MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

Θέατρο

Οι Μικρές Αλεπούδες, της Λίλιαν Χέλμαν στο Studio Μαυρομιχάλη

Τελευταίες παραστάσεις για τον θίασο Συν-θήκη στο Studio Μαυρομιχάλη, αφού ολοκληρώνουν τον τρίτο κύκλο των παραστάσεων του κλασικού έργο της Λίλιαν Χέλμαν «Μικρές Αλεπούδες». Πρόκειται για ένα δυνατό ρεαλιστικό δράμα, που αφορά στη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και των ενδοοικογενειακών σχέσεων, ενώ στηλιτεύει τα σαθρά θεμέλια μιας παρακμασμένης κοινωνίας που ταυτίζει την ευτυχία με το κυνήγι του χρήματος. Έργο διαχρονικό, γραμμένο το 1939, έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο και παίζεται με μεγάλη
επιτυχία σε όλο τον κόσμο.
Πέμπτη 27/1, 20:00
Από 5€
Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα

Sexy Laundry, της Michele Riml σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου στο θέατρο Κάππα

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, ενώνονται με τα «δεσμά του γάμου» στο Θέατρο Κάππα. Οι δύο τους συναντιούνται πρώτη φορά επί σκηνής, με αφορμή την τρυφερή κωμωδία της Michele Riml, «Sexy Laundry», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 25 χρόνια γάμου, 3 παιδιά, λίγα παχάκια, ολίγη φαλακρίτσα, πολλή γκρίνια, πολλή ανασφάλεια, πολλή αγάπη και ολίγον sex!
Πέμπτη 27/1, 21:00
Από 10€
Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2, Κυψέλη

Ντόριαν Γκρέι στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον

Η ρομαντική συμμορία συνεχίζει και κάνει κατάληψη στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον, αυστηρά για 50 θεατές. Στο Πουθενά, δηλαδή στον απόκρυφο χωροχρόνο ενός fight club για τους φόβους και τις ελπίδες. Σε μια αλληλέγγυα, προκλητική, πανδύσκολη, παιχνιδιάρα, αναρχική, συνύπαρξη. Είκοσι και πλέον ερμηνευτές και κάποιες εκατοντάδες θεατές, με μάσκες, με ψευδώνυμα, με αγάπες, με απωθημένα, όλοι μαζί, έχουν ήδη μετάσχει σε μια μεταφερόμενη γιάφκα φιλοσοφικής περιδίνησης που δεν τη βρίσκεις στο google. Σε συναντήσεις που βαστούν ώρες και σχεδόν κανένας δεν φεύγει ως αργά. Και κάποιοι έρχονται ξανά και ξανά. Και γίνονται με αυτοδιάθεση μέλη μιας συμμορίας που όλο και μεγαλώνει. Και δεν έχει ανάγκη κανέναν και μας χωράει όλους. Στα ψέματα και στ’ αλήθεια.
Πέμπτη 27/1, 21:00
Από 12€
Ξενοδοχείο Μπάγκειον, Πλ. Ομόνοιας 18, Αθήνα

«Μπομπονιέρα» (ή «Πως Έλυσα τα Θέματά μου») του Βασίλη Τσιγκριστάρη στον Πολυχώρο Vault

O Πολυχώρος Vault παρουσιάζει την παράσταση «Μπομπονιέρα» (ή «Πώς Έλυσα Τα Θέματά Μου») του Βασίλη Τσιγκριστάρη, σε σκηνοθεσία Μάνου Κανναβού. Μία σύγχρονη ελληνική κωμωδία, που με οδηγό το χιούμορ πραγματεύεται τα εμπόδια των ανθρώπων να διεκδικήσουν και να διατηρήσουν ερωτικές σχέσεις.
Πέμπτη 27/1, 21:15
Από 10€
Vault Theatre Plus, Μελενίκου 26, Αθήνα

Λάθος Χώρα, σε σκηνοθεσία Παντελή Φλατσούση στο Θέατρο Πόρτα

Η παράσταση «Λάθος Χώρα», σε σκηνοθεσία Παντελή Φλατσούση, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γκαζμέντ Καπλάνι, παρουσιάζεται έως τις 6 Φεβρουαρίου 2022 στο Θέατρο Πόρτα. Ο Παντελής Φλατσούσης, μετά τη θερμή υποδοχή της παράστασης «Εθνικό Ντεφιλέ» που παρουσίασε στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021, συνεχίζει να διερευνά τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας και θεάτρου ντοκιμαντέρ. Η παράσταση, με αφετηρία το ομότιτλο μυθιστόρημα του Gazmend Kapllani, το οποίο αντιπαραβάλλεται με προσωπικές ιστορίες μεταναστών από την Αλβανία, επιχειρεί να εξερευνήσει τους τρόπους που αλληλοδιαπλέκονται η μυθοπλασία με την πραγματικότητα, το ατομικό με το συλλογικό βίωμα και η ιστορία με την καθημερινότητα.
Πέμπτη 27/1, 21:00
Από 10€
Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b