MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Set the controls for the heart of the sun: Το κομμάτι των Pink Floyd σε… “πειραγμένο” καλαματιανό

Η πρώτη ηχογράφηση του Voodoo Drummer είναι μια ιδιαίτερη εκδοχή του τραγουδιού των Pink Floyd ως ορχηστρικό, σε ένα πειραγμένο καλαματιανό.

Monopoli Team

Η πρώτη ηχογράφηση του Voodoo Drummer είναι μια ιδιαίτερη εκδοχή του τραγουδιού των Pink Floyd “Set the controls for the heart of the sun” ως ορχηστρικό, σε ένα πειραγμένο καλαματιανό!

Το “Set the controls for the heart of the sun” είναι μία σύνθεση του Roger Waters από τον δεύτερο δίσκο του γκρουπ “A Saucerful of Secrets” 1968, πριν φύγει ο Syd Barrett (το μόνο και με τα 5 μέλη).

Μια πειραματική προσέγγιση που κυριαρχούν Μοναστηριακές καμπάνες, Τσέλο και Μουσικό Πριόνι (από τον Adrian Stout των Tiger Lillies, με τους οποίους συνεργάζεται ο Voodoo Drummer).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTiger Lillies: 10 πράγματα που δεν ξέρατε για τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού12.09.2018

Η διακριτική παρουσία του θέματος του “A Love Supreme” του John Coltrane αλλά και η μελωδία του «Μήλο μου κόκκινο» (που ακούγεται στο fade out φινάλε της ηχογράφησης) δείχνουν κάποιες από τις επιρροές που έχουν συγχωνευτεί με αυτές από Moondog, Erik Satie, Max Roach κ.α.

Ο Voodoo Drummer είναι στα Drums, Bells, Percussion, o Adrian Stout των Tiger Lillies στο μουσικό πριόνι, ο Σταύρος Παργίνος στο τσέλο, ο Τάσος Παπαπάνος στο μπάσο.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b