MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Sophie: Αστεροειδής πήρε το όνομα της avant-garde μουσικού που «έφυγε» νωρίς

Ο αστεροειδής 1980 RE1 πήρε το όνομα «Sophiexeon» προς τιμήν της avant-garde μουσικού Sophie που έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2021, σε ηλικία μόλις 34 ετών.

Monopoli Team

Η αείμνηστη Sophie απέκτησε πλέον μία μόνιμη θέση στο σύμπαν μας, αφού ένας αστεροειδής θα ονομάζεται πλέον «Sophiexeon».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSophie: Ολόκληρη η δισκογραφία της πρωτοπόρας μουσικού που έφυγε νωρίς12.09.2018

Μετά την τραγική ανακοίνωση του θανάτου της Sophie τον Ιανουάριο του 2021, θαυμαστές και φίλοι άρχισαν να συλλέγουν υπογραφές θέλοντας να ζητήσουν από τη NASA να ονομαστεί ένας μικρός πλανήτης με το όνομα της πρωτοπόρου τρανς καλλιτέχνιδας, που με τη μουσική της άφησε ανυπέρβλητη της σφραγίδα της σε πολλά άτομα της LGBTQ+ κοινότητας – και όχι μόνο.

Ο εξωπλανήτης TOI-1338 b προτάθηκε τότε ως ο πιο κατάλληλος να μετονομαστεί, αφού η επιφάνειά του σε παστέλ αποχρώσεις θύμιζε έντονα την αιθέρια αισθητική του άλμπουμ της «Oil of Every Pearl’s Un-Insides» του 2018 και συγκεκριμένα το εξώφυλλό του.

Το άλμπουμ «Oil of Every Pearl’s Un-Insides».

Οι θαυμαστές της ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να αποτίνουν φόρο τιμής στην Sophie, που έφερε «επανάσταση» στην underground dance και pop μουσική μέσα από ένα σύντομο αλλά σπουδαίο έργο, με το να θυμούνται το όνομά της και την επιρροή της.

Το σχέδιο να πάρει το όνομά της ο εξωπλανήτης μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε, ωστόσο η Διεθνής Αστρονομική Ένωση αποφάσισε πως ο αστεροειδής 1980 RE1 θα ονομάζεται πλέον «Sophiexeon», προς τιμήν της αδικοχαμένης μουσικού.

«Η Sophie Xeon (1986–2021), γνωστή ως Sophie, ήταν μια σκωτσέζα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και παραγωγός με μεγάλη επιρροή», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομάδας Εργασίας της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης. «Η Sophie ήταν γνωστή ως πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής της οποίας το φουτουριστικό στυλ άλλαξε το τοπίο της ποπ μουσικής στις αρχές του 21ού αιώνα».

Ο αστεροειδής «Sophiexeon» σε τροχιά. Πηγή φωτογραφίας: NASA

Η κίνηση αυτή ήταν ένας «θρίαμβος» για τους θαυμαστές της Sophie. «Η Sophie επηρέασε τόσους πολλούς από εμάς και τώρα θα είναι για πάντα μέρος του σύμπαντος. Ευχαριστώ τον καθένα από εσάς που υπέγραψε γι’ αυτό», δήλωσε ο φανατικός θαυμαστής της Christian Arroyo, που ξεκίνησε την καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών.

Φυσικά, δεν χρειαζόμαστε έναν αστεροειδή για να θυμόμαστε τη διαρκή επίδραση της Sophie τόσο στην πειραματική όσο και στην mainstream ποπ μουσική. Επαναπροσδιορίζοντας συνεχώς την ηλεκτρονική μουσική, η Sophie πειραματιζόταν με κάθε ήχο, ενώ οι δημιουργίες της ήταν δεκαετίες μπροστά από την εποχή μας. Παράλληλα, ως μία ανοιχτά transgender γυναίκα βοήθησε αμέτρητους θαυμαστές της ανά τον κόσμο να ανακαλύψουν την ταυτότητα τους και να είναι ο εαυτός τους, χωρίς φόβο.

Πηγή: dazeddigital.com

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b