MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Ρώμη: 10 μυστικά που θα κάνουν το ταξίδι σας στην Αιώνια Πόλη αξέχαστο

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα, τα μουσεία, οι γειτονιές, οι γεύσεις και τα μικρά μυστικά που θα κάνουν το ταξίδι σας στη Ρώμη αξέχαστο – Ένας οδηγός για ξεχωριστές εμπειρίες στην ιταλική πρωτεύουσα

Photo by Clay Banks on Unsplash
Photo by Clay Banks on Unsplash
Monopoli Team

Πλούσια ιστορία, μνημεία εξαιρετικής ομορφιάς, σπουδαία μουσεία, τέλειο φαγητό, dolce vita σε πλατείες και μπαράκια. Η Ρώμη είναι μια πόλη που κλέβει την καρδιά εκατομμυρίων επισκεπτών κάθε χρόνο. Είναι η πόλη που θα σε ταξιδέψει στο παρελθόν, θα σε γοητεύσει, θα σε εμπνεύσει και θα σε κάνει να μην χορταίνεις να την επισκέπτεσαι ξανά και ξανά.

«Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα», λέει ένα παλιό ιταλικό ρητό, οπότε μην περιμένετε να τα ανακαλύψετε όλα σε ένα Σαββατοκύριακο. Η ιταλική πρωτεύουσα απαιτεί να την περπατήσεις για να νιώσεις το μεγαλείο και την επιβλητική ομορφιά της. Παρακάτω θα βρείτε 10 από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να πάρετε μια γερή γεύση από την Αιώνα Πόλη.

Δείτε το Κολοσσαίο

Η Ρώμη είναι ένα υπαίθριο μουσείο και δεδομένου ότι το ιστορικό κέντρο της είναι μικρό, μπορείτε εύκολα να περπατήσετε από το ένα αξιοθέατο στο άλλο. Το στολίδι του ιστορικού κέντρου είναι το Κολοσσαίο, ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Ρώμης αλλά κι ένα από τα γνωστότερα παγκοσμίως. Η σπουδαία αυτή αρένα των μονομάχων είναι το μεγαλύτερο και επιβλητικότερο αμφιθέατρο της αρχαιότητας. Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν περιήγηση στις υπόγειες στοές και αίθουσες του μνημείου, όπου άλλοτε οι μονομάχοι και τα άγρια ζώα ετοιμάζονταν για τη μάχη, στα ερείπια της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς, στον Παλατίνο Λόφο και στην Αψίδα του Κωνσταντίνου.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b