MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

5 παιδικές παραστάσεις μια ανάσα πριν κατεβάσουν αυλαία

Αυτές είναι οι 5 παιδικές παραστάσεις που προτείνουμε να δείτε πριν κατεβάσουν αυλαία την Κυριακή 17 Απριλίου.

Monopoli Team | 16.04.2022

Κάθε χρόνο, η Κυριακή των Βαΐων σηματοδοτεί το τέλος της χειμερινής θεατρικής σεζόν, έτσι λοιπόν, αυτή την Κυριακή, πολλές από τις αγαπημένες παραστάσεις μικρών και μεγάλων θα ολοκληρώσουν τον συναρπαστικό τους κύκλο. Εμείς, συγκεντρώσαμε εκείνες που πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να χάσετε.

«Ο μαγικός κύκλος ή η ωραιότερη ιστορία του κόσμου και άλλα τέτοια παραμύθια», στο θέατρο Πόρτα

“Ο μαγικός κύκλος ή η ωραιότερη ιστορία του κόσμου” φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφιδάς

Η παράσταση του Θωμά Μοσχόπουλου ζωντανεύει, στο θέατρο Πόρτα, μια φανταστική ιστορία για εκείνα που παρηγορούν αλλά και αφυπνίζουν, για τις καταστροφικές ενέργειες αλλά και τα θαύματα για τα οποία είναι ικανοί οι άνθρωποι που συνεχώς προσπαθούν να κτίσουν καινούριες βεβαιότητες, όταν χάνουν εκείνες που είχαν, για όσους διαρκώς αλλάζουν, μένοντας ίδιοι, για όσους δεν σταματούν να ψάχνουν πού θα βρουν μια καλύτερη ζωή ή έστω… την ωραιότερη ιστορία του κόσμου. Μια ιστορία για την καθόλου εύκολη αλλά υπέροχη ζωή τους.

«Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα», στο Θέατρο Τέχνης

”Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα”φωτογραφίες: Χρήστος Συμεωνίδης

Μια ιστορία που μιλά για την ομορφιά και τη δύναμη της ειλικρίνειας και της απλότητας, ανεβαίνει για μία ακόμα φορά στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης. Η ματαιοδοξία, η υποκρισία, η κολακεία, η αγωνία για το πώς μας βλέπουν «οι άλλοι», είναι κάποια από τα ζητήματα που θίγονται μέσα από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Ο Κωνσταντίνος Ευστρατίου σκηνοθετεί και οι τρεις ερμηνευτές παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν και μεταμορφώνονται μέσα από πολλαπλούς ρόλους, δημιουργώντας ένα μιούζικαλ που μιλάει για τη λαχτάρα των ανθρώπων να είναι κοινωνικά αποδεκτοί.

«Ταρτούφος» για παιδιά και εφήβους, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

”Ταρτούφος”φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφιδάς

Η Ελένη Βλάχου, διασκευάζει και σκηνοθετεί για τα παιδιά και τους εφήβους, το πασίγνωστο έργο του Μολιέρου. Η περίπτωση του κύριου Ταρτούφου, που δεν είναι αυτός που φαίνεται, επανέρχεται στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου για να γοητεύσει, αυτή τη φορά, τους μικρούς θεατές. Ποιος είναι όμως ο Ταρτούφος και γιατί ενώ κάποιοι τον λατρεύουν, κάποιοι άλλοι εξοργίζονται μαζί του και τον αντιπαθούν; Είναι ειλικρινής; Με ποιον τρόπο παραπλανά και χειρίζεται τους ανθρώπους γύρω του;

«Μίλα και σουτ», στο θέατρο Olvio

‘”Μίλα και Σουτ” φωτογραφίες: Polka dot design

Βρισκόμαστε στην Πόλη της Μελωδίας όπου οι βροντόφωνες και φλύαρες νότες έχουν διώξει τις σιωπηλές και ντροπαλές παύσεις. Ζουν τραγουδώντας ακατάπαυστα, όμως έχουν χάσει την ουσία και το νόημα της μουσικής. Όταν ο Σουτ βρεθεί ξανά στο φως, θα συναντήσει τη νότα Μίλα, που έχει χάσει τη φωνή της. Μαζί, θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι στο τέλος του οποίου η Μίλα θα μάθει επιτέλους να «σωπαίνει» και ο Σουτ να διεκδικεί το χώρο του και να «μιλά». Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, δημιουργεί ένα έργο που περιστρέφεται γύρω από την έννοια της αυτογνωσίας και του θάρρους, τη δύναμη της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #6: Όσα μας άρεσαν και όσα μας “χάλασαν” αυτή την εβδομάδα12.09.2018

«Ερωτόκριτος» στο Γυαλινο Μουσικό Θέατρο

“Ερωτοκριτος” φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφιδάς

Η Ελένη Βλάχου διασκευάζει και σκηνοθετεί, για παιδιά και εφήβους, το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου «Ερωτόκριτος». Το κοινό, έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια μεγάλη, λαϊκή, παραδοσιακή ιστορία αγάπης να ανεβαίνει στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου για ένα ακόμα Σάββατο. Με αφορμή την ιστορία αγάπης δυο νέων, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των παιδιών μια ολόκληρη εποχή στην οποία κυριαρχούν μεγάλες αρετές, όπως η πίστη, η τιμή και η γενναιότητα, αλλά και συμβάσεις, συγκρούσεις και στερεότυπα. Ένας ολόκληρος κόσμος που καθορίζεται τόσο από τη μοίρα όσο και από την τόλμη και το θάρρος, ζωντανεύει στη σκηνή…
Τελευταία παράσταση 16 Απριλίου

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b