MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό Δράμα

Η Γιορτή του Θερισμού στο Θέατρο 104

Από την Τετάρτη 9 Μαρτίου, το έργο «Η Γιορτή του Θερισμού» παρουσιάζεται στο Θέατρο 104, σε σύλληψη και σκηνοθεσία της ομάδας Αντιστροφή.

Monopoli Team

Μια παράσταση βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Άγκνες Μάγνουσντότιρ, μιας γυναίκας καταδικασμένης σε θάνατο που περιμένει υπομονετικά την εκτέλεση της ποινής της. Μέχρι τότε, “φιλοξενείται” στο σπίτι μιας οικογένειας σε κάποια επαρχιακή πόλη της Ισλανδίας διαταράσσοντας συνεχώς τις ισορροπίες.

Ο φόβος για το ξένο και το ανοίκειο, που προκαλεί ο άγνωστος άλλος, η φόνισσα, το “τέρας”, δεν αργεί να μετατραπεί σε αμφιβολία. Μια αμφιβολία που οδηγεί τον κάθε ήρωα σε μια απρόσμενη και λυτρωτική συμφιλίωση με τους άλλους μα και τον ίδιο του τον εαυτό.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, όταν εγκαταλείπουμε τις ταμπέλες, τον φόβο και τις προλήψεις και αντιμετωπίζουμε το μαύρο πρόβατο με κατανόηση; Τι συμβαίνει όταν καταλαβαίνουμε ότι οι πράξεις ενός ανθρώπου πολλές φορές λένε ψέματα και πως η αλήθεια βρίσκεται στην παραδοχή πως οι άνθρωποι είμαστε ατελείς; Ίσως εκεί ν’ ανθίζει ο σπόρος ενός άλλου πιο ανθρώπινου κόσμου.

Σε μια ατελή κοινωνία, γεμάτη με ανθρώπους που κάνουν συνεχώς λάθη, έχει άραγε θέση η θανατική ποινή χωρίς να στερεί από τον άνθρωπο τη δυνατότητα να διορθώνει και να βελτιώνεται; Διακόσια χρόνια μετά την τελευταία εκτέλεση θανατικής ποινής στην Ισλανδία κάποιες χώρες συνεχίζουν να πιστεύουν στην δύναμη της εκδικητικής τιμωρίας στερώντας από κάποια άλλη “Άγκνες” το δικαίωμα στη ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις, της Ornela Vorpsi στο Θέατρο Σταθμός12.09.2018

Η ομάδα Αντιστροφή

Η ομάδα Αντιστροφή δημιουργήθηκε το 2016 και έχει παρουσιάσει δύο παραστάσεις μέχρι σήμερα: Αγαπητέ Τσέχωφ(2016), σύνθεση διηγημάτων του Αντόν Τσέχωφ και Σήμερα ξύπνησα παιδί (2018-2019), πρωτότυπη ιστορία με μουσική, βασισμένη σε κείμενα και βιογραφικά στοιχεία του Έρμαν Έσσε. Στόχος της είναι η έρευνα, η μελέτη και ο πειραματισμός πάνω σε κείμενα ελληνικά και ξένα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ομάδα Αντιστροφή
Σκηνοθεσία: Ομάδα Αντιστροφή/ Επιμέλεια Σκηνοθεσίας - Κίνησης: Αυγουστίνος Κούμουλος

Μουσική: Νίκος Καραδοσίδης
Φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση
Χορογραφία: Αυγουστίνος Κούμουλος

Παίζουν: Δημήτρης Κακαβούλας, Κύρα Καρυτινού, Φιλίππα Σκούρτη, Αλεξία Στολιδάκη

Διάρκεια: 100 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12€, μειωμένο: 8€, ατέλειες: 5€
Πληροφορίες: Προπώληση: https://www.google.com/url?sa=D&q=https://www.viva.gr/tickets/theater/i-giorti-tou-therismou/%3Ffbclid%3DIwAR1hAZvMqcJHB0mIquujMDqH_eFo_2AmmcrUUd0U5Dh-FXyOlTMoapc5Jqc&ust=1646296740000000&usg=AOvVaw2ldZ3G3jCGP2gArMYWnW1N&hl=el&source=gmail
Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο 104 Ευμολπιδών 41, Γκάζι (σταθμός Μετρό: Κεραμεικός). Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947409435, 210 3455020
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b