MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Google τιμά με doodle την έναρξη των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων

Ξεκινούν σήμερα οι χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες και η Google τιμά με το σημερινό της doodle τη σπουδαία αυτή αθλητική διοργάνωση – Με δυο αθλητές συμμετέχει η Ελλάδα.

Monopoli Team

Σπουδαία ημέρα για τον αθλητισμό είναι η σημερινή καθώς σε λίγες ώρες από τώρα θα ξεκινήσουν στο Πεκίνο και επίσημα οι χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες και η Google τιμά με το σημερινό της doodle τη σημαντική αυτή αθλητική διοργάνωση.

Οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα είναι, η 21 ετών αθλήτρια Εύα Νίκου στο Αλπικό Σκι, μαζί με τον συνοδό αθλητή – οδηγό Δημήτρη Προφέντζα και ο 34χρονος αθλητής Κωνσταντίνος Πετράκης στη Χιονοσανίδα.

Το άσχημο είναι πως η έναρξη θα γίνει εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και όπως ανακοίνωσε χθες η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC), οι αθλητές και οι αθλήτριες που προέρχονται από τη Ρωσία και την Λευκορωσία, δε θα λάβουν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου, η IPC δικαιολόγησε αυτήν την απόφαση, με την επισήμανση ότι «ομάδες και αθλητές απειλούν τώρα να μη συμμετάσχουν, διακυβεύοντας τις πιθανότητες επιτυχίας των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022. Η κατάσταση στο χωριό των αθλητών επιδεινώνεται και η εγγύηση της ασφάλειάς τους έχει καταστεί αδύνατη».

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b