MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 8 προτάσεις για την Παρασκευή 8 Απριλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Παρασκευή 8 Απριλίου 2022.

Εργαστήρι Μαιρηβή: Πασχαλινό Bazaar με χειροποίητες κούκλες για τη στήριξη φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. «Ταξιδεύοντας την Τέχνη»: Προβολή του ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Χαντζή στον κινηματογράφο Τριανόν

Η Artogether-Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία (πρώην Very Special Arts Hellas) παρουσιάζει την Παρασκευή 8 Απριλίου το ντοκιμαντέρ «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», στον κινηματογράφο Τριανόν. Στο πλαίσιο του ομότιτλου καλλιτεχνικού προγράμματος, που έχει ως στόχο την προβολή του έργου καλλιτεχνών με αναπηρία και την ισότιμη καλλιτεχνική συνεργασία ατόμων με και χωρίς αναπηρία, έργα 25 εικαστικών με αναπηρία συνδιαλέχθηκαν με τα χειρόγραφα 25 λογοτεχνών, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από αυτά. Το αποτέλεσμα αυτού του διαλόγου ήταν ένα συλλεκτικό λεύκωμα και μία έκθεση η οποία ταξίδεψε στην Αθήνα, τον Βόλο, τα Ιωάννινα και τη Σπάρτη στα αντίστοιχα μουσεία του δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Το ντοκιμαντέρ περιγράφει αυτό το πλούσιο ταξίδι μέσα από συνεντεύξεις με τους συντελεστές του προγράμματος και βαθαίνει τον διάλογο ανάμεσα στους εικαστικούς και τους λογοτέχνες, αυτή τη φορά με τη δια ζώσης συνάντηση και συζήτησή δύο ζευγαριών.
Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 | 18:30
Είσοδος δωρεάν
Κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, Αθήνα. Τηλ.: +30 210 8215469. Email: [email protected]. | http://www.trianon.gr/v1/

2. Απρίλιος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Απρίλιο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα. Από την Πέμπτη 7/4 και για μία εβδομάδα, σειρά έχει η ταινία «Στα βήματά της» (25′) της Αναστασίας Κρατίδη. Ειδική Μνεία –26ο Φεστιβάλ  Σαράγεβο.  Βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» της Βουλής των Ελλήνων, Βραβείο ΕΤΕΚΤ -43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

3. 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Επιστρέφει με προβολές σε φυσικούς και διαδικτυακούς χώρους

Αφιέρωμα Ισότητα – Writing With Fire

Αυτόν τον Απρίλιο, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου επιστρέφει με πλούσιο πρόγραμμα προβολών και παράλληλων εκδηλώσεων, αφιερώματα, διαδικτυακές προβολές προσβάσιμες σε όλους εντός Ελλάδας, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συμπαραγωγές αλλά και «Ντοκιμαντέρ για όλους» με καθολικά προσβάσιμες προβολές. Το ραντεβού δίνεται από τις 8 έως τις 17 Απριλίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας (Αριστομένους 33) και σε άλλες 11 πόλεις: την Πάτρα, την Αμαλιάδα, το Άργος, την Τρίπολη, το Ναύπλιο, τη Σπάρτη, τα Φιλιατρά, το Γύθειο, το Ξυλόκαστρο, την Ακράτα και τη Δημητσάνα.
8-17 Απριλίου 
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠολλές ταινίες, μία αυστηρά ακατάλληλη12.09.2018

Εκθέσεις

4. ΓΗ-ΝΕΚΥΙΑ: Ομαδική Έκθεση στην The Project Gallery

Ισμήνη Μπονάτσου_BANG BANG_2022_175x130_ακρυλικά μολύβια παστέλ κοπτική σε χαρτί

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, στις 7 μ.μ. στην The Project Gallery εγκαινιάζεται η έκθεση «ΓΗ-ΝΕΚΥΙΑ» με τις εικαστικούς Μαργαρίτα Βασιλάκου, Κυριακή Μαυρογεώργη, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Ισμήνη Μπονάτσου και Αννέττα Σπανουδάκη. Την έκθεση επιμελείται η συγγραφέας Μαρία Γιαγιάννου. Πέντε συν μία γυναίκες συναντιούνται σε έναν μαντικό κύκλο, σε ένα εικαστικό αντι-μοιρολόϊ, για να μοιραστούν το άσμα της ζωής και του θανάτου. Τα ζωγραφικά έργα, τα γλυπτά και οι εγκαταστάσεις της έκθεσης συνθέτουν ένα εικαστικό ερωτηματολόγιο με σκοπό τη διαλεύκανση των γρίφων μιας γλυκιάς αλλά και επικίνδυνης ζωής, που απευθύνεται σε όλες τις όψεις της γυναικείας εμπειρίας σ’ έναν μεταμοντέρνο κόσμο με αρχαίες ρίζες.
Εγκαίνια: Παρασκευή 8 Απριλίου, 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 8 Απριλίου  έως 7 Μαΐου 2022
Ωράριο: Τρίτη – Σάββατο: 12:00 – 20:00 (Η Γκαλερί θα παραμείνει κλειστή κατά τις αργίες του Πάσχα 22 & 23/4 Μεγάλη Παρασκευή κ Μεγάλο Σάββατο).
The Project Gallery, Νορμανού 3 (εντός της στοάς), 1ος Όροφος, Μοναστηράκι, Αθήνα. | Email: [email protected] | http://www.theprojectgallery.gr/

5. Γιώργος Ρόρρης – Γυναίκα: Έργα από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου στην Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων

Η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων ανοίγει τον κύκλο περιοδικών εκθέσεων για το 2022 με έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους, το Γιώργο Ρόρρη. Στα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση, πρωταγωνιστεί η γυναικεία μορφή σε ποικίλες ηλικιακές φάσεις, στάσεις και στιγμές, πάντα σε οργανική και αδιάσπαστη ενότητα με τον ζωτικό χώρο του εργαστηρίου του ζωγράφου. Στόχος του είναι να αποτυπώσει τη σύγχρονη Ελληνίδα, την απλή καθημερινή γυναίκα της εποχής που αγωνίζεται και ζει τη δική της ζωή.
Εγκαίνια: 8 Απριλίου 2022, 19:30
Διάρκεια: 8 Απριλίου – 31 Μαΐου  2022
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή: 10:00 – 16:00 (Δευτέρα & αργίες, κλειστά).
Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Παλαιά Ανάκτορα, Κέρκυρα. Τηλ:2661 048690. 

6. View Master: Έκθεση της Λίλας Μπελιβανάκη στη Sianti Gallery

Η Sianti Gallery την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 στις 19:00 εγκαινιάζει την ατομική έκθεση της Λίλας Μπελιβανάκη με τίτλο «View Master». Ο τίτλος, εμπνευσμένος από το θρυλικό παιχνίδι της δεκαετίας των 80s, αποτυπώνει ακριβώς αυτό που υποδηλώνει. Σύγχρονες ιστορίες της καθημερινής ζωής που αποδίδονται με μία σχεδόν σουρεαλιστική ωμότητα. Όλα αυτά, όμως, ξεδιπλώνονται σε έναν τρισδιάστατο φόντο με σατιρική διάθεση. Τα πρόσωπα που συμμετέχουν είναι αναγνωρίσιμα οικεία με παραμορφωμένα τα φυσικά χαρακτηριστικά αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό ότι ο καθένας μας έχει τον ρόλο του στο θεατρικό σανίδι της ζωής.
Εγκαίνια: Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, ώρα : 19:00
Διάρκεια Έκθεσης: Παρασκευή 8 Απριλίου – Σάββατο 30 Απριλίου 2022
Ωράριο: Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 10:00 – 20:00. Τετάρτη: 10:00 – 15:00. Σάββατο: 10:00 – 16:00.
Sianti Gallery, Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Αθήνα (Πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη). Τηλ: 210 7245432, 210 3648335. E: [email protected] | https://ikastikos-kiklos.com/.

7. «Cruising»: Μια πολυαισθητηριακή φωτογραφική εγκατάσταση του Atridis στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον

Η έκθεση «Cruising», η οποία παρουσιάζεται στις 8,9,10 και 14 Απριλίου στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον, είναι μία πολυαισθητηριακή φωτογραφική εγκατάσταση του καλλιτέχνη Atridis, η οποία καλεί τους θεατές σε μία ιδιαίτερη εμπειρία. Τα ερωτικά σινεμά και οι βιντεο-καμπίνες είναι περιβόητα μέρη για όσους αποζητούν να κάνουν cruising και να εξερευνήσουν τις φαντασιώσεις τους. Μέσα από μια σειρά φωτογραφιών που συνοδεύονται από ηχητικά στοιχεία και ειδικό φωτισμό, η έκθεση αντανακλά την μυστηριώδη ατμόσφαιρα των χώρων αυτών, στοχεύοντας να διατηρήσει την παλαιότερη τους αίγλη προτού εξαφανιστούν ολοκληρωτικά.
‘Ωρες λειτουργίας: Η έκθεση θα είναι ανοιχτή 8, 9, 10 και 14 Απρίλη 2022 απο 6:00μμ έως 10:00 μμ.
O xώρος: Μπάγκειον Ξενοδοχείο Πλατεία Ομονοίας 18, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάμπλο Πικάσο: Ο πολύπλευρος καλλιτέχνης μέσα από τα δικά του λόγια12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

8. Εργαστήρι Μαιρηβή: Πασχαλινό Bazaar με χειροποίητες κούκλες για τη στήριξη φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών

Στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» – Κουκλοθέατρο, στο Μεταξουργείο πρόκειται να εκτεθούν, στις 8,9 κα 10 Απριλίου, κούκλες («Το επισκεπτήριο») και χειροποίητες δημιουργίες φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών, που αξιοποίησαν το «νεκρό χρόνο» της φυλακής δημιουργικά. Το πασχαλινό Bazaar διοργανώνουν από κοινού το εργαστήριο «Λόγος και Ύφασμα» της ΑΡΣΙΣ, το εργαστήρι ραπτικής «Modistra» του Δικτύου Στήριξης φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών και το «Εργαστήρι Μαιρηβή». Στο πλαίσιο της Έκθεσης, το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 στις 8 μ.μ., ο πρωτομάστορας των παραμυθιών Στέλιος Πελασγός αφηγείται παραμύθια κι ιστορίες ζωής, από όλο τον κόσμο για μικρούς και μεγάλους. Η βραδιά αποσκοπεί να απαντήσει σε ερωτήματα όπως: «Φυλακή μπορεί να είναι ένα σκοτεινό μπουντρούμι ή ένα πλούσιο σπίτι, ένα ξεροπήγαδο ή ένα μπουκάλι, τι είναι όμως ελευθερία και πώς απελευθερώνεται κανείς»; Όλα έσοδα θα διατεθούν για να καλυφθούν οι ανάγκες αυτών των γυναικών.
Παρασκευή 8, Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Απριλίου, 11 π.μ. – 8 μ.μ.
Βραδιά Αφήγησης: Συμμετοχή 5€ (Σάββατο 9/4, 20:00)
«Εργαστήρι Μαιρηβή», Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο. τηλ.: 2105222181 & 6942420062. Ε: [email protected], www.mairivi.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJake Bugg: Το παιδί θαύμα από τη Βρετανία που έρχεται να μας μάθει το νέο κύμα της brit pop12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b