MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Πρεμιέρες: Και μετά τα Όσκαρ το «Morbius» της Marvel

Στην μετα-οσκαρική περίοδο που μπαίνουμε η Marvel ανοίγει τον χορό των φρέσκων μεγάλων μπλοκμπάστερ με τον αμφιλεγόμενο νέο αντιήρωα της ονόματι «Morbius».

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Morbius

Ο «Morbius»του Ντάνιελ Εσπινόζα δεν είναι άσχημο φιλμ αλλά αφήνει την αίσθηση της χαμένης ευκαιρίας. Ο Τζάρεντ Λέτο στο βασικό ρόλο προσθέτει γοητεία και ανθρωπιά στον χαρακτήρα του απελπισμένου επιστήμονα, η σύνδεση του βαμπιρικού μύθου με το σύμπαν υπερηρώων της Marvel αποδεικνύεται απόλυτα συμβατή αλλά ο σκηνοθέτης ενώ αρχικά δείχνει τάσεις γιαμια εναλλακτική μελέτη του κόμικ ήρωα την ύστατη ώρα στρέφεται στα έτοιμα και δοκιμασμένα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Πατέρας

Ο «Πατέρας» του σέρβου Σρνταν Γκολούμποβιτς περιγράφει την οδύσσεια ενός ταλαίπωρου πατέρα να πάρει πίσω την κηδεμονία των παιδιών του σε ένα βραδυφλεγές δράμα που βασίζεται σε αυθεντικό περιστατικό.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Γυναίκες μαχήτριες: Η τριπλή απελευθέρωση

Το ντοκιμαντέρ «Γυναίκες μαχήτριες: Η τριπλή απελευθέρωση» του Λεωνίδα Βαρδαρού εκτός από το μείζον θέμα της ανάδειξης του αγώνα κάποιων γυναικών αγωνιστριών που έζησαν πολύχρονες διώξεις, φυλακίσεις και εξορίες από την εποχή της δικτατορίας του Μεταξά μέχρι τον Εμφύλιο και την Χούντα των Συνταγματαρχών, ενισχύει τη δυναμική του χάρη στις oncamera καταθέσεις ψυχής 22 αυθεντικών μαχητριών.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Cunningham

Για τους λάτρεις του χορού και όχι μόνο το θεαματικό ντοκιμαντέρ «Cunningham» αφηγείται – με δέλεαρ κάποιες συναρπαστικές τρισδιάστατες χορογραφίες- την ιστορία και το καινοτόμο έργου του εμβληματικού Αμερικανού χορογράφου Μερς Κάνινγχαμ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Sonic: Η ταινία 2

Το «Sonic: Η ταινία 2» του Τζεφ Φάουλερ αποτελεί το σίκουελ της προ διετίας ταινίας που γυρίστηκε με τη συνύπαρξη αυθεντικών ηθοποιών – ο Τζιμ Κάρει ξανά στο ρόλο του κακού- και CGI τεχνολογίας.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Τα ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Τέλος, το ντοκιμαντέρ «Τα ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ» του Θωμά Σίδερη περιγράφει τον ξεριζωμό του ντόπιου πληθυσμού της πόλης του Νοτίου Καυκάσου εξαιτίας του πολέμου.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b