MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου.

«Πασού». Φωτογραφία: Λιλή Νταλανίκα
Monopoli Team

1. Φροσύνη & Πασού, του Στέφανου Παπατρέχα στο Θέατρο Άβατον

«Δε μετανιώνω. Θα σας έπνιγα ξανά όλες σας. Και ειδικά εσένα. Δεν είσαι πια δική του. Δεν είσαι κανενός. Ποια εξουσιάζει τώρα; Σε ποια ανήκει εκείνος; Ποια ζει; Ποια είναι η δυνατότερη;». Οι μονόλογοι του Στέφανου Παπατρέχα “Φροσύνη” και “Πασού”, επιστρέφουν στο Θέατρο Άβατον για 5 Δευτερότριτα. Μια γυναίκα ηθοποιός στο πλαίσιο ενός αυτοσχεδιασμού ετοιμάζει δύο μονολόγους, πάνω σε δύο εντελώς διαφορετικές γυναίκες. Κοινό τους σημείο: ο έρωτάς τους για τον ίδιο άντρα. Η γυναίκα-θρύλος των Ιωαννίνων και η ηθική αυτουργός του πνιγμού της ζωντανεύουν από την Σύνθια Μπατσή, εξιστορώντας η καθεμία τη δική της πλευρά και ξεδιπλώνοντας δύο διαφορετικές εκδοχές της ίδιας ιστορίας. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:15 η «Φροσύνη» και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22:00 η «Πασού», έρχονται να ρίξουν φως σε μια σκληρή, αμφιλεγόμενη, αλλά αληθινή ιστορία.
Τρίτη 22/2, 20:15, 22:00
5-10€ * Προσφορά εισιτηρίων και για τις δύο παραστάσεις: €14 κανονικό, €10 φοιτητικό, €7 ανέργων
Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός

2. Ο Πατέρας μου η Αθήνα, της Μάνιας Παπαδημητρίου στον Ιανό

Ο Ιανός και η Μάνια Παπαδημητρίου παρουσιάζουν μουσική παράσταση με τίτλο «Ο Πατέρας μου η Αθήνα». Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελλάριο με αφορμή τα 30 χρόνια από τον θάνατό του.
Τρίτη 22/2, 20:30
15€ *link προκράτησης
Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα

3. Η Μικρή μέσα στο Σκοτεινό Δάσος, του Philippe Minyana στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Η ομάδα Black Forest παρουσιάζει στο ΚΕΤ το έργο του Γάλλου βραβευμένου συγγραφέα Philippe Minyana, «Η Μικρή μέσα στο Σκοτεινό Δάσος», σε σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη. Πρόκειται για μια ελεύθερη διασκευή του μύθου «Πρόκνη και Φιλομήλα» από τις «Μεταμορφώσεις» του Οβιδίου.
Τρίτη 22/2, 21:00
5-14€
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Αθήνα

4. Jazz Chronicles: Σωκράτης Σινόπουλος Quartet στο ΚΠΙΣΝ

Το Σωκράτης Σινόπουλος Quartet επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ για τον εορτασμό της επετείου των 5 χρόνων. Το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου χαρακτηρίζεται από την ιδιαιτερότητα του ήχου του που συνδυάζει τον αρχέγονο ήχο τη λύρας με το πιάνο τρίο έχοντας επιρροές από τις ελληνικές και συγγενείς μουσικές παραδόσεις, τη βυζαντινή και την κλασική μουσική, με ποικιλομορφία αυτοσχεδιασμών που αντλούν έμπνευση τόσο από τον κόσμο της τζαζ, όσο και από αυτόν της σύγχρονης μουσικής. Στη συναυλία στο ΚΠΙΣΝ, το Σωκράτης Σινόπουλος Quartet θα παρουσιάσει υλικό από τα δύο αυτά άλμπουμ αλλά και νέες συνθέσεις που θα ακουστούν για πρώτη φορά, με τον ξεχωριστό τρόπο που έχουν οι τέσσερις μουσικοί μέσω του αυτοσχεδιασμού και της διαρκούς αλληλεπίδρασης μεταξύ τους στη σκηνή να κάνουν κάθε συναυλία τους και μία μοναδική εμπειρία.
Τρίτη 22/2, 21:00
5-10€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

5. EXOrgue: Ένα συλλογικό μουσικό project στο Μέγαρο

Το EXOrgue είναι ένα συλλογικό μουσικό project, μία έρευνα πάνω στην κατασκευή νέων και πειραματικών μουσικών οργάνων, αλλά κυρίως μία πρόταση πάνω στη μορφή, στον τρόπο δημιουργίας και στην παρουσίαση ενός μουσικού έργου. Στο επίκεντρό του βρίσκεται ένα νέο μουσικό όργανο, το οrganous, που επινόησε και κατασκεύασε ο Λεό Μωρέλ. Πρόκειται για ένα εκκλησιαστικό όργανο του οποίου τα διάφορα μέρη αποσπώνται χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία του και ο χειρισμός του γίνεται μέσω υπολογιστή ή τροφοδοτούμενο από ζωντανά ακουστικά όργανα. Τρία μουσικά σύνολα, το HANATSU-miroir (Στρασβούργο), το Εnsemble Links (Παρίσι) και το ARTefacts ensemble (Αθήνα), συνεργάζονται με τον Λεό Μωρέλ για την υλοποίηση της ιδέας από το 2018. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα παρουσιαστούν έργα ξένων συνθετών που συμμετείχαν σε προηγούμενα εργαστήρια (Πουασσύ, Στρασβούργο), ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί νέο εργαστήριο με προσκεκλημένο συνθέτη τον Αλέξανδρο Μαρκέα.
Τρίτη 22/2, 21:00
10-15€
Υποσκήνιο Β΄ Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b