MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 8 προτάσεις για την Τρίτη 8 Μαρτίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 8 Μαρτίου 2022.

«Παναρμόνια»: Αφιέρωμα στην Ελληνίδα εικαστικό Σοφία Καλογεροπούλου από την Εθνική Λυρική Σκηνή
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Ημέρα της Γυναίκας: Γυναίκες αγωνίστριες μπροστά και πίσω από την κάμερα σε ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη

«Το διαζύγιο. Η δίκη της Βιβιάν Αμσαλέμ» (2014)

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Πρεσβεία του Ισραήλ, η Πρεσβεία του Μαρόκου και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνουν αφιέρωμα για την Ισραηλινή ηθοποιό και σκηνοθέτρια Ρονίτ Ελκαμπέτς. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει την ταινία «Τα Μαύρα Τετράδια», ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο της Ρονίτ Ελκαμπέτς από τον αδελφό και συνεργάτη της, σκηνοθέτη Σλόμι Ελκαμπέτς που προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς και την εμβληματική της ταινία «Το διαζύγιο. Η δίκη της Βιβιάν Αμσαλέμ». Παράλληλα, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, θέλοντας να τιμήσει τις γυναίκες που αγωνίζονται εμπρός και πίσω από την κάμερα, θα προβάλλει, από ελληνικής πλευράς, τη βραβευμένη στην Μπερλινάλε ταινία «Στο σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα. | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών εδώ.
Τρίτη 8/3, από τις 19:00 (Ώρα προσέλευσης στις 18:30)
Ελεύθερη είσοδος
Ταινιοθήκη Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Αθήνα (Μετρό Κεραμεικός). Τηλ: +30 210 3612046 και  +30 210 3609695 (ext. 0117) | E: [email protected] |  http://www.tainiothiki.gr

2. «Οι Κατίνες μου»: Προβολή του ντοκιμαντέρ της Βίλμας Μενίκη στην Τεχνόπολη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Πολιτιστικός Οργανισμός ARTENS, σε συνεργασία με το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, προβάλλει την Τρίτη στις 19.30 στην Τεχνόπολη (Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ», Πειραιώς 100 – Γκάζι) το ντοκιμαντέρ της Βίλμας Μενίκη «Οι Κατίνες μου», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.  Το ντοκιμαντέρ αφορά την ιστορία της Αυτόνομης Ομάδας Γυναικών Θεσσαλονίκης, 1985-1995. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.
Τρίτη 8/3, 19:30
Είσοδος Ελεύθερη: Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο: 210 33 17 312 ή στο email: [email protected].
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. Τηλ: 2130109300. athens-technopolis.gr.

3. American Book Club: Ανατρεπτικοί αμερικανοί συγγραφείς σε ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με την MoovieReel παρουσιάζει το «American Book Club», ένα αφιέρωμα σε ανατρεπτικούς Αμερικανούς συγγραφείς μέσα από τη μαγεία της 7ης τέχνης. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται 8-10 Μαρτίου 2022, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα). Τρίτη 8 Μαρτίου 19:00: Το Πορφυρό Χρώμα, Steven Spielberg | ΗΠΑ | 1985 | 154’. Προλογίζει: Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος, Κριτικός Κινηματογράφου.
Τρίτη 8/3, 19:00
Είσοδος: Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσης και απαραίτητη επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Κρατήσεις: www.hau.gr.
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (2103680052), [email protected], www.hau.gr.

4. Μάρτιος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Μάρτιο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα. Αυτήν την εβδομάδα (ως και τις 9 Μαρτίου), στην απογευματινή προβολή, παίζεται το «Νόημα του Αυγούστου» (26′) του Μάνου Παπαδάκη. Βραβεία: Α’ Ανδρικού Ρόλου (43ο Φεστιβάλ Δράμας, 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας -Νύχτες Πρεμιέρας), Ήχου (43ο Φεστιβάλ Δράμας).
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗμέρα της Γυναίκας: Όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων12.09.2018

Εκθέσεις

5. «landscape stories»: Σύγχρονες προσεγγίσεις του ελληνικού τοπίου σε μια έκθεση στο MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Το MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «landscape stories». Η έκθεση επιχειρεί να παρουσιάσει σύγχρονες προσεγγίσεις του ελληνικού τοπίου, εξετάζοντας τη φυσική και περιαστική εκδοχή του και όχι την αστική. Αρχαιολογικοί χώροι ιδωμένοι από drone, o Μαραθώνας ως τόπος καθημερινών χρήσεων που υπερβαίνουν το ιστορικό του φορτίο, τοπία αναστατωμένα από την αγωνία προσφύγων που τα διέσχισαν ή τα κατοίκησαν προσωρινά τα τελευταία χρόνια, το οροπέδιο του Λασιθίου σκεπασμένο απο την πάχνη της ιστορίας, κάναβοι εικόνων με μικροτοπία ενδημικής χλωρίδας, τόποι υπό την τουριστική επιρροή και την ανθρώπινη οικιστική παρέμβαση, τοπία στον απόηχο της πυρκαγιάς, τοπία με κυρίαρχο το υγρό στοιχείο, είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες των 19 φωτογράφων της έκθεσης.
Διάρκεια έκθεσης: 8 Μαρτίου – 28 Αυγούστου 2022
Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 η επίσκεψη στην έκθεση θα είναι δωρεάν για το κοινό, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας 11:00-21:00.
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 11:00-19:00, Πέμπτη: 11:00-20:00.
MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α’, Προβλήτα Α’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Τηλ: +30 2310 566716. Ε: [email protected]. www.momus.gr.

6. Not Ashamed Of My Body Shape: Ομαδική Εικαστική Έκθεση στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Αριστείδης Χρυσανθόπουλος, Suddenly, 24x42cm, Ακουαρέλα

O Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος παρουσιάζει, σε συνεργασία με τη Διεθνή Πολιτιστική Πλατφόρμα Art Hub Athens / Art for social change και τον Δημήτρη Λαζάρου, την ομαδική έκθεση εικαστική έκθεση «Not Ashamed Of My Body Shape». Στόχος της έκθεσης είναι μέσα από την Τέχνη να περάσει στις καρδιές και στο μυαλό όσων την επισκεφτούν ένα και μόνο σύνθημα: «Δεν ντρέπομαι για το σώμα μου – αγαπώ τον εαυτό μου για να αγαπήσω τους άλλους!!!».
Εγκαίνια: Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022 | 5 – 9μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 8 έως 19 Μαρτίου 2022
Ημέρες και Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός Τετάρτης): 5 – 9 μ.μ. και Σάββατο: 12 – 4 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος, Πλατεία Κολωνακίου 2, Αθήνα.

7. «Το παλιό μας σπίτι στέκει»: Ατομική έκθεση της Άντας Αναστασέα στην Γκαλερί «7»

Την Τρίτη 8 Μαρτίου η Γκαλερί «7» παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Άντας Αναστασέα με τίτλο: «Το παλιό μας σπίτι στέκει». Η Άντα Αναστασέα μέσα στην καινούργια ενότητα έργων της, πραγματεύεται την έννοια του οίκου και της οικίας, της μνήμης και της μνημοτεχνικής, της εγκατάλειψης και του χρόνου, με το βλέμμα του ταξιδιώτη που περιηγείται στο χρόνο και τον χώρο. Τον προσωπικό καταρχήν και τον συλλογικό στη συνέχεια, αφού μέσα από αυτή την διαδρομή μετουσιώνει και μεταμορφώνει το συναίσθημά της. Επιμέλεια έκθεσης: Εφη Μιχάλαρου.
Διάρκεια έκθεσης: 08 – 26.03.22
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή :11-2 μ.μ. & 6-9 μ.μ. και Τετάρτη, Σάββατο : 11-3 μ.μ.
Γκαλερί «7», Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου. Τηλ: 21 0361 2050. Ε: [email protected] | http://gallery7.gr/

8. «Παναρμόνια»: Αφιέρωμα στην Ελληνίδα εικαστικό Σοφία Καλογεροπούλου από την Εθνική Λυρική Σκηνή

H Εθνική Λυρική Σκηνή, Σκηνή σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη διακεκριμένη Ελληνίδα εικαστικό Σοφία Καλογεροπούλου με μια μεγάλη έκθεση ζωγραφικής για το πλούσιο καλλιτεχνικό της έργο. Η έκθεση με τίτλο «Παναρμόνια», η οποία είναι βασισμένη στο Λεξικό της Ελληνικής Μουσικής του Τάκη Καλογερόπουλου, παρουσιάζεται παρουσιάζεται από τις 8 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 2022, καθημερινά 09.00-21.00, στο Αίθριο του 4ου ορόφου της ΕΒΕ στο ΚΠΙΣΝ.
Επίσημα εγκαίνια: Τρίτη 8 Μαρτίου στις 17.00
Διάρκεια έκθεσης: 8 Μαρτίου – 5 Απριλίου 2022.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 09.00-21.00
Είσοδος ελεύθερη
Αίθριο 4ου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤην Ημέρα της Γυναίκας πάμε θέατρο: 9 παραστάσεις με γυναικείες ιστορίες στη θεατρική Αθήνα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b