 17 Απριλίου, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί η αθλητική δράση «Γνωριμία με την Τοξοβολία», για ενήλικες και παιδιά 6 ετών και άνω: Οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, δοκιμάζοντας τις δυνατότητές τους σε ασφαλές περιβάλλον με εκπαιδευτικό εξοπλισμό (τόξα , βέλη, στόχοι), υπό την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών.
Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Απριλίου
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με περισσότερες εκδηλώσεις εδώ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

13. Δήμος Αθηναίων: Εκπαιδευτικό φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων για παιδιά Δημοτικού Σχολείου στο Σεράφειο

Η Animation Hellas σε συνεργασία με το Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν, στις 9, 10, 16 και 17 Απριλίου και στις 14 και 15 Μαίου 2022, εκπαιδευτικά φεστιβάλ κινουμένων σχεδιων E-KIDS για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου (6 έως 12 χρονών). Τα διάρκειας δύο ωρών workshops / εργαστήρια θα τρέξουν από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς του χώρου του Ελληνικού Animation. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν, χρωματίσουν και κινηματογραφήσουν τους αγαπημένους τους ήρωες, της πρώτης Ελληνικής σειράς κινουμένων σχεδίων «Πανδώρα και Πλάτωνας, The Magic Birds».
Σάββατο 16/4 και Κυριακή 17/4 | 11:00-13:00 και 15:00-17:00
Δωρεάν | Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής εδώ
Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών &, Πειραιώς 144, Αθήνα. Τηλ: 21 0342 6842.

14. Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για όλη την οικογένεια από το Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστας Κοτσανάς» παρουσιάζει και τον μήνα Μάρτιο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες. Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου, 11:00 – 12:00, θα πραγματοποιηθεί το ψυχαγωγικό εκπαιδευτικό εργαστήριο για μικρούς, μεγάλους και οικογένειες «Αρχαία ελληνικά παιχνίδια στρατηγικής: από το ζατρίκιο µέχρι το παζλ, το τάνγκραµ, το «σκάκι», το «τάβλι» και την «τρίλιζα»: Ανακαλύψτε τα σηµαντικότερα ευφυή παιχνίδια στρατηγικής από τη Μινωική ως την Ύστερη Ελληνιστική Περίοδο. Την Κυριακή 17 Απριλίου, 12:30-13:30, θα πραγματοποιηθεί το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά και οικογένειες «Η δύναμη του γοργόνειου!»: Υπήρχαν άραγε πειρατές στην Αρχαία Ελλάδα; Κι αν ναι, πως ήταν αρματωμένοι; Και τι ήταν αυτό που τους έκανε τόσο τρομακτικούς στα μάτια ακόμη και των πιο γενναίων πολεμιστών;
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι. Τηλ: +30 211 4110044. 

15. Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Εκπαιδευτικά προγράμματα Απριλίου για παιδιά

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» παρουσιάζει και τον μήνα Απρίλιο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. Το Σάββατο 16 Απριλίου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο, για παιδιά 4-5 ετών, «Αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα… τα κουλουράκια είναι τρέλα!»: Πριν από πολλά πολλά χρόνια, το παιχνιδιάρικο σιτάρι ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι από το χωράφι στην κουζίνα της γιαγιάς. Εκεί, δημιουργήθηκαν, για πρώτη φορά, παραδοσιακά κουλουράκια πλασμένα από μικρά χεράκια. Την Κυριακή 17 Απριλίου, στις 16:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο, για παιδιά 5-8 ετών, «Στα ίχνη του Πασχαλινού Λαγού (Κυνήγι Θησαυρού)»: Ένας παιχνιδιάρης πασχαλινός λαγός μας βάζει σε περιπέτειες. Θα φτάσουμε άραγε στις μυστικές «αυγοκρυψώνες», για να γεμίσουμε το καλάθι μας με τα πολυπόθητα αυγά του;
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0000. E:[email protected].

16. Ίδρυμα Ευγενίδου: Online και δια ζώσης δράσης και εκδηλώσεις για παιδιά

Το Ίδρυμα Ευγενίδου μας καλωσορίζει και τον μήνα Απρίλιο στο φυσικό και διαδικτυακό του χώρο με ένα πρόγραμμα δράσεων για όλες τις ηλικίες. Ενδεικτικά: Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου από τις 11:00 έως τις 17:00, επισκεφτείτε το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας και περιηγηθείτε στα διαδραστικά εκθέματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Μαθηματικών, Πληροφορικής και Ρομποτικής. Το Σάββατο 16/4 και την Κυριακή 17/4, 17:45, 20:15, παρακολουθήστε την ταινία θόλου για ηλικίες 6+, «Δεινόσαυροι της Ανταρκτικής … και το μεταβαλλόμενο περιβάλλον της ακραίας αυτής περιοχής». Η επετειακή έκθεση «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης: 1821. Ο Αγώνας στην Θάλασσα» παρατείνεται έως τις 29 Μαΐου. Ώρες υποδοχής κοινού: Πέμπτη – Παρασκευή 17:00 – 20:00 & Σάββατο – Κυριακή 12:30 – 20:00.
Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Απριλίου 2022
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις εδώ
Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο Αθήνας, Λεωφόρος Συγγρού 387, Αθήνα. Τηλέφωνο: (+30) 210 9469600. Ε: [email protected].

17. Μια μοναδική μουσειακή εμπειρία για όλη την οικογένεια στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων και φορέας Ολυμπιακής παιδείας, ανακοινώνει ότι παρέχει σε όλες τις οικογένειες που θέλουν να επισκεφτούν το Μουσείο, τη δυνατότητα να ζήσουν μια μοναδική μουσειακή εμπειρία! Συγκεκριμένα με την αγορά ενός οικογενειακού εισιτηρίου από Παρασκευή έως και Κυριακή και για όλο τον Απρίλιο, μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν δωρεάν μια μοναδική περιήγηση από εκπρόσωπο του Μουσείου στους χώρους του. Όλες οι οικογένειες που επισκέπτονται το Μουσείο, θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν μια αξέχαστη εμπειρία βλέποντας να ξεδιπλώνονται μπροστά τους μέσα από την αφήγηση του εκπροσώπου, η ιστορία και η πορεία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι τις σημερινές διοργανώσεις. Επιπροσθέτως μέσα από αυτή τη διαδραστική περιήγηση θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις, αλλά και να μάθουν σημαντικές πληροφορίες για τον ρόλο της χώρας μας στο κίνημα του Ολυμπισμού καθώς και να κατανοήσουν καλύτερα τη φιλοσοφία του Ολυμπισμού και τις αξίες που προάγει.
Για περισσότερες πληροφορίες και online αγορά εισιτηρίου εδώ
Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, Λ. Κηφισίας 37A (Golden Hall), Μαρούσι, Ελλάδα. T: +302106885560. E: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPsaroloco 2022: Το παιδικό και εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο -Αναλυτικά το πρόγραμμα12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b