MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Του Αγίου Βαλεντίνου πάμε θέατρο: 12 παραστάσεις με θέμα τον έρωτα στη θεατρική Αθήνα

Μια ανάσα πριν την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις που παίζονται σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, με κύριο θέμα τον έρωτα και τις σχέσεις.

author-image Αγγελική Κατσίκα

1. Ανάμεσα σε δύο κόσμους, του Ιβάν Τουργκένιεφ στο Σύγχρονο Θέατρο

Η τελευταία και πιο διάσημη νουβέλα του Ιβάν Τουργκένιεφ («Κλάρα Μίλιτς») με τίτλο Ανάμεσα σε δύο Κόσμους, παίζεται στο Σύγχρονο Θέατρο σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Μια ερωτική και μεταφυσική ιστορία βασισμένη σε αληθινό γεγονός, όπως την κατέγραψε με μοναδικό τρόπο ο Ρώσος κλασικός συγγραφέας. Ο Έρωτας κατακλύζει τους δύο νέους ήρωες, έρχεται σαν σίφουνας που αναιρεί τις φυσικές σταθερές του γήινου κόσμου, αποκαλύπτοντάς τους την ουσία της ανθρώπινης ζωής και ύπαρξης. Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15. Εισιτήρια: 16€ Ζώνη Α / 14€ Ζώνη Β / 12€ Ζώνη Γ. Παιδικό/Μαθητικό/Φοιτητικό: 10€. Προπώληση: ticketmaster.gr . Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι (Δίπλα στο μετρό Κεραμεικός) | Τηλ. 210 3464380

2. Ο Γιατρός της Τιμής του, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας

«Ο Γιατρός της Τιμής του», ένα από τα αριστουργήματα του σπουδαίου δραματουργού του χρυσού αιώνα στην Ισπανία, του Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα παίζεται στο θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Μια ιστορία σκοτεινή και παράλληλα ποιητική, που εναλλάσσει τη δυναμική πλοκή με φιλοσοφικούς τόνους και το ερωτικό θρίλερ με το σαρδόνιο χιούμορ. Ένα ερωτικό τρίγωνο θα εμπλακεί σε ριψοκίνδυνες απόπειρες ελέγχου μιας έκρυθμης κατάστασης. Παραστάσεις: : Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00. Εισιτήρια:18€ Παρασκευή, 20€ Σάββατο & Κυριακή, 12€ φοιτητικό, 10€ ανέργων, ΑμΕΑ. Προπώληση: viva.gr. Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0771 1333. 

3. «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη στο Θέατρο Βρετάνια

Η ερωτική ιστορία του Χάρολντ Πίντερ με τίτλο «Προδοσία» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη, στο Θέατρο Βρετάνια. Ένα ακόμη ερωτικό τρίγωνο στο οποίο τρεις άνθρωποι προδίδουν και προδίδονται. Προδίδουν τους συντρόφους τους, τον γάμο τους, τη φιλία τους, τον εαυτό τους, τα ιδανικά τους και τα πιστεύω τους. Αξίζει κανείς να παλέψει για να διατηρήσει τις αυταπάτες του προκειμένου να μπορέσει να ζήσει; Και ποια τελικά είναι η βαρύτητα της προδοσίας όταν όλοι έχουν προδώσει και προδοθεί. Παραστάσεις: Τετάρτη – 21:00, Πέμπτη – 21:00, Παρασκευή – 21:00, Σάββατο – 18:00 & 21:00 (διπλή παράσταση) και Κυριακή – 19:00. Εισιτήρια: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή & Κυριακή: Α’ ζώνη 20€, Β’ ζώνη 17€, Φοιτητικό 14€ | Σάββατο λαϊκή απογευματινή: Γενική είσοδος 17€, Φοιτητικό 14€ | Σάββατο βραδυνή: Α’ ζώνη 22€, Β’ ζώνη 17€. *Τετάρτη & Πέμπτη: Άνω των 65 και έως 26 ετών 14€ & Ανέργων 10€. Προπώληση: ticketmaster.gr. Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα. Τηλ: 21 0322 1579.

4. Πως να νικήσεις την μοναξιά, του Νηλ Λαμπιούτ στον Πολυχώρο Vault

Το έργο του Νηλ Λαμπιούτ «Πως Να Νικήσεις Την Μοναξιά» παρουσιάζεται από τις 12 Φεβρουαρίου σε σκηνοθεσία Χρήστου Λύγκα, στον Πολυχώρο Vault. Το τολμηρό και βαθειά σαρκαστικό έργο του, ο Νήλ Λαμπιούτ μας φέρνει αντιμέτωπους με σκληρά ηθικά διλήμματα και αμείλικτα ερωτήματα για το νόημα της ύπαρξης και τα όρια της αγάπης. Είναι στιγμές που η ζωή μοιάζει να σου γλιστρά μέσα από τα χέρια και αναρωτιέσαι πότε είναι η σωστή στιγμή που πρέπει να τελειώσει. Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 18:00. Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 13€, Μειωμένο: 10€, Ατέλειες: 8€. Προπώληση: ticketservices.gr. Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός, τηλέφωνο: 213 0356472.

5. Θέλω να σου κρατάω το χέρι, του Τάσου Ιορδανίδη στο θέατρο Άλφα- Ληναίος-Φωτίου

Το έργο του Τάσου Ιορδανίδη, Θέλω να σου κρατάω το χέρι (I want to hold your hand) παρουσιάζεται, στο θέατρο Άλφα-Ληναίος-Φωτίου σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα. Μέσα από το  φρέσκο και σύγχρονο έργο του Τάσου Ιορδανίδη, οι δύο ήρωες μάς «προσκαλούν» να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ και να αντιληφθούμε, μέσα από τις συναντήσεις τους, ότι αυτό που ψάχνουμε όλοι μας στο τέλος της ημέρας είναι η ουσιαστική συντροφικότητα. Κάποιον να μας κρατάει το χέρι. Θα τα καταφέρουν; Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00. Εισιτήρια: 16 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (φοιτητικό, εκπαιδευτικών, άνω των 65), 8 ευρώ (ανέργων). Προπώληση: viva.gr. 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα 104 32 Τηλέφωνο: 210-5201828.

6.Nerium Park, του Josep Maria Miro στο Θέατρο 104

Το έργο του Josep Maria Miro, «Nerium Park» παρουσιάζεται στο Θέατρο 104, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη. O Ζεράρ κι η Μάρτα, ένα νεαρό ζευγάρι με όνειρα για το μέλλον, έρχονται σαν έποικοι, από έναν κόσμο σε κάποιον άλλο, έρχονται για να ευτυχίσουν, να τρέξουν μπροστά, με την δύναμη των νιάτων τους, με την δύναμη των ονείρων τους, με την δύναμη της αγάπης τους. Το έργο «Nerium Park» είναι μια σύγχρονη ελεγεία για την αποξένωση και την απώλεια, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Η κρίση όμως δεν είναι μόνο οικονομική. Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15. Εισιτήρια:  Κανονικό 14€, Μειωμένο 8€, Ατέλεια 5€. Προπώληση: viva.gr. Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι (σταθμός Μετρό: Κεραμεικός), Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947409435, 210 3455020.

7. «Όπως πάει το ποτάμι» στο Θέατρο Σταθμός

Το τελευταίο έργο του Μάρτιν Σέρμαν, με τίτλο Όπως πάει το ποτάμι,  παρουσιάζεται σε μετάφραση του Αντώνη Πέρη και σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη στο Θέατρο Σταθμός. Μια ιστορική αναδρομή με συνταρακτικά ντοκουμέντα μέσα από τη θυελλώδη ερωτική ιστορία δύο ανδρών με μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ τους, η οποία εκτυλίσσεται εξολοκλήρου στο καθιστικό του κοινού τους σπιτιού κατά τη διάρκεια δεκατεσσάρων χρόνων. Διαφορετικές θερμοκρασίες, διαφορετικοί ρυθμοί, διαφορετικά σχήματα. Παράδοξο; Ναι. Όσο και η ανθρώπινη ψυχή. Όσο και κάθε ερωτική ιστορία. Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 18:00. Εισιτήρια: Παρασκευή και Κυριακή: 15 ευρώ και 12 ευρώ (μειωμένο), Σάββατο: 16 ευρώ και 13 ευρώ (μειωμένο). Προπώληση: viva.gr.  Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο Αθήνα (πλησίον του Μετρό Μετξουργείο), τηλ. 210 52 30 267.

8. Homos, στην Ελλάδα όλοι, του Τζόρνταν Σίβεϊ στο Από Μηχανής θέατρο

To έργο «Homos, στην Ελλάδα όλοι» του Τζόρνταν Σίβεϊ σε σκηνοθεσία Αντώνη Γαλέου παρουσιάζεται στο Από Μηχανής θέατρο. Ένα αδυσώπητο, υπερτολμηρό και συνάμα τρυφερό, ξεκαρδιστικό έργο με σύγχρονο χιούμορ και τρόπο αφήγησης, ανατομία των στιγμών που ενώνουν δύο ανθρώπους – των ίδιων στιγμών που τους χωρίζουν. Ο έρωτας είναι έρωτας, πρωτογενής δύναμη της δημιουργίας, αλλά πώς μπορεί να επιβιώσει σε μια εποχή που απαγορεύεται να πλησιάζει ο ένας άνθρωπος τον άλλο; Πώς το θέατρο μπορεί να μιλήσει για την εγγύτητα σε μια στιγμή που το άγγιγμα είναι απαγορευμένο; Παραστάσεις: Κάθε Δεύτερα και Τρίτη στις 21:00. Εισιτήρια: Κανονικό: 15€, Μειωμένο (Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ): 12€. Προπώληση: viva.gr. Ακαδήμου 13, Αθήνα.

9. Μήδεια, του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Κάτιας Γέρου στο Θέατρο Άνεσις

Το Θέατρο Άνεσις παρουσιάζει, από τις 11 Φεβρουαρίου 2022, την παράσταση της «Μήδειας» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κάτιας Γέρου. Το ψυχολογικό κλίμα της Μήδειας είναι το μίσος. Εξελίσσεται ένας εφιάλτης, προσγειωμένος στο επίπεδο του κρεβατιού, του προδομένου έρωτα, ακριβώς όπως στα όνειρα. «Τώρα κυβερνά το μίσος και η αγάπη αρρώστησε». Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21.15. Εισιτήρια: 15€ , 12€ Φοιτητικό, Ανέργων. Προπώληση: viva.gr. Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα. Τηλ. 2107718943.

10. Φαίδρα, της Μαρίνας Τσβετάγιεβα στο Θέατρο Προσκήνιο

Το έργο «Φαίδρα» της Μαρίνα Τσβετάγιεβα, παρουσιάζεται στο Θέατρο Προσκήνιο σε μετάφραση του Χρήστου Χρυσόπουλου και σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά. Η Τσβετάγιεβα τοποθετεί όλη την ιστορία στο παλάτι του Θησέα στην Τροιζήνα εγκαθιδρύοντας δυο δραματουργικά δίπολα βασισμένα στη διαλεκτική του έρωτα ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα. Μια σκηνική σύλληψη για πέντε πρόσωπα που επιχειρούν σ’ έναν νεκρό τόπο να ανασυνθέσουν την χαμένη μας σχέση με την ελευθερία, την ερωτική επιθυμία και την ανάγκη για ένωση μέχρι θανάτου. Παραστάσεις: Τετάρτη στις 20:00 | Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:00 | Σάββατο στις 17:00 και στις 21:00 | Κυριακή στις 19:00. Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 20€ | Φοιτητές, Άνεργοι, ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr. Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα | Τηλ: 210 8256838.

11. Sexy Laundry, της Michele Riml στο θέατρο Κάππα

Το «Sexy Laundry» της Michele Riml με τους Σπύρο Παπαδόπουλο και Δάφνη Λαμπρόγιαννη, παρουσιάζεται στο Θέατρο Κάππα. 25 χρόνια γάμου, 3 παιδιά, λίγα παχάκια, ολίγη φαλακρίτσα, πολλή γκρίνια, πολλή ανασφάλεια, πολλή αγάπη και ολίγον sex!  Ο Λάρυ και η Άλις σ’ ένα δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου, και με το εγχειρίδιο Σεξ για αρχάριους ανά χείρας, αμήχανοι, αξιοθρήνητοι και αξιολάτρευτοι, προσπαθούν να βρουν τις απαντήσεις… και το ερωτικό πάθος που έχει …ατονήσει με το πέρασμα του χρόνου. Παραστάσεις: Τετάρτη 19:00 (λαϊκή απογευματινή), Πέμπτη 21:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 και 21:00, Κυριακή 20:00. Εισιτήρια: Τετάρτη 15€, Πέμπτη 20€, Παρασκευή 20€, Σάββατο απόγευμα 20€, Σάββατο βράδυ 20€, Κυριακή 20€, Φοιτητικό 12€ ΑΜΕΑ – Ανεργίας – Παιδικό – Θέσεις Περιορισμένης Ορατότητας 10€. Προπώληση: viva.gr. Κυψέλης 2, Κυψέλη Τηλ. 2107707227, 2108827000.

12.Όποιος θέλει να χωρίσει…να σηκώσει το χέρι του στο Θέατρο Ήβη

Η παράσταση του Γιώργου Καπουτζίδη «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!» επιστρέφει για 3η χρονιά στο Θέατρο Ήβη. Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια. Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία. Κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά. Και πριν βουλιάξουν οριστικά, θα πρέπει να πούνε την αλήθεια. Όλοι σε όλους. Παραστάσεις: Τετάρτη: 19:00, Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 18:00 & 21:00, Κυριακή: 18:00. Εισιτήρια: 15€ – 23€. Προπώληση: viva.gr. Σαρρή 27, Ψυρρή τηλ: 21 0321 3112.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Έρωτας στην τέχνη: 10 διάσημα έργα τέχνης που εξυμνούν την αληθινή αγάπη12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b