MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

World Press Photo 2022: Νικητής Ευρώπης ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης με τη φωτογραφία από τις φωτιές στην Εύβοια

Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο της 81χρονης Παναγιώτας Κριτσιόπη από πέρσι το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών της Βόρειας Εύβοιας, ανέδειξε τον Κωνσταντίνο Τσακαλίδη σε νικητή Ευρώπης για το World Press Photo 2022.

Evia Island Wildfire ©Konstantinos Tsakalidis
Monopoli Team

Η συγκλονιστική φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, που έκανε τον γύρο του κόσμου στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου το καλοκαίρι του 2021, αποτυπώνει την 81χρονη Παναγιώτα Κριτσιόπη τη στιγμή που θρηνεί με μία βωβή – αλλά τελικά εκκωφαντική – κραυγή, ενώ πίσω της μαίνονται οι καταστροφικές φωτιές που έπληξαν τη Βόρεια Εύβοια. Η γυναίκα αυτή δεν άργησε να γίνει «σύμβολο» για όλα όσα δύσκολα βίωσαν οι άνθρωποι στις πυρόπληκτες περιοχές, ενώ έγινε και viral στα social media.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTIME: Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο από τις φωτιές στην Εύβοια στις κορυφαίες φωτογραφίες του 202112.09.2018

Όταν στις αρχές του Αυγούστου, ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης αποτύπωνε με τον φωτογραφικό του φακό την σπαρακτική αυτή εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια, δεν είχε φανταστεί πως αυτό θα έκανε τον γύρο του κόσμου και ότι 5 μήνες μετά θα βρισκόταν σε ένα από τα εξώφυλλα του περιοδικού TIME, ανάμεσα στις πιο δυνατές φωτογραφίες του 2021.

Σήμερα, το στιγμιότυπο αυτό ανέδειξε τον Κωνσταντίνο Τσακαλίδη και σε νικητή Ευρώπης για το World Press Photo 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του Athens Photo World.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦωτιά στην Εύβοια: Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο της 81χρονης πρωτοσέλιδo στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου12.09.2018

Η έκθεση του World Press Photo 2022 θα παρουσιαστεί στο Ελληνικό κοινό στο πλαίσιο του Athens Photo World 2022 με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος/ΙΣΝ στο Ισόγειο της Εθνικής Βιβλιοθήκης/ΕΒΕ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος/ΚΠΙΣΝ από τις 20 Μαΐου μέχρι τις 11 Ιουνίου.

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b