MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Την Ημέρα της Γυναίκας πάμε θέατρο: 9 παραστάσεις με γυναικείες ιστορίες στη θεατρική Αθήνα

Με αφορμή την γιορτή της γυναίκας, συγκεντρώσαμε 9 θεατρικές παραστάσεις με ιστορίες γυναικών που παίζονται τώρα σε διάφορα θέατρα της Αθήνας.

author-image Αγγελική Κατσίκα

1. “Αντιγόνη” στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης

Φωτογραφία: Ρούλα Ρέβη

Η «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ, παρουσιάζεται στο Υπόγειο του Θέατρου Τέχνης Καρόλου Κουν, σε σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόπαππα. Η Αντιγόνη ως μυθικό πρόσωπο θέτει ένα γοητευτικό αίνιγμα ανά τους αιώνες. Τι την ωθεί να συγκρουστεί με την εξουσία; Η σύγκρουση αυτή δικαιολογεί τη θυσία της ζωής της; Μια εμβληματική γυναίκα της αρχαιότητας που έθιξε το δικαίωμα της ατομικής ελευθερίας και ιδιωτικότητας του, ακολουθώντας το δικό της αίσθημα της δικαιοσύνης. Παραστάσεις: Πέμπτη έως Σάββατο στις 20.30 και Κυριακή στις 19.00.  Εισιτήρια: Κανονικό: 18 ευρώ, Μειωμένο: 14 ευρώ, Ατέλεια: 7 ευρώ, Κάθε Πέμπτη γενική είσοδος: 14 ευρώ. Προπώληση: viva.gr. Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν-Υπόγειο Πεσμαζόγλου 5, Τηλ. 210.3228706- 210.3222760.

2. “Μαρίκα Νίνου – Σαν άστρο” στο Θέατρο Τέχνης

Η παράσταση “Μαρίκα Νίνου”, παρουσιάζεται, στη Σκηνή Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης, σε μια παράσταση υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Μαριάννας Κάλμπαρη. Μια θεατρική παράσταση με ζωντανά ρεμπέτικα τραγούδια αλλά και χορό-ακροβασία, που ξετυλίγει το νήμα της σύντομης και πολυτάραχης ζωής της ακροβάτισσας που έγινε μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια: της Μαρίκας Νίνου αλλά και ίδιας της εποχής της, κατά τη διάρκεια της οποίας πρόλαβε να αναπτυχθεί , να εδραιωθεί αλλά και να ξεκινήσει να παρακμάζει το αυθεντικό ρεμπέτικο τραγούδι. Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή, απογευματινή στις 7μ.μ.. Πέμπτη, βραδινή στις 9μ.μ. Παρασκευή και Σάββατο, βραδινή στις 8μ.μ. Εισιτήρια: γενική είσοδος 18 ευρώ, μειωμένο 14 ευρώ, ατέλεια 5 ευρώ. Κάθε Τετάρτη γενική είσοδος 14 ευρώ. Προπώληση: viva.gr. Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα. Τηλέφωνα ταμείου: 2103222464, 2103236732.

3. “Μήδεια”, στο Θέατρο Άνεσις

Η αριστουργηματική τραγωδία του Ευριπίδη, «Μήδεια», παίζεται στο Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Κάτιας Γέρου. Το ψυχολογικό κλίμα της Μήδειας είναι το μίσος. Εξελίσσεται ένας εφιάλτης, προσγειωμένος στο επίπεδο του κρεβατιού, του προδομένου έρωτα, ακριβώς όπως στα όνειρα. Η τραγική ιστορία ενός μυθικού γυναικείου προσώπου που προδόθηκε και αναζητά εκδίκηση η οποία τελικά έρχεται με τον πιο τραγικό τρόπο. Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21.15. Εισιτήρια: 15€ , 12€ Φοιτητικό, Ανέργων. Προπώληση: viva.gr. Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα. Τηλ. 2107718943 |

4. “Μαρίκα”, στο Θέατρο Χώρα

Η Νένα Μεντή και ο Πέτρος Ζούλιας συναντούν επί σκηνής την Μαρίκα στο Θέατρο Χώρα και ταξιδεύουν στον πολυδιάσταστο και αντιφατικό κόσμο της Μαρίκας Κοτοπούλη. Η Μαρίκα Κοτοπούλη, υπόδειγμα επιβίωσης, ενώ γεννήθηκε μέσα σε μεγάλη φτώχεια, κατάφερε να αποκτήσει μοναδική δόξα και χρήμα. Η ζωή της χαρακτηρίστηκε από ακραία πάθη, τρελούς έρωτες και θανάτους, που σημάδεψαν την εθνική μας ταυτότητα. Λατρεύτηκε σαν βασίλισσα και κυνηγήθηκε σαν χαμίνι του δρόμου. Πέρασε μέσα από τρεις πολέμους και στάθηκε όρθια, γιατί πάνω από το ταλέντο της θεατρικής της τέχνης, διέθετε το μοναδικό ταλέντο της ζωής. Η Μαρίκα ήθελε και ήξερε να ζει τη ζωή της απόλυτα και αντισυμβατικά. Ενώ ανήκε στο κατεστημένο, ήξερε να πηγαίνει κόντρα σ΄αυτό, όποτε η περίσταση και τα πιστεύω της το απαιτούσαν. Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 19:00, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00. Εισιτήρια: Πλατεία: 18 ευρώ, εξώστης: 16 ευρώ. Προπώληση: viva.gr. Διεύθυνση: Αμοργού 20, Αθήνα 112 56. Τηλέφωνο: 21 0867 3945

5. “Frida ΚΙ ΑΛΛΟ”, στο θέατρο Alhambra

«Frida ΚΙ ΑΛΛΟ», μια παράσταση είναι βασισμένη στη ζωή και το έργο της Μεξικανής ζωγράφου Frida Kahlo παρουσιάζεται στο θέατρο Alhambra σε σκηνοθεσία του Fly Theatre. Η πολυμεσική παράσταση Frida ΚΙ ΑΛΛΟ πραγματεύεται την ιστορία της ζωγράφου, τους φυσικούς περιορισμούς της και τον πόνο που την ώθησαν να δημιουργήσει ένα σύμπαν που κυριαρχείται από κίνηση και πάθος. Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00. Εισιτήρια: Κανονικό  15 ευρώ, μειωμένο 12 ευρώ. Προπώληση: viva.gr. Διεύθυνση: Στουρνάρη 53, Αθήνα 104 32. Τηλέφωνο: 21 0522 0120.

6. “Φροσύνη & Πασού”, στο Θέατρο Άβατον

«Δε μετανιώνω. Θα σας έπνιγα ξανά όλες σας. Και ειδικά εσένα. Δεν είσαι πια δική του. Δεν είσαι κανενός. Ποια εξουσιάζει τώρα; Σε ποια ανήκει εκείνος; Ποια ζει; Ποια είναι η δυνατότερη;». Οι μονόλογοι του Στέφανου Παπατρέχα «Φροσύνη» και «Πασού», επιστρέφουν στο Θέατρο Άβατον για 5 Δευτερότριτα. Μια γυναίκα ηθοποιός στο πλαίσιο ενός αυτοσχεδιασμού ετοιμάζει δύο μονολόγους, πάνω σε δύο εντελώς διαφορετικές γυναίκες. Κοινό τους σημείο: ο έρωτάς τους για τον ίδιο άντρα. Η γυναίκα-θρύλος των Ιωαννίνων και η ηθική αυτουργός του πνιγμού της ζωντανεύουν από την Σύνθια Μπατσή, εξιστορώντας η καθεμία τη δική της πλευρά και ξεδιπλώνοντας δύο διαφορετικές εκδοχές της ίδιας ιστορίας. Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:15 η «Φροσύνη» και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22:00 η «Πασού», έρχονται να ρίξουν φως σε μια σκληρή, αμφιλεγόμενη, αλλά αληθινή ιστορία. Εισιτήρια: €10 κανονικό, €7 φοιτητικό, €5 ανέργων. Προσφορά εισιτηρίων και για τις δύο παραστάσεις: €14 κανονικό, €10 φοιτητικό, €7 ανέργων. Προπώληση: viva.gr. Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός (Μετρό Κεραμεικός). Πληροφορίες: Τηλ.: 2103412689.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν&Πλην: «Αντιγόνη» στο Θέατρο Τέχνης12.09.2018

7. “Η πόρνη από πάνω”, στο Θέατρο Coronet

«Η πόρνη από πάνω», με την Κατερίνα Διδασκάλου παίζεται στο θέατρο Coronet σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της. Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα στις 19:30 και Τρίτη στις 21:15. Εισιτήρια: 18, 15, 12 ευρώ. Προπώληση: viva.gr. Φρύνης 11 και Υμηττού, Παγκράτι.

8. “Γυναικείες Ιστορίες”, στον Πολυχώρο Vault

Η θεατρική παράσταση  «Γυναικείες Ιστορίες»  παίζεται σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, στον Πολυχώρο Vault. Μέσα από τις ιστορίες αυτών των γυναικών και την αιχμηρή πένα του Γιώργη Μασσαβέτα θίγονται και καυτηριάζονται θέματα όπως η ενδοοικογενειακή βία, η γυναικοκτονία, η σεξουαλική κακοποίηση, η θέση της γυναίκας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, ο φόβος της κοινωνικής κατακραυγής, τα προξενιά, η πορνεία, η μοιχεία, η υπογεννητικότητα, ο αναλφαβητισμός, η θρησκοληψία, ο κομματικός φανατισμός, οι πολιτικές διαμάχες, οι πληγές του πολέμου, τα εγκλήματα του Εμφυλίου, ο ρατσισμός, η προσφυγιά και πάνω από όλα η μητρότητα. Παραστάσεις: Κυριακή στις 18:15. Εισιτήρια: 15 ευρώ, 12 ευρώ. Προπώληση: viva.gr. Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός, Τηλ. Επικοινωνίας 213 0356472.

9. “Η Πτέρυγα”, στο θέατρο Χώρος

Η Πτέρυγα, μια ονειρική παράσταση για τη μητρότητα εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, επιστρέφει στο θέατρο Χώρος, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου. Αντλώντας υλικό από αληθινές συνεντεύξεις και περιστατικά, η Πτέρυγα εξερευνά τα όρια της πραγματικότητας, της λογικής και της ελευθερίας βούλησης των γυναικών που κυοφορούν, δίνοντας μάχη για τη μητρότητα. Μια παράσταση στα όρια της περφόρμανς και του σωματικού θεάτρου, ξεχωριστή, γεμάτη συγκίνηση και χιούμορ, για την αγάπη και τη μνήμη, τον έρωτα και τη διαφορετικότητα, την απώλεια και τα όνειρα των ανθρώπων για τη δημιουργία μιας νέας ζωής. Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00. Εισιτήρια: Κανονικό 15 ευρώ, μειωμένο 12 ευρώ, early bird 10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.  Πραβίου 6 – 8, Αθήνα 118 55.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια ιστορία αγάπης: Επιστρέφει σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα στο Θέατρο Άνεσις12.09.2018

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b